Autor Subiect: Vitara 1.6 DDIS Passion ALLGRIP  (Citit de 5365 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tau

Vitara 1.6 DDIS Passion ALLGRIP
« : 05.Iun.2016, 11:08:24 p.m. »
Inca de la aparitia New Vitara, am considerat ca Suzuki face o foarte mare greseala, neoferind varianta Passion ALLGRIP diesel.

Consumul, caracteristicile motorului (cuplu si putere), dotarile din aceasta echipare, gradul de siguranta (5 stele Euro NCAP) si garantia oferita, l-ar fi facut - imi spuneam in sinea mea - un adevarat Duster killer.

In seara aceasta insa, am vazut pe site-ul oficial ca acum exista si aceasta optiune: http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/vitara-diesel/vitara-1-6-ddis-passion-allgrip/ , desi pe site-ul dedicat -  http://vitara2015.suzuki.ro/#preturi - echiparea Passion ALLGRIP este mentionata doar in varianta cu cutie automata.

Voi ce stiti?

Recunosc sincer ca imi doresc sa fie doar o scapare a celor de la Suzuki Romania, in sensul ca pe site-ul dedicat, aceasta echipare inca nu a fost introdusa.
« Ultima Modificare: 05.Iun.2016, 11:19:22 p.m. de tau »
  • Jimny, Vitara S, New Jimny

Offline marcone

Re: Vitara 1.6 DDIS Passion ALLGRIP
« Răspuns #1 : 06.Iun.2016, 01:39:07 p.m. »
http://vitara2015.suzuki.ro/ a fost site-ul de lansare, nu a mai fost updatat de un an.
www.suzuki.ro ofera cele mai noi informatii legate de modele si preturi.
Legat de motorul diesel, in opinia mea strategia de a nu oferi de la inceput motorul diesel si pe variantele mai putin echipate e legata de faptul ca motorul nu e produs de Suzuki, Suzuki il cumpara de la Fiat si pentru a tine profitul sub control pentru inceput a fost oferit doar pe variantele mai scumpe de echipare urmand ca odata cu cresterea cifrelor de vanzari si amortizarea unor costuri de productie sa fie oferit si pe variantele mai putin echipate.
In plus e cu 3000 de euro mai scump daca variatna echivalenta pe benzina, bani care se recupereaza dupa un nr apreciabil de km.
« Ultima Modificare: 06.Iun.2016, 01:43:16 p.m. de marcone »

Offline tau

« Răspuns #2 : 06.Iun.2016, 07:47:39 p.m. »
In momentul de fata, eu unul as plati fara nicio ezitare diferenta de pret fata de varianta pe benzina.
Da, pentru cuplul de 320nm, consumul foarte bun - atat in oras, cat si la 130 km/h - si cutia cu 6 rapoarte, platesc bucuros aceasta diferenta de pret.

Mai mult, cand un Duster 1.5dci 4x4 Orange, costa 18595 de euro, iar costul unei Vitara allgrip Passion, este de 19850, imi vin in minte cuvintele lui Robert Adam (www.turatii.ro): "... pai mai stai pe ganduri...?"

Putin imi pasa de unghiurile mai bune, garda la sol si portbagajul mai mare ale Dusterului; atat timp cat performantele si consumul motorului, dotarile si siguranta oferita de o Vitara Passion allgrip diesel, sunt peste cele ale Dusterului, refuz sa fiu patriot pe banii mei.

Cred totusi ca decizia de a oferi si echiparea Passion pe varianta allgrip diesel, a fost influentata de cererea destul de mare din occident - unde motoarele diesel "au un alt cult", si se vand mult mai bine decat la noi.

De multe ori am auzit si citit ca Jimny este bine sa ti-l iei doar pe benzina - chiar daca acum varianta diesel nu mai este disponibila. Extrapoland, eu zic ca un suv  / crossover trebuie luat doar pe motorina.
  • Jimny, Vitara S, New Jimny

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 06.Iun.2016, 09:14:57 p.m. »
Eu recunosc ca nu-mi dau seama cu cine te razboiesti (cine ti-a negat dreptul de a nu fi patriot si de a-ti achizitiona masina dorita in configuratia aleasa de tine)...  :-/

Faptul ca tu doresti diesel si esti dispus sa platesti diferenta de bani pentru asta este alegerea ta, prin prisma asteptarilor / planurilor tale, iar ceea ce consideri tu ca o alegere rationala, potrivita poate fi exact opusul pentru altcineva.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline valmar67

« Răspuns #4 : 06.Iun.2016, 09:33:28 p.m. »
Eu nici daca aveam banii pentru diesel, nu il luam...Multi cred ca fac economie, dar pe langa faptul ca diferenta de pret se amortizeaza in peste 60000 km, la un diesel ai multe probleme potentiale in special daca il folosesti numai in oras. Turbina, EGR-ul si FAP-ul sunt exemplele de agregate care se strica exact cand se amortizeaza diferenta de pret....Plus reviziile care costa mai mult, motorina proasta de la noi, zgomotul de tractoras la relanti...

• Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline marcone

« Răspuns #5 : 06.Iun.2016, 09:56:47 p.m. »
Haideti sa nu alunecam intr-o disputa benzina vs diesel, am mai batut calul asa de multe ori pana acum; fiecare tip de motorizare isi are sustinatorii si detractorii sai in ton cu avantajele si dezavantajele oferite.
Strict referitor la variantele de echipare, desi dieselul e disponibil pe Passion gasesc pretul de achizitie tot mare comparativ cu benzina si reprosez Suzuki ca nu a inclus (inca) si transmisia automata ca optiune pe aceasta varianta de echipare in varianta 4x4.
« Ultima Modificare: 06.Iun.2016, 10:04:37 p.m. de marcone »

Offline wolfin

« Răspuns #6 : 07.Iun.2016, 02:51:08 p.m. »
corect

pasion 4wd si At era super.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #7 : 07.Iun.2016, 03:08:26 p.m. »
        Eu cred ca vor aparea mai multe versiuni de 4x2/diesel/AT/passion/cool pe parcurs, cand se va mai satura piata, dar atat timp cat fabrica nu face fata cererii acum, cred ca se va merge pe versiunile de baza.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #8 : 07.Iun.2016, 03:19:53 p.m. »
Probabil ca avand in plan lansarea noului motor benzina 1,4 Turbo,  nu a mai fost cazul sa introduca varianta diesel cu AT.
Noul 1.4 Turbo benzina genereaza un cuplu suficient 220Nm (distribuit ca la diesel pe toata plaja de turatii) iar puterea a crescut la 140 CP.
Am reusit sa fac un scurt drive test in acest weekend cu aceasta motorizare si pot sa va spun ca este un motor cu adevarat reusit, sportiv.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline fireburn

« Răspuns #9 : 07.Iun.2016, 04:00:22 p.m. »
Trage bine pe "sport" boosterjet-ul :)