Autor Subiect: Ce odorizante auto folositi? Ce recomandati?  (Citit de 4778 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sirsefu

Ce odorizante auto folositi? Ce recomandati?
« : 06.Mar.2016, 12:58:19 a.m. »
Deschid acest topic pentru a impartasi experientele fiecaruia cu privire la odorizantele auto folosite. Poate (ne) mai inspiram unii de la altii :)

Pe mine, de exemplu, ma deranjeaza la condus bradutii atarnand de oglinda. Cel mai mult am folosit (cu grija) si mi-a placut Ambipur Voyage - dar de ceva vreme au disparut de pe piata - acu par sa revina dar cu alte arome. Acum folosesc "conserve" pe care le pun intr-unul din suporturile de pahare centrale, dar inca nu am gasit o aroma care sa ma incante in mod deosebit.

Voi ce folositi?

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
Re: Ce odorizante auto folositi? Ce recomandati?
« Răspuns #1 : 06.Mar.2016, 01:07:00 a.m. »
Eu am ceva facut de un prieten, home made, nu stiu exact ce substante a pus dar stiu ca are tot felul de esente cumparate.
Consider mirosul celor din comert prea puternic si poate noi cei mari suntem mai rezistenti, dar nu prea recomand nimic atunci cand aveti copii.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 06.Mar.2016, 08:30:35 a.m. »
Nici eu nu agreez sa agat ceva de oglinda. Când am primit cândva un bradulet,  l-am agățat de suportul de susținere al pasagerului din spate.
Eu am găsit în ultima "conserva" cumpărată vreo trei mini baloti de paie înghesuiți înăuntru.  Pe ea scrie sa-i mai răsucesc atunci când mirosul se mai estompeaza.

Trimis folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: 06.Mar.2016, 08:34:01 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Marci

« Răspuns #3 : 06.Mar.2016, 08:31:37 a.m. »
In prezent utilizez doar odorizante solide(conserva sau braduti). Am avut un eveniment neplacut la fosta masina cu odorizant lichid  care mi-a picurat pe partea inferioara a consolei centrale. Rezultatul : efectiv vopseaua s-a dus pana la baza, ramanand la vedere plasticul negru. Noroc ca nu mi-a picurat pe comenzile de la climatizare sau sistemul audio ca era mult mai mare paguba. Am rezolvat prin vopsirea elementelor si totul a iesit bine.De atunci nu vreau sa mai aud de odorizante lichide, asa ca recomand doar solide.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline hugbear

« Răspuns #4 : 06.Mar.2016, 10:15:51 a.m. »
Voi ce folositi?
Pall Mall negru, lung.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: yeti

Offline HPA

« Răspuns #5 : 06.Mar.2016, 11:50:09 a.m. »
Eu am folosit si AmbiPur si conserve cu gel si conserve cu "paie" si pot spune ca de fiecare data cand am incetat sa mai folosesc a ramas un miros cam neplacut in masina, mai ales dupa cele California Scents. Miros bine, puternic, dar dupa ce te lasi de ele ramane un miros cam nasol si am observat ca si instalatia de AC miroase mai urat (stiu ca se impute si de la alte chestii).

Acum folosesc de la WunderBaum un produs Invisi si miroase bine, dar nu-l pun la ventilatie ca ma sparge la nas. Eventual il prind de maneta/tumburucul de la oglinda interioara. Nu recomand aroma "New Car" pentru ca miroase a spray de gandaci :)

• Suzuki Swift Sport

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 06.Mar.2016, 11:54:09 a.m. »
Citat
nu agreez sa agat ceva de oglinda. [...] am agățat de suportul de susținere al pasagerului din spate.
...în ultima "conserva" cumpărată vreo trei mini baloti de paie înghesuiți înăuntru.
Bradutii iar "balotii" feliatii in 3 bucati pe grosime cu un cuter ii lipesc cu "scoci" sau izolirband in gaura de sub filtrul de polen astfel ca mirosul va urma fluxul de aer ce intra in masina cu viteza data de ventilatorul de aer.
« Ultima Modificare: 06.Mar.2016, 11:56:02 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ulise

« Răspuns #7 : 06.Mar.2016, 09:50:44 p.m. »
Pall Mall negru, lung.

Simpatica replica. Imi place, sincer.

Odorizantele comercializate is 'chimicale'. Eu tot caut arome naturale. Am folosit cafea proaspat macinata, insa isi pierde repede aroma. Etapa urmatoare este cu uleiuri esentiale. Am achizitionat in astfel de ulei, urmeaza folosirea.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

The following users thanked this post: hugbear

Offline aleksanders

« Răspuns #8 : 06.Mar.2016, 09:57:12 p.m. »
mare grija cu fixarea respectivului recipient - poate pata partea textila si chiar exfolia anumite parti cauciucate (plastic cauciucat).
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ulise

« Răspuns #9 : 11.Mar.2016, 01:42:50 a.m. »
mare grija cu fixarea respectivului recipient - poate pata partea textila si chiar exfolia anumite parti cauciucate (plastic cauciucat).

Voi pune, in paharul- scrumiera, bicarbonat de sodiu, pe care voi presara uleiul.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.