Autor Subiect: Jimny 2005 Cabrio merge in 3 pistoane, check engine aprins  (Citit de 2965 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fmfmfmfm

Salutare. Mi-am cumpărat un Jimny 2005, varianta cabrio. Nici n-am apucat să ajung cu ea acasă și să mă bucur de achiziție, că la urcarea unei pante (pe asfalt), după 200km de la cumpărător, s-a aprins indicatorul check engine și mergea tremurat, bănuiala fiind că e în 3 pistoane. Ca să o pot aduce acasă, în mers, am remarcat că la încercarea de a o duce peste 2500 ture, mergea cât de cât normal peste această turație, adică trăgea normal, nu mergea sacadat. Dacă luam piciorul de pe accelerație, începea iar să meargă sacadat șamd. Ce poate fi? Pe lista de schimburi erau oricum toate uleiurile, filtrele și bujiile.
  • jimny

Offline fmfmfmfm

Re: Jimny 2005 Cabrio merge in 3 pistoane, check engine aprins
« Răspuns #1 : 03.Feb.2016, 11:08:55 p.m. »
Am uitat să precizez că în spatele mașinii se simte miros de benzină nearsă. Aș exclude vreun injector defect din ecuație. Ar rămâne doar bujii/bobine/fișe. Păreri?
  • jimny

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #2 : 05.Feb.2016, 01:22:03 a.m. »
A fost o bobină bulită.
  • jimny

Offline enicky

« Răspuns #3 : 05.Feb.2016, 09:14:11 a.m. »
        Interesant e ce bobina, c-ar treb sa fie una singura(bobina de inductie), si aia cand nu mai merge, iti opreste motorul. Iar in 3 merge cand e dusa o bujie, si d-aia avea si miros si ceva fum treb sa fie, ca nu se face arderea complet.Poate era vreo fisa iesita.
« Ultima Modificare: 05.Feb.2016, 09:16:35 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #4 : 05.Feb.2016, 10:20:17 a.m. »
Motoarele de generatie mai recenta au cate o bobina pe fiecare bujie. E mica pusa chiar in capul bujiei. Astfel s-a eliminat distribuitorul de inalta tensiune catre bujii (zis popular delcou).

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka