Autor Subiect: Kit de înălțare  (Citit de 9092 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline costel.u

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • botosani
Kit de înălțare
« : 18.Nov.2015, 03:32:42 p.m. »
salutare tuturor

am o mica problema cu un jimny
l-am cumparat sh echipat cu un set de cauciucuri 255 65 15, care aratau cam aiurea si rulau cam ciudat
M-am hotarat sa le schimb dar fiind roman veritabil am facut o romaneasca , mi-am luat bf goodrich all terrain 235 75 15 care la hopuri mai mari ating in aripa,
acu m-am gandit sa rezolv problema cu un kit de inaltare de 5 cm

Voi ce credeti ? o sa mearga ?
  • jimni

Offline >pexic<

Re: Kit de înălțare
« Răspuns #1 : 18.Nov.2015, 03:57:36 p.m. »
salut, da , o sa mearga dar masina va deveni si mai instabila in viraje si la drumuri inclinate.
mai ai 2 optiuni posibile:
- s-ar putea sa o rezolvi cu niste flanse distantiere la roti sau jante cu ET mai negativ decat cele actuale.
- poti taia (decupa) contra aripa (si eventual aripa) in zona in care atinge roata.

bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline costel.u

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • botosani
« Răspuns #2 : 18.Nov.2015, 04:55:41 p.m. »
deja rotile sunt mai late (235 fata de 205 cat e original) nu cred ca rezolv problema cu flanse, de decupat aripa nu prea vreau ca-i schimb tot aspectul, deci ramane doar de incercat inaltatoarele.
  • jimni

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 18.Nov.2015, 05:46:41 p.m. »
S-ar putea ca si cu lift sa trebuiasca sa tai. Depinde si de design-ul rotilor, si de offset-ul lor...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
    • Braila
« Răspuns #4 : 27.Dec.2016, 08:57:09 p.m. »
Stie cineva unde imi pot monta un kit de inaltare de 5 cm pe o raza de 100 km de Braila? Nu stiu da am impresia ca service-urile din oras nu prea stiu despre ce le vorbesc eu. De altfel as vrea sa o dau si cu solutie deia impotriva ruginii (antifonare sau cum se zice). Trebuie sa fie pe undeva in jur cineva priceput. Mulțumiri anticipate.
  • Jimny

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 28.Dec.2016, 01:28:21 p.m. »
Da' Irmex-ul ce-a zis?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
    • Braila
« Răspuns #6 : 28.Dec.2016, 03:52:46 p.m. »
Reprezentanta? Păi nu mai bine de banii de manopera imi fac suspension lift? Oricum ma gândeam si la SL insa nu am bani pentru ProComp si am gasit unele pe Olx marca Bilstein/Kayaba. Kit-ul este +5 cm. Nu stiu nimic de acest kit, merita banii sau nu. Varianta "mai strânge si ia-ti unul bun" nu prea merge din cauza ca in primavara ma apuc de construit casa si se duc fondurile.
  • Jimny

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
    • Braila
« Răspuns #7 : 04.Ian.2017, 11:59:19 p.m. »
Nu isi da nimeni cu parerea? Ajutati-ma va rog. Eu am folosit amortizoare bilstein pe un Ford Fiesta si am fost destul de multumit dar vorbim de cu totul altceva aici.
  • Jimny

Offline Bobo70

« Răspuns #8 : 09.Mai.2019, 04:06:49 p.m. »
Buna ziua!
Sunt proaspat detinator de Jimny si nu ma pricep deloc la 4X4, habar n-am cu ce se mananca...
As vrea vreau sa aflu daca inaltarea caroseriei cu mai mult de 5 cm (asa cum vad in majoritatea variantelor) este un avantaj, sau un dezavantaj? Unde se gasesc cele mai bune variante calitate-pret?
Multumesc!
  • Suzuki Jimny

Offline LycoSs

« Răspuns #9 : 10.Aug.2021, 01:14:02 a.m. »
Salut,
Am o rugaminte pentru toti cunoscatorii care vor, sa impartaseasca un sfat sau o idee.
As vrea sa aflu cat mai multe despre inaltarea la Suzuki Jimny. Daca am inteles bine exista doi termeni relevanti si anume SL si BL. Iar daca deduc bine SL este Suspension Lift sau Self Leveling, iar BL este Body Lift?
Am zis corect? Care e diferenta dintre acestea si care sunt argumentele pro sau con in ceea ce priveste un Jimny?

Multumesc!
  • Suzuki Jimny