Autor Subiect: Procura notariala - evitare plata timbru de mediu (taxa inmatriculare)  (Citit de 3386 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline flotl

Aveti masini care au ramas inmatriculate pe numele vanzatorului si circulati cu procura? Sau cunoasteti fenomenul? Cum se procedeaza mai exact?
Care ar fi dezavantajele/riscurile pentru vanzator/cumparator?

Eu am inteles ca se face contract de vanzare/cumparare fara trecerea datei de semnare. Cumparatorul primeste si o procura notariala pe termen nedefinit pentru a putea circula cu masina. Vanzatorul poate pune data pe o copie a contractului pentru a se scadea de la fisc si a nu mai plati taxe anuale pentru masina. Nu stiu cumparatorul daca trebuie sa o inregistreze la fisc, dar oricum soft-ul fiscului nu stie sa anunte taxele locale de la resedinta cumparatorului cum ca trebuie sa se inregistreze la fisc.

SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline shpeedy

Scuze ca intreb, dar esti sigur ca vrei sa mergi pe drumul asta? Cunosti cumparatorul si caracterul/comportamentul acestuia?

Personal, consider ca sunt implicate atat de multe riscuri intr-o atare situatie, incat nu cred ca merita...

Bafta!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline miaunica

Orice procura are valabilitate de 3 ani, daca nu se specifica altfel art.2015 cod civil....
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline edy70

Asta mergea oarecum pana anul trecut si numai ptr taxa de mediu. Teoretic taxele locale din localitatea vanzatorului erau obligate, la inregistrarea ctr. de v-c si scaderea impozitului, sa trimita adresa la taxele locale din localitatea cumparatorului ptr a fi inregistrat la plata.
Prin noul cod fiscal 2016 scaderea si impunerea unui auto se face  cu 1 Ianuarie a anului urmator vanzarii si inmatricularii masinii pe cumparator.
Cam asa stiu eu ! :pardon:
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline flotl

Scuze ca intreb, dar esti sigur ca vrei sa mergi pe drumul asta? Cunosti cumparatorul si caracterul/comportamentul acestuia?

Personal, consider ca sunt implicate atat de multe riscuri intr-o atare situatie, incat nu cred ca merita...

Bafta!

Pana la urma toate masinile inregistrate in Bulgaria cred ca tot cu procura se conduc. Riscul este la unele amenzi trimise la sediul proprietarului. Daca cumparatorul nu vrea sa le achite, vanzatorul pune data anterioara pe contractul de v-c si merge la Politie sa spuna ca nu mai este el proprietarul. Sau ar mai fi varianta sa il dai in judecata pentru ca in procura scrie ca utilizatorul trebuie sa plateasca aceste amenzi.
Cam merita cand timbrul de mediu este 10.200 RON  :).

Offline flotl

Asta mergea oarecum pana anul trecut si numai ptr taxa de mediu. Teoretic taxele locale din localitatea vanzatorului erau obligate, la inregistrarea ctr. de v-c si scaderea impozitului, sa trimita adresa la taxele locale din localitatea cumparatorului ptr a fi inregistrat la plata.
Prin noul cod fiscal 2016 scaderea si impunerea unui auto se face  cu 1 Ianuarie a anului urmator vanzarii si inmatricularii masinii pe cumparator.
Cam asa stiu eu ! :pardon:
Nu imi este clar daca inregistrarea cumparatorului la taxele locale implica automat si plata timbrului de mediu care tot acolo se plateste.

Offline edy70

Nu imi este clar daca inregistrarea cumparatorului la taxele locale implica automat si plata timbrului de mediu care tot acolo se plateste.

"Prin noul cod fiscal 2016 scaderea si impunerea unui auto se face  cu 1 Ianuarie a anului urmator vanzarii si inmatricularii masinii pe cumparator"
Din 2016 nu se mai face inregistrarea pe cumparator fara inmatriculare, inmatriculare ce include si plata timbrului de mediu.
Timbrul de mediu este venit la bugetul de stat achitat la ANAF , impozit auto venit la bugetul local achitat la primarie.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline flotl

Vrei sa spui ca daca vanzatorul radiaza masina de la fisc, automat cumparatorul trebuie sa achite timbrul de mediu?!
Chiar daca e asa, mai ramane varianta sa nu o inscrii la fisc, amenda e infima. Mai dadea cineva o solutie ca cumparatorul sa o revanda sotiei, apoi dupa 1 ian sotia o vinde la parintii sotului si tot asa.

Offline Laurentiu

"Hotărâre judecătorească: Maşinile pot fi înmatriculate fără plata timbrului de mediu."
http://www.money.ro/hotarare-judecatoreasca-masinile-pot-fi-inmatriculate-fara-plata-timbrului-de-mediu/
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ASZ

O sa vedem cand vin masinile noastre ... dar cumva sunt sigur ca statul nu se va lipsi de sumele noastre de taxa de mediu ...