Autor Subiect: Ce marca au anvelopele voastre de iarna?  (Citit de 18475 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Re: Ce marca au anvelopele voastre de iarna?
« Răspuns #30 : 14.Nov.2015, 09:28:31 p.m. »
Votat:

Nokian pe Avensis

Nokian (cel mai probabil -  inca nu am votat) pe viitoarea Vitara S
Lol Eco:) si eu am trecut de la Avensis la Vitara S. Saptamana viitoare:)
Am optat pentru Taurus facute la o Fabrica sub licenta Michelin. 240 ron/ bucata. Am vazut ceva teste si sunt de performante medii.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline sirsefu

« Răspuns #31 : 14.Nov.2015, 10:41:41 p.m. »
eu asta nu o prea inteleg...sa te duci in gama superioara de pret la masina si la anvelope sa te duci la low cost. adica sa dai vreo 80.000 de ron pe masina si apoi sa nu mai pui 300-400 de ron in plus pe niste anvelope ce sa fie macar din gama medie. nu e pacat?

Offline aleksanders

« Răspuns #32 : 14.Nov.2015, 10:56:01 p.m. »
O varianta mult mai ok este sa vinzi anvelopele noi si sa iti cumperi cross climate si iesi cel mai bine.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Bar

« Răspuns #33 : 15.Nov.2015, 12:35:16 a.m. »
Sa vinzi anvelopele noi de pe masina, probabil la jumatate de pret, sa cumperi apoi all season pe care le vei reînnoi dupa un timp, uzura normala, cu un alt set , ambele seturi la pret întreg, e cea mai proasta varianta. Plus ca niciodata nu vei avea anvelopa corecta a anotimpului. E greu pentru unii sa vadă si pasul următor.
  • X

Offline Bar

« Răspuns #34 : 15.Nov.2015, 12:44:39 a.m. »
Având in vedere ca in foarte putine cazuri sunt anvelope " foarte recomandate ", cred ca întrebarea corecta trebuia sa fie " Ce marca au anvelopele voastre de iarna si pe ce tipuri de jante au fost montate, tabla sau aliaj ?
Astazi am vazut cum se montau la un Nissan niste rahaturi de NEXEN la 300 lei bucata, dar pe jante de aliaj de cca 400 lei, bineînțeles fara senzori.
Ciudata mai este uneori mintea omului.
  • X

Offline shpeedy

« Răspuns #35 : 15.Nov.2015, 08:42:06 p.m. »
eu asta nu o prea inteleg...sa te duci in gama superioara de pret la masina si la anvelope sa te duci la low cost. adica sa dai vreo 80.000 de ron pe masina si apoi sa nu mai pui 300-400 de ron in plus pe niste anvelope ce sa fie macar din gama medie. nu e pacat?

Cateva observatii:
- Suzuki nu prea este in gama superioara de preturi, este in gama de preturi corecte vis-a-vis de ce primesti in schimbul banilor dati;
- banuiesc ca stii ca fiecare este stapan pe banii lui si pe felul in care si-i cheltuie - atata vreme cat omu' e constient de limitele respectivelor anvelope si nu are nevoie de mai mult, nu vad de ce ar trebui sa cheltuie mai multi bani doar pentru a fi in trend (in trend-ul cui, pana la urma?!); in fond sunt anvelope noi. Totusi Taurus este o un brand de anvelope din Ungaria, in care Michelin are o participatie de 90% - pe de-o parte, ma gandesc ca Michelin n-ar avea vreun interes prea mare sa-si bage banii intr-o marca chiar proasta, pe de alta parte, daca am avea o parere chiar atat de proasta despre produsele 'made in Hungary', forumul asta cred ca ar fi mai sarac cu vreo 70% ca numar de membri... ;)

Sa vinzi anvelopele noi de pe masina, probabil la jumatate de pret, sa cumperi apoi all season pe care le vei reînnoi dupa un timp, uzura normala, cu un alt set , ambele seturi la pret întreg, e cea mai proasta varianta. Plus ca niciodata nu vei avea anvelopa corecta a anotimpului. E greu pentru unii sa vadă si pasul următor.

S-o luam matematic: daca vinzi anvelopele de pe masina la juma' de pret, asta ar insemna ca ti-ai luat anvelope noi la juma' de pret (sau cu 40% discount, daca ne gandim ca pot fi mai scumpe), iar pentru urmatorii 2.5-3 ani nu mai ai alte costuri (la reviziile anuale, odata ce ai masina pe elevator, poti proceda atunci la rotatia recomandata a anvelopelor F<>S/St.<>Dr.). Mie personal nu mi se pare o afacere chiar atat de proasta. Vezi ca era vorba de Michelin-urile CrossClimate, care cica sunt diferite de all-season-urile clasice; sunt colegi pe forum care au facut aceasta schimbare si sunt multumiti de anvelope pana acum.

Având in vedere ca in foarte putine cazuri sunt anvelope " foarte recomandate ", cred ca întrebarea corecta trebuia sa fie " Ce marca au anvelopele voastre de iarna si pe ce tipuri de jante au fost montate, tabla sau aliaj ?

Care ar fi relevanta?! Explica-te, rogu-te...

Astazi am vazut cum se montau la un Nissan niste rahaturi de NEXEN la 300 lei bucata, dar pe jante de aliaj de cca 400 lei, bineînțeles fara senzori.

Acuma daca-ti spun ca Nexen face anvelope de vreo 70 de ani...
In rest, valabil ce am spus mai sus cu referire la bani (si cheltuirea lor). Personal, mi se pare mai tragic ca avem co-participanti la trafic cu masini de zeci de mii de euro, puteri destul de mari si greutati in jurul a 2 tone, ce prefera sa-si doteze masinile cu anvelope SH...

Cat priveste senzorii, care ar fi problema? De cand cu TPMS-ul, astia fara asemenea dotari electronice pe masini sunt cumva un pericol pe sosele sau cum?!

PS: vezi ca in limita a 30 minute ai posibilitatea editarii postarii proaspat scrise (in locul scrierii uneia noi)  ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #36 : 15.Nov.2015, 08:57:40 p.m. »
Corect, fiecare face ce doreste cu banii lui.

Vroiam sa mai aduc in discutie un aspect pe care nimeni nu l-a precizat: depinde unde stai.
Ca sa explic:
- daca as sta in sudul Italiei cu ierni blande, m-as duce spre crossclimate
- daca stau intr-un oras mare cu clima temperata as merge spre ceva mediu consacrat,
- daca stau intr-o tara nordica m-as uita la anvelope de iarna sanatoase din gama SUV, cu tepi, etc.

Am vazut ca sunt colegi si din Australia pe forum asa ca ce isi ia fiecare tine de mai multi factori nu doar buget, pret masina, preferinte estetice, etc.

Ontopic: am schimbat achizitia de Nokian WR D4 cu Pirelli SottoZero 3, inclusiv in poll.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline Bar

« Răspuns #37 : 15.Nov.2015, 11:06:09 p.m. »
1. Multumesc de "informația" ca NEXEN face anvelope de 70 de ani, dar in comparație cu Goodyear , Dunlop, Michelin, Pirelli si Continental tot niște rahaturi sunt. Vezi teste făcute de specialiști in domeniu, nu de vorbitori pe forum. In cele mai multe cazuri nici nu se califica in finale. Mai pune mana si citește in domeniu.

2. Matematica, din cate stiu eu, se face pana la rezultatul final, asta daca nu ai fost la profil uman. Ce se va face posesorul de CrossClimate dupa 3 ani, cand vor deveni opinci?
Se va consola cu ceea ce a spus colegul de forum, dar va scoate bani din buzunar pentru un nou set de CrossClimate, la pret de nou. Nu mai bine rămânea cu anvelopele de vara din fabrica si mai cumpara un set de iarna pe care le folosea in total 6 ani. Si mereu avea anvelopele optime sezonului si situațiilor din trafic. Voi credeți ca de fraieri au creat ăștia anvelope de vara si de iarna? Dar noi suntem romani si le știm pe toate. Fiecare firma mare are in portofoliu mărci mai ieftine, dar pentru necunoscători, ca sa nu zic ... .

3. Relevanta reformulări întrebării este următoarea:
Daca dai 200-300 lei pe anvelopa slaba calitativ dar o montezi pe janta aliaj de 400 lei, inseamna ca esti snob fata de varianta de a lua o anvelopa premium, exemplara sau foarte recomandata conform testelor, si a o monta pe janta de tabla.
Pentru unii de pe forum aceste argumente pot ajuta la alegerea unor anvelope mai in cunoștința de cauza.

4. Testele se fac la viteze si condiții de trafic normale in limitele normale ale fizicii,  pe care chiar si mașinile Suzuki le pot atinge !!! Asta daca ai urmărit si probele de test.
Dar si fizica se face cu precădere la profilul real.
Daca ai fost la profilul uman te scuz, dar poti măcar sa ne spui o poezie despre anotimpul iarna.

Probabil vei aduce ca Argument in susținerea ta ca mai trebuie sa cumpăram si capace la roti. Atunci s-ar putea sa ai dreptate.

• X

Offline aleksanders

« Răspuns #38 : 15.Nov.2015, 11:41:45 p.m. »
Snobismul nu era cu faza aia ca arunci cu banii, deci iei lucruri cat mai scumpe.... asta cu luat anvelope ieftine pe jante scumpe tine mai mult de zgarcenie sau poate chiar lipsa de bani....gresec eu...?!! :-?
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline sirsefu

« Răspuns #39 : 15.Nov.2015, 11:47:06 p.m. »
fiecare isi pune ce vrea, corect, mi-am sters mesajul initial pentru ca ar fi putut fi interpretat ca atac la optiunea cuiva si nu aveam intentia asta.
in schimb punctez doar ca taurasii performanti by michelin au clasa f de franare pe suprafete umede. la fel si la cea de impact in consumul de combustibil.
chiar, categoriile astea de eficienta, pot sa coboare mai jos in alfabet la vreun model de anvelope obisnuit de strada? spre g, h, i, j?
« Ultima Modificare: 16.Nov.2015, 12:18:48 a.m. de sirsefu »