Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 105459 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kellogs

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #100 : 31.Oct.2016, 10:21:22 a.m. »
Până una-alta sistemul TPMS este considerat suficient de important în așa fel încât să nu mai treci ITP dacă el nu funcționează corespunzător.

Asta zicea colegul din Suedia. Exista si la noi reglemantarea asta ? Unde scrie ?
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline hugbear

« Răspuns #101 : 31.Oct.2016, 08:46:00 p.m. »
Deci, fiind vorba (în mod deosebit) despre propria-mi siguranță în trafic, prefer să nu-mi bat capul prea mult cu costurile schimbării la 5 ani a unor amărâți de senzori.
La ce te referi când zici că TPMS-ul se referă la siguranța ta în trafic?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #103 : 31.Oct.2016, 09:14:02 p.m. »
Pai ia o curba in viteza cu pneul jumate umflat si afli imediat la ce se refera...! Mai tii minte cand au rasturnat nemtii Loganul? Au aflat ca roata era dezumflata UN PIC! Americanii au legiferat-o inainte de decada asta, au vazut exact daca se merita si europenii de au bagat-o obligatorie (ca si eu m-am gandit la bani dar...e mai bun controlul!)
Tocmai am gasit ca in Suedia nu trebuie sa ai senzorii , nici macar la examinarea la doi ani (ITP-ul), se considera ca avand cam doua sezoane egale risti mai putin daca nu ai senzori-schimbi cauciucurile mai des ca altii, asa ca nu esti obligat sa ii ai (nu te amendeaza politia). Singura conditie e sa ii ai daca vinzi masina cu ei cumparata!  Insa ce nu au facut legislatorii au facut producatorii...este crancen sa stai cu bordul clipind...
« Ultima Modificare: 31.Oct.2016, 09:24:26 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline jupanul1

« Răspuns #104 : 31.Oct.2016, 09:25:11 p.m. »
Asta zicea colegul din Suedia. Exista si la noi reglemantarea asta ? Unde scrie ?

Scuze, am uitat să-ți răspund - scrie în reglemetările UE ce au făcut obligatorie dotarea cu sistemul TMPS. Este prevăzut ceva la noi în RNTR 1/2008 (dacă nu s-or mai fi actualizat între timp) - nefuncționarea sistemului (dacă a fost dotat autovehiculul) este calificată ca Defect Major (vezi Anexa 2).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: kellogs

Offline jupanul1

« Răspuns #105 : 31.Oct.2016, 09:33:46 p.m. »

Am fost intenționat eliptic în exprimare: TPMS se referă în primul rând la siguranța mea (și a pasagerilor mei). Și apoi la siguranța celorlalți participanți la trafic. Că, de exemplu, mă pot răsturna pe un drum pustiu... sau pe un DN intens circulat (gen Valea Oltului).

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #106 : 31.Oct.2016, 09:46:26 p.m. »
Atasat un fisier cu diferite metode pentru resetarea senzorilor la schimbare. Asa cum am mai scris, eu unul imi inchipuiam ca schimb bateria la 3-5 ani. Nu, schimbi senzorul cand bateria moare. Asta inseamna cam 8 senzori noi la fiecare 3-5 ani , depinde de noroc si de baterie. 50 euro bucata -> 400 euro...daca lasi senzorul si schimbi numai cauciucul pe janta, ai sanse bune sa ti-l strice cel de schimba cauciucurile...

Am mai gasit is acesta procedura pe http://www.kizashiclub.com/forum/viewtopic.php?t=1768 :

2012 Suzuki Kizashi SLS TPMS Learn Sequence
For Schrader EZ Sensor – Bridgeport 33000
NOTE: Multiple attempts to put the car into learn mode may be required. Turn the ignition OFF after each unsuccessful attempt.
1)   Inflate tires to pressure on door frame placard
2)   Turn ignition ON
3)   Press driver’s door frame switch for interior light for 4 seconds and release
4)   Press switch again for 4 seconds and release
5)   Press switch again for 7 seconds and release
6)   If successful the TPMS symbol next to the speedometer needle will begin blinking in a series of two quick flashes. The yellow exclamation point (!) light will go out if the "Service TPMS" message was previously displayed.
7)   Quickly scan the LF, RF, RR, LR wheels in that order.
8)   After last scan the TPMS symbol will stay on until the car is started.
« Ultima Modificare: 31.Oct.2016, 09:57:57 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline hugbear

« Răspuns #107 : 31.Oct.2016, 10:09:30 p.m. »
Simplu - sunt avertizat din timp asupra pierderii presiunii din pneu. Ce se poate întâmpla dacă nu observi asta la timp?[...]
Pai ia o curba in viteza cu pneul jumate umflat si afli imediat la ce se refera [...] au vazut exact daca se merita si europenii de au bagat-o obligatorie (ca si eu m-am gandit la bani dar...e mai bun controlul!)
Am fost intenționat eliptic în exprimare: TPMS se referă în primul rând la siguranța mea (și a pasagerilor mei). Și apoi la siguranța celorlalți participanți la trafic. Că, de exemplu, mă pot răsturna pe un drum pustiu... sau pe un DN intens circulat (gen Valea Oltului).

Mie mi-e mai ușor să văd, că văd dinafară: Choice supportive bias.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline jupanul1

« Răspuns #108 : 31.Oct.2016, 10:22:28 p.m. »
Da, probabil e vorba de choice-supportive bias. Nu contest!

Însă până una-alta sistemul TMPS l-am plătit, volens-nolens! Și dacă tot am dat bani pe el, hai să mă bucur [mai ales] de avantajele oferite. Nu știu de ce ar fi pentru cineva o surpriză că are și costuri de exploatare...

Offline wolfin

« Răspuns #109 : 31.Oct.2016, 11:29:49 p.m. »
M am uitat la senzor. Eu zic ca se poate schimba bateria. rasina nu este dura iar bateria ezte delimitata in partea dreapta.  la bison gasesti rasina care sa aiba specificatiile necesare...temp +\- ..mecanica.
Din ce obs cred ca este o baterie cr 2025......
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970