Autor Subiect: LED-uri in praguri  (Citit de 7377 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

LED-uri in praguri
« : 15.Mar.2016, 09:25:47 a.m. »
         Aha, f.bine. Ar trb pus si la imbunatatiri ; sunt curios cum le-au montat, ca nu ma incanta ideea de a gauri pragul. Tocmai ii fac loc sa rugineasca. Poate mai sunt si alte solutii.

La cererea publicului, deschid acest subiect deoarece observ ca sunt singurul care am montat pe masina acest sistem de iluminare cu LED-uri din praguri. Eu le consider utile, de altfel, toate cheltuielile pe diverse accesorii pt masina le voi face doar daca acelea imi vor fi utile. Iar aceste lumini sunt utile seara cand cobor din masina sa ma uit pe unde calc si sa evit sa calc in ceva ce nu mi-as dori sa duc in casa sau in masina.

Legat de montaj, trebuie sa spun ca nu stiu cum au fost montate, deoarece masina a venit cu ele montate. Asa ca, va rog pe voi, cei care nu ati montat asa ceva, sa va uitati la pragurile Vitarelor voastre si sa vedeti daca exista niste decupaje in acestea in care s-ar putea monta acest kit de iluminare. Kit-ul e compus din 4 surse de iluminat rotunde, cu un diametru care estimez ca nu e mai mare de 18 mm. Dar asta e dimensiunea vizibila, nu stiu cat este diametrul partii care se incastreaza in prag. Asta daca se incastreaza si nu este cumva lipit, situatie in care nu e necesara vreo gaura in praguri.

Cam asa arata OZN-ul (cum glumea @gabineg :) ), cu observatia ca aceleasi lumini sunt si pe partea dreapta a masinii. Acestea se aprind odata cu luminile din interior (la oprirea motorului, la deblocarea usilor) si se mentin aprinse cat timp sunt si luminile din interior aprinse.

« Ultima Modificare: 15.Mar.2016, 09:40:28 a.m. de Cosmin09 »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: PAR

Offline shpeedy

Re: LED-uri in praguri
« Răspuns #1 : 15.Mar.2016, 09:41:38 a.m. »
Daca nu e efortul prea mare cand e vremea buna (sau cand ajunge masina pe un elevator), ai putea face niste poze cu respectivele led-uri montate in praguri.

Referitor la alternative, acum am vazut ca logo-urile la courtesy lights-urile universale de pe Aliexpress se pot indeparta (e un suport cu un desen ce se poate monta in dreptul led-ului sau nu). In fine, mai sunt si alte kit-uri de courtesy-lights, dar implica ceva munca de bricolare (pentru cine e amator de asa ceva).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #2 : 15.Mar.2016, 04:58:22 p.m. »
          La montaj s-au folosit probabil de pragurile de plastic ale masinii si tensiune au luat din linia de plafoniera care se aprinde la descuiere/incuiere, desch./inch. usi. Deasemenea se mai pot monta si in fata de usa si deci n-ai treaba cu tabla :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline TVS

« Răspuns #3 : 15.Mar.2016, 08:18:24 p.m. »
Eu îți mulțumesc ,din nou , pt cele relatate dar pe mine tot nu mai lămurit . Cum ai ales acest accesoriu ? Din catalogul de accesorii pt New Vitara ? De unde ai știut de existența lui ? In catalog scrie ca e doar pt portierele fata . Vorbim despre asa ceva :
99000-990B4-132

Iluminare led uși față. La deschiderea ușilor din față, în zona de sub ușile din față ale vehiculului se aprinde o lumină, pentru a ajuta pasagerii să își găsească drumul, - în curs de dezvoltare

Multumesc .
« Ultima Modificare: 15.Mar.2016, 08:20:23 p.m. de TVS »
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline Cosmin09

« Răspuns #4 : 15.Mar.2016, 08:32:49 p.m. »
Da. Asta e accesoriul. Din catalogul de accesorii original Suzuki. Am cautat poze pe internet cu acest accesoriu si pt ca nu m-am lamurit unde se monteaza si daca luminile vor fi doar pt usile fata, am sunat la service. Nici ei nu stiau, bineinteles, dar s-au interesat. Eu credeam ca se vor monta ori in partea inferioara a usilor fata, ori in oglinzi, ori in manerele usilor....nu m-am gandit deloc ca se vor monta in praguri. M-au sunat ei si mi-au spus dupa ce au aflat unde se monteaza si am fost de acord sa le puna.

Deci...acelea sunt, cele gasite si de tine. Eu le-am vazut si intr-un catalog de accesorii din Belgia, unde e si poza cu masina cu aceste LED-uri montate. Cauta si tu pe google dupa referinta aia. Uite aici

Scuze daca nu am fost mai clar de cand ai intrebat prima oara :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: TVS

Offline TVS

« Răspuns #5 : 15.Mar.2016, 08:35:19 p.m. »
 :good:
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline enicky

« Răspuns #6 : 16.Mar.2016, 11:49:03 a.m. »
« Ultima Modificare: 16.Mar.2016, 12:03:44 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aavii

« Răspuns #7 : 08.Iul.2016, 05:21:35 p.m. »
Am comandat si eu acest kit. Sper sa pot sa fac niste poze si in timpul montarii si unde si cum se pun.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline aavii

« Răspuns #8 : 21.Iul.2016, 05:49:10 p.m. »
Kit
  • Suzuki Vitara S grade

Offline aavii

« Răspuns #9 : 21.Iul.2016, 05:50:38 p.m. »
Mai raspund a patra oara ca nu s-au postat celelalte :)
Mi-am comandat si eu kitul. Si arata cam asa:
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: jupanul1