De ce e imposibil sa se modifice cuplul?
Diversele moduri pot la fel de bine sa implice algoritmi diferiti pentru temporizare valve, injectie, aprindere, apoi ... dozare amestec s.a.m.d.
Eu mai degraba la asta ma gandesc cand e vorba de "moduri", decat la ESP, raspuns pedala ... etc. Raspunsul mai bun la pedala poate fi de fapt raspunsul motorului, care are mai mult spor cand primeste mai mult gaz in amestec in modul sport.
Cred ca e vorba doar de motor, nimic altceva. Ar fi mult prea complicat ... si nu prea OK pentru siguranta sa se intervina la timpi de reactie a pedalei, la modificari ale functionarii ESP. Nici nu cred ca ar primi aviz de functionare de la autoritati daca ar fi vorba de asa ceva. Si nici nu cred ca si-ar bate cuie-n talpa sa riste procese de la clienti in caz de probleme.
Eu ma gandesc ca e doar un tuning/detuning (diverse mapari ale ECU ... parca asa se zice in limbajul tunerilor). Nici nu cred ca sunt mapari noi, facute doar pentru Vitara. Cel mai probabil modurile astea sunt de fapt diversele versiuni ale softului motorului M16A care au aparut de-a lungul timpului. Deci in plaja dintre cel mai lenes si cel mai sprinten mod, conduceti de fapt diverse modele Suzuki: Liana, SX4 prefacelift, SX4 facelift, Siwft II sport, Swift III sport ... si tot asa.
Eu unul asa as face daca as fi Suzuki (si nu numai) ... ca sa iau ochii clientilor cu investitie minima

. De ce sa ma leg la cap daca nu ma doare?