Autor Subiect: Swift 2017  (Citit de 82204 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: Swift 2017
« Răspuns #280 : 04.Mai.2020, 09:57:32 p.m. »
Nimeni nu iti pune ulei din bidoane de 1 sau 4 litri. Se pune ulei de la butoaie de 200 sau 500 litri. Asadar, pe factura trebuia trecut exact cat ti-a fost pus in motor - 3 sau 3.1 litri (de obicei nu se scurge tot, mai ramane ulei in motor).

Da-mi voie sa te contrazic........Cand am ajuns la Oradea, aveam pregatite uleiul in bidoane de 1 litru ( dar nu mai stiu daca 3 sau 4 ) si filtrul habitaclu care am cerut sa il schimbe
Vineri, 21.02.2020  am facut Revizia de 1 an sau 15.000 km ( de fapt 14.400 km ) la Redtor Oradea.
Am intrat la 13:20  si am iesit la 14:20  cu filtru ulei si ulei schimbat ( Ecstar 10W30 ) plus filtru habitaclu..............Cost  total 587 lei
(vezi in Jurnalul meu) ;)
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14712
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #281 : 04.Mai.2020, 10:09:35 p.m. »

Manopera e maxim 120 lei pe ora
Revizia e trecuta la 1 ora - asta presupune toate cele de mai sus.

Revizia normată la masinile Suzuki in service-urile de reprezentanta este de 2,4 ore, iar manopera orara este de 150 lei/ora. Deci, 360 lei manopera.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bisti

« Răspuns #282 : 04.Mai.2020, 10:24:59 p.m. »
@FritzVonSpritz
Daca te-ai dus TU cu el, sunt obligati sa iti dea restul inapoi.
Daca ti l-au pus ei, e smecherie ieftina sa il puna in bidoane mai mici ca sa iti ia mai multi bani pe litru. Pe deasupra, ii si ajuta la calcularea uleiului introdus in motor - gradatii pe bidon.

Pe langa asta, la revizia de 1 an / 15.000 de km nu se pune EVER !!!! ulei 10w30. Ala e ulei care se pune la motoare cu peste 150.000 de km.

Din fabrica vine cu 0w16 sau 0w20. Ti-au pus ulei mai gros pentru ca pe ala nu il ia nici dracu si e si mai ieftin litrul.
Iarna o sa faca ungerea mai greu pentru ca e mai vascos uleiul. Daca ai drumuri scurte, uleiul pus de ei dauneaza lubrifierii. In schimb, daca mergi la drum lung iar motorul va avea constant o temperatura ridicata, atunci uleiul pus de ei va fi ok.

De curiozitate, pe manualul masinii tale, pe ultima pagina sau coperta spate, ce ulei scrie ca e recomandat de producator ?

@gabineg - au normat-o insumand toti timpii. Insa stim prea bine ca nu sta masina pe rampa 2h30 min. Uleiul se schimba in maxim 30 min, filtrele in 10-15 min, revizia electrica 5 minute, lichide - 5 minute. Daca nu o urci pe elevator, in timp ce se scurge uleiul ai facut celelalte operatii.

M-am uitat, de curiozitate, la alte serviceuri. Pretul MAXIM gasit pentru revizie este de 130 lei manopera :

https://www.capitalserviceauto.ro/lista-preturi/
http://www.adexpertauto.ro/lista-preturi
http://www.service-auto-ilfov.ro/ro/tarife-manopera.html
http://www.f5auto.ro/pagina/service-lista-preturi.html
https://www.pieseauto.ro/service-auto/ilfov/pipera-voluntari/autocar-168.html

La Brady Skoda - e 450 de lei fara TVA prima revizie.

Serviceurile de mai sus sunt doar la o prima cautare pe google. Nu m-a interesat de unde sunt si daca sunt sau nu multimarca.

The following users thanked this post: ntire2000

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #283 : 04.Mai.2020, 10:51:21 p.m. »
@FritzVonSpritz
Daca te-ai dus TU cu el, sunt obligati sa iti dea restul inapoi.
Daca ti l-au pus ei, e smecherie ieftina sa il puna in bidoane mai mici ca sa iti ia mai multi bani pe litru. Pe deasupra, ii si ajuta la calcularea uleiului introdus in motor - gradatii pe bidon.

Pe langa asta, la revizia de 1 an / 15.000 de km nu se pune EVER !!!! ulei 10w30. Ala e ulei care se pune la motoare cu peste 150.000 de km.

Din fabrica vine cu 0w16 sau 0w20. Ti-au pus ulei mai gros pentru ca pe ala nu il ia nici dracu si e si mai ieftin litrul.
Iarna o sa faca ungerea mai greu pentru ca e mai vascos uleiul. Daca ai drumuri scurte, uleiul pus de ei dauneaza lubrifierii. In schimb, daca mergi la drum lung iar motorul va avea constant o temperatura ridicata, atunci uleiul pus de ei va fi ok.

De curiozitate, pe manualul masinii tale, pe ultima pagina sau coperta spate, ce ulei scrie ca e recomandat de producator ?

Nu am manualul la mine, e jos in masina......Parca stiam si eu ca nu e chiar ok 10W, am si spus atunci, insa au spus ca e bun, e ok  ( parca in manual zice si de 5W, maine elucidam)
Si nu m-am dus eu cu uleiul, era de-al lor chiar m-am uitat la bidoane, erau sigilate, deci nu a fost smecherie, decat poate pretul, mai ieftin decat cel recomandat.
Insa e posibil sa nu fi avut pe stoc 0W16 sau 0W20.....si atunci au pus  ceva apropiat
Acuma, dintr-un schimb cu un ulei pus de ei ca fiind potrivit, nu cred ca mi se buleste motorul, daca nu merg tot timpul cu acel ulei
In 10 ani, poate se intampla acel ceva, care nu il dorim niciunul  :->
Redau din dialogul cu colegii, din Februarie : 
Răspuns #65 : 24.Feb.2020, 11:18:38 a.m. »
Si eu am spus despre asta, ca-s recomandate 0W16 sau 0W20, insa mi s-a raspuns ca la conditiile de exploatare de la noi asta e recomandat, plus ca alea sunt de 5 ori mai scumpe. Fiind reprezentanta si mecanicul mai priceput ca mine, nu am mai comentat. Daca apare ceva dubios, tot la ei ma duc,......sau mai departe 
« Ultima Modificare: 04.Mai.2020, 11:01:58 p.m. de FritzVonSpritz »

Offline ntire2000

« Răspuns #284 : 04.Mai.2020, 10:53:08 p.m. »
Revizia normată la masinile Suzuki in service-urile de reprezentanta este de 2,4 ore, iar manopera orara este de 150 lei/ora. Deci, 360 lei manopera.

Tin sa te contrazic.
La unguri la revizia de 15000 (de fapt aveam 12000) mi-au fost facturate 1,4 ore.
Dar nah, la noi se misca mai încet, ca fac treaba ca lumea.
(Cândva am dat de un mester care zicea ca el nu face treaba ca lumea - ca lumea e rea, el face treaba buna)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #285 : 04.Mai.2020, 11:13:01 p.m. »

...Daca apare ceva dubios, tot la ei ma duc,......sau mai departe

Partea proasta este cand apare si NU mai ești în garanție. Iti intorc spatele si tu ramai cu beleaua.

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #286 : 04.Mai.2020, 11:22:29 p.m. »

...Daca apare ceva dubios, tot la ei ma duc,......sau mai departe

Partea proasta este cand apare si NU mai ești în garanție. Iti intorc spatele si tu ramai cu beleaua.

Am de gand sa merg pe garantia aia extinsa, de 10 ani......daca voi tine atata masina.

Offline boga81

« Răspuns #287 : 05.Mai.2020, 08:59:17 a.m. »
Daca nu faci revizia in reprezentanta, GARANTAT vei avea probleme la orice cerere pe garantie. Vei rezolva doar cu judecata, dar inseamna timp si bani pierduti.
Cel mai ieftin, in garantie, poti iesi cu piesele tale si manopera lor. Nu incercati altceva, e pe barba voastra.
Dar, na, daca stai sa te gandesti, ar fi 800 lei la 1 an. Daca faceai revizia mai des, da.
Absolut de fiecare data, in reprezentanta, am primit ulei la bidon de 1L. Nu de la butoi. Aviz @bisti

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #288 : 05.Mai.2020, 11:53:21 a.m. »
Pt @bisti ......si nu numai
Am verificat pe ultima pagina a cartii de service si scrie asa
Ulei recomandat SAE 0W16 (scris ingrosat) ; 0W20; 5W30; 10W30; 10W40
Iar pe factura mi-au trecut 4 litri, insa scrie doar Ulei motor si un cod gen 000345 - BMS 32558000  (nu e asta codul, l-am inventat eu, dar e un cod de genul asta)

Offline bisti

« Răspuns #289 : 05.Mai.2020, 07:32:38 p.m. »
@boga81 - cu privire la uleiul la butoi iti recomand sa intrebi un mecanic din service, orice service. Dar, mecanicul sa il cunosti, nu sa fie o persoana straina. Vorbim dupa. Garantia NU ai cum sa o pierzi. Nu te limiteaza nimeni la serviceurile SUZUKI, atata timp cat cele multimarca au autorizare RAR. Sunt serviceuri private care au mesteri mai buni decat reprezentanta si scule mai performante.

@FritzVonSpritz - asa cum am zis, uleiul 10w40 este doar in cazul in care motorul tau incepe sa pape ulei (undeva peste 150.000 km - poate si mai mult depinde cum l-ai intretinut).
Pe factura te-au pacalit, nu au cum sa intre 4 litri in motor daca maximul recomandat e 3.1 litri.