Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 105468 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #160 : 03.Nov.2016, 06:35:18 p.m. »
Bateria la care te referi tu .... seamana dar nu rasare !  :D
Poate fi diferita ca : diametru, grosime , tensiune,  ;)
Oricum eu, decat sa ma chinui atata la 8 senzori si apoi sa am surpriza ca "operatia nu a reusit", mai bine cumpar altii noi !  :dknw:
La cat loc este ptr baterie, insa in mare parte ocupat de rasina, puteau pune o baterie care sa tina si 10 ani fara probleme de incapsulare !  Deci.... tot ai dracului sunt !  >:)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline dan_wolf

« Răspuns #161 : 03.Nov.2016, 08:58:06 p.m. »
Ai dracu parca intentionat au pus bateria in felul acesta...

Exact asa si trebuie montata   ;)
Componentele din automotive trebuie sa treaca o serie de teste (in mod normal). De exemplu un senzor de presiune este solicitat la vibratii, temperatura etc. Un simplu "press-fit" cu lamele sau un soldering nu eliminau problemele care puteau sa apara in functionare. Lamelele de contact la vibratii "freaca" si pot afecta suprafata de contact. In cazul soldering-ului la anumite frecvente de vibratii, poate sa faca mai mult rau decat bine, pot aparea microfisuri in solder deci contact imperfect.
Asa, bateria si restul componentelor din senzor sunt constranse ca un tot unitar.
Decat sa apara probleme in functionare, de genul erori in bord, eroare senzor fault, senzor intermitent etc, stii sigur ca tin ~ 5 ani.
Parerea mea.
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline hugbear

« Răspuns #162 : 03.Nov.2016, 09:07:30 p.m. »
Da' ce, de alimentare inductivă n-au auzit?!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline dan_wolf

« Răspuns #163 : 03.Nov.2016, 09:20:19 p.m. »
Pai si cum mai vinzi xxx milioane de senzori? :D
Am facut referire doar la cazul de fata, baterie + etansare.
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline jupanul1

« Răspuns #164 : 04.Nov.2016, 08:12:25 a.m. »

Să vezi atunci discuții - că de ce au făcut așa! că se strică bobina! că nu au precizie suficientă! că nu merg tot timpul! că instalația electrică e suprasolicitată! că interferează cu radio! nu mai bine puneau senzori cu baterii? sau deloc?

Tot timpul vor fi nemulțumiți, indiferent de tehnologia adoptată. Nu încerc să conving pe nimeni de utilitatea acestor amărâți de senzori ci doar spun așa: sunt o groază de șoferi pentru care sistemul este foarte util!

Hai să ne scoatem capul de unde alții fac sex și să înțelegem că ”average joe” habar n-are de cum funcționează un autovehicul - el știe decât pe unde să pună combustibil și pe ce să apese ca să se miște de pe loc coteneața. Orice altceva e ... farmazonie sau pronie, funcție de habotnicia lui joe.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Maria Iosif

« Răspuns #165 : 10.Nov.2016, 09:14:05 a.m. »
Pana ieri consideram TPMS-ul mai mult un moft util. Dar azi m-am bucurat ca exista asa ceva pe masina mea :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Am si eu o intrebare: ai folosit kit-ul de depanare ( solutia+compresor) pentru remediere? Ma interesa daca este eficient si daca, dupa folosirea acestuia, se va strica senzorul de presiune si trebuie schimbat
Multumesc
  • Vitara Passion 1.6 Benzina

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #166 : 10.Nov.2016, 09:32:49 a.m. »
Eram plecat la un drum de +500km si avertizarea a aparut cu 2,5 km inainte destinatie. Am ales sa continui mersul "pe pana" pana la un service de roti pe care il stiam chiar in drumul meu. Daca m-ar fi prins evenimentul pe campii n-as fi ezitat sa folosesc kitul.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: Maria Iosif

Offline Maria Iosif

« Răspuns #167 : 10.Nov.2016, 09:58:33 a.m. »
Eram plecat la un drum de +500km si avertizarea a aparut cu 2,5 km inainte destinatie. Am ales sa continui mersul "pe pana" pana la un service de roti pe care il stiam chiar in drumul meu. Daca m-ar fi prins evenimentul pe campii n-as fi ezitat sa folosesc kitul.

Eram nedumerita, am citit tot felul de pareri despre acest kit...si bune, si rele
  • Vitara Passion 1.6 Benzina

Offline migabi

« Răspuns #168 : 10.Nov.2016, 10:26:58 a.m. »

In cazul de fata, primeaza pretul de achizitie al produsului fiindca nu producatorul masinii este proprietarul din acte.

Kitul de pana poate strica senzorul prin obturarea orificiului prin care citeste presiunea. Eu am facut pana de 3 ori pana acum si de fiecare data am folosit pompa pt a mai baga aer pana la prima vulcanizare. Am si roata de rezerva dar si kit de pana.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline aleksanders

« Răspuns #169 : 10.Nov.2016, 10:28:54 a.m. »
si ai senzori la sx4?
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea