Autor Subiect: Ghid de calatorie..... CIPRU  (Citit de 5584 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Ghid de calatorie..... CIPRU
« Răspuns #20 : 21.Feb.2017, 10:19:47 a.m. »
Am rezervat un sejur pt. intervalul 22-29 aprilie, in Ayia napia, la Hotel Nestor
Oferta pare excelenta, adica pt. zbor (din CJ) si cazare 7 nopti cu DP vom plati 570 EUR (2 adulti + copil 12 ani)

Nu am apucat sa studiez inca zona (initial vroiam concediul acesta in alta zona), insa ce am vazut de aseara este ca au prin zona un Aquaparc si un miniparc de distractii Paliatso . E clar ca avem de lucru la stabilirea unor obiective de vizitat (ca baie in mare ... cam mici sansele sa facem), asa ca orice sugestie este binevenita.
Cochetez cu ideea de-a inchiria o masina direct din aeroportul Larnaca, insa ma cam ingrozeste condusul pe partea gresita a drumului (nu am mai condus masina cu volan pe dreapta + regulile in trafic .. ma cam sperie, desi conduc din 1991). Aterizam in Larnacal pe la ora 22, deci sa iau o masina cu volan pe dreapta, cu trafic diferit si pe noapte .. pare un pic cam mult.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #21 : 21.Feb.2017, 11:00:25 a.m. »
Cochetez cu ideea de-a inchiria o masina direct din aeroportul Larnaca, insa ma cam ingrozeste condusul pe partea gresita a drumului (nu am mai condus masina cu volan pe dreapta + regulile in trafic .. ma cam sperie, desi conduc din 1991). Aterizam in Larnacal pe la ora 22, deci sa iau o masina cu volan pe dreapta, cu trafic diferit si pe noapte .. pare un pic cam mult.
Acolo mi-am dat si eu atestatul de conducere pe partea aialalta a drumului.
Eu tot la 22 am ajuns si am sarit direct in masina inchiriata - a fost putin scarry din prima clipa, deoarece iesirea din curtea centrului de inchirieri dadea chiar intr-un sens giratoriu. Dar cu atentie, in 10 minute m-am obisnuit cu masina. Este foarte recomandat sa fie cu cutie de viteze automata. Traficul este foarte lejer in aceasta perioada, deci favorabil "incepatorilor". Politie/radare eu n-am vazut in doua saptamani cat am bantuit pe acolo. Si am inteles ca Politia este ingaduitoare cu turistii.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: ASZ

Offline aleksanders

« Răspuns #22 : 21.Feb.2017, 11:12:57 a.m. »
cutia automata este ca si obligatorie  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline dAlex

« Răspuns #23 : 21.Feb.2017, 12:04:34 p.m. »
cutia automata este ca si obligatorie  :D

Nu mi-as face griji cu aia. Mi se pare mai important sa nu intri pe contrasens, si sa nu te rotesti invers in sensul giratoriu. Daca nu nimeresti sa intri intr-a doua ai timp sa dai din melesteu pana merge, dar cand iti vine unu din fata, e mai grav, parerea mea.

Observ ca in Romania, stresul principal al soferilor e sa nu cumva sa opresti sau sa incetinesti ca te claxoneaza si injura ala din spate. Nu sa te feresti de aia care vin din fata..
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline aleksanders

« Răspuns #24 : 21.Feb.2017, 01:31:11 p.m. »
cutia automata iti reduce din stresul schimbarii vitezei si astfel esti mai atent la drum  :)
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: yeti

Offline ASZ

« Răspuns #25 : 21.Feb.2017, 02:28:57 p.m. »
Pe de alta parte am incercat sa conduc odata automata .. si nu mi-a iesit deloc ....

Offline aleksanders

« Răspuns #26 : 21.Feb.2017, 02:35:50 p.m. »
e simplu - regula numarul unu - piciorul stang trebuie legat de scaun  :D

Offline mariusl82

« Răspuns #27 : 21.Feb.2017, 02:54:48 p.m. »
Buna regula,pana cand scapa in pedala de frana,atunci sa vezi :)))
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline ASZ

« Răspuns #28 : 21.Feb.2017, 03:18:12 p.m. »
Din pacate tocmai s-a dublat pretul sejurului (pare ca biletele de avion nu erau incluse in oferta), asa ca vedem ce iese .. ca la 1.350 EUR cat iese drumul + cazare + masina pt. 7 zile, nu stiu daca e cea mai potrivita destinatie.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #29 : 22.Feb.2017, 12:31:34 p.m. »
O oferta de moment: 93 Euro de persoana pentru 3 nopti in Aiya Napa
https://travelator.ro/weekend-prelungit-cipru-93-europ-zbor-3-nopti-de-cazare/
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka