Autor Subiect: Aparatoare de noroi  (Citit de 13489 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Aparatoare de noroi
« : 01.Feb.2016, 03:05:57 p.m. »
In ultima perioada, daorita noroiului de pe carosabil am tot observant ca luneta se umple instant de mizerie. Are cineva aparatori de noroi/apa in spate? A observant daca se acumuleaza la fel de multa mizerie pe luneta? Este primul meu hatchback si sincer chiar nu imi dau seama daca aceasta mizerie se acumuleaza din cauza lipsei aparatorilor spate/fata sau din motive aerodinamice. Aceste aparatori sunt optionale pe siteul Suzuki si as dori sa mai aud cateva pareri. Multumesc!
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline SPIRIDUSHU

Re: Aparatoare de noroi
« Răspuns #1 : 01.Feb.2016, 03:10:30 p.m. »
Salut,

Eu am achizitionat aparatoarele noroi din acelasi motiv. Am avut de ales intre cele fixe si cele din cauciuc, la recomandarea celor din service, am mers pe cele din cauciuc. Cele fixe am inteles ca aduna iarna zapada multa si se pot sparge. De cand le-am instalat, nu mai vopsesc luneta cu stropi de noroi/ploaie de pe sosea. Tot mai sare putin de tot, dar e super ok asa cum e acum.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: magicoolje, Cosmin09

Offline magicoolje

« Răspuns #2 : 01.Feb.2016, 03:13:07 p.m. »
Ai un multam de la mine :)! Asta vroiam sa aud. Mergand pe autostrada la viteza mare trebuie sa dau din min in minut ca sa am ceva vizibiliate in spate. Ai pus si in fata si in spate? Cat au costat?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 01.Feb.2016, 03:15:52 p.m. »
@SPIRIDUSHU, cum se prind, trebuie gaurita caroseria?  Poti pune te rog o poza?  :)

Offline magicoolje

« Răspuns #4 : 01.Feb.2016, 03:16:44 p.m. »
+1 la intrebarea lui Rex

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #5 : 01.Feb.2016, 03:18:01 p.m. »
Am pus doar pe spate, din ce imi amintesc parca in jur de 200 ron + montajul 100 si ceva. Dar nu mai tin minte exact, cam pe la valorile astea se invarte.
aparatorile vin cu instructiuni si tot ce trebuie, pot fi montate in regie proprie dar necesita: demontarea rotilor spate + scoaterea camasii de la roata + gaurit cu bormasina (gauri de 1 cm) si prins cu niste urechi de metal. Kit-ul contine si un sablon in marime naturala cu care n-ai cum sa dai gres. Eu le-am luat de la Suzuki Otopeni si le-am montat la Suzuki pe Iuliu Maniu, asa s-a intamplat sa fie mai aproape de mine atunci.
Pun poza azi cu bavetele
Acesta este codul : SZ990E0-54P14-000 Set bavete noroi sp - VT
« Ultima Modificare: 01.Feb.2016, 03:44:00 p.m. de SPIRIDUSHU »

The following users thanked this post: magicoolje, Cosmin09, Laruncutean

Offline magicoolje

« Răspuns #6 : 01.Feb.2016, 03:20:42 p.m. »
Cred ca merita totusi 300 de ron... Se face commando :) masina  pe spate la drum lung.... Multumim de explicatii.

Offline NicNic

« Răspuns #7 : 01.Feb.2016, 03:34:23 p.m. »
La SUVI (SX4) am luat aparatori de noroi flexibile (din cauciuc). Si merita din plin diferenta: de cate ori nu am trecut cu roata peste bolovani sau borduri inalte, iar la coborare aparatoarea din fata s-a indoit la 90 grade (mulat) pe prag. Daca ar fi fost din plastic nu aveau nici o sansa!

Oricum, eram la a doua experienta de montaj al aparatorilor. La primul SX4, in 2009, montajul a fost gratuit, pentru ca a fost facut in acelasi service de unde le-am cumparat. Poate a fost o doar o reducere de conjunctura...La SUVI am luat piesele si le-am montat singur.
Imi aduc aminte ca nu am facut gauri suplimentare in caroserie, iar in instructiunile si accesoriile de montaj am gasit tot ce trebuia. Acele aparatori erau, cred, universale, pentru modele Suzuki. Fiecare aparatoare avea marcate, cu litere mari, mai multe puncte unde trebuiau fixate cu suruburi. Functie de model se utilizau numai unele puncte.

Simplu si eficient!

Sper ca Suzuki au aceleasi standarde si acum...
« Ultima Modificare: 01.Feb.2016, 03:36:08 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Cosmin09

« Răspuns #8 : 01.Feb.2016, 03:46:48 p.m. »

Acesta este codul : SZ990E0-54P14-000 Set bavete noroi sp - VT

Codul pe site-ul din Romania este 990E0-54P14.

Dar acolo scrie ca este in combinatie cu "extensie aripă: 990E0-54P09" care mai costa 198 de euro.

Tu ai pe masina si asa ceva?
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #9 : 01.Feb.2016, 03:49:40 p.m. »
Da, eu am pe masina codul pe care l-am scris in primul post. Nu mai stiu exact cat au costat pentru ca le-am achizitionat impreuna cu roti + jante + kit de vopsea bi color. Se poate sa fi fost mai mult, stiu ca am primit o reducere la vremea aceea, se intampla in august 2015. Dar clar n-am dat 1000 de ron pe bavete, era cam mult ...
Chestia e ca nu stiu care e faza cu extensia, ca arata fix ca in poza... sa nu fie vreo greseala pe site.
« Ultima Modificare: 01.Feb.2016, 03:52:46 p.m. de SPIRIDUSHU »