Autor Subiect: Cum e Suzuki?  (Citit de 3867 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Zholm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Cum e Suzuki?
« : 17.Sep.2015, 09:08:58 p.m. »
Salutare voua si bine v-am gasit,
Am ajuns pe aici in cautare de sfaturi si pareri. Imi place noul Suzuki Vitara dar nu stiu nimic despre acest brand.
Ma refer la fiabilitate, costuri de intretinere, etc. Am avut Peugeot-uri diesel (206, Partner VTC, 207) la care am renuntat crezand ca fac un salt orientandu-me spre VW. Problemele de service mi-au demonstrat ca m-am inselat cu directia saltului :))
Deci, ca sa n-o mai lungesc, imi face cu ochiul un Allgrip Diesel...
Cum dieselul la Suzuki?
Cum e Vitara?
Va multumesc pentru rabdare :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Cum e Suzuki?
« Răspuns #1 : 17.Sep.2015, 09:20:14 p.m. »
Salut și bine-ai venit!

Suzuki este de regula o masina fiabila, are calități de care foarte mulți dintre noi suntem mândri. 
Pentru Vitara găsești  o arie speciala în care noii posesori iti pot împărtăși din experiențele lor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Zholm

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 17.Sep.2015, 09:22:02 p.m. »
Acum bantui prin forum, ajung si pe acolo :)) Vad ca singurele 'muscaturi' sunt intre benzinari si dieselari :D
In rest, faina si civilizata atmosfera. Felicitari voua pentru asta.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 17.Sep.2015, 09:26:29 p.m. »
He, he,  nu sunt singurii care se contrează pe-aici.
Mulțumim de aprecieri, navigație plăcută și simte-te bine.
Poate te conving colegii sa-ti iei o Vitara. ..
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #4 : 17.Sep.2015, 09:51:05 p.m. »
Salutare si bine ai venit.
Nu stiu cum e Suzuki din propria experienta dar uite concluziile la care am ajus eu dupa ce am studiat piata putin:

1. nu trebuie sa alegi o marca anume si mai degraba un model. Fiecare marca are modele mai fiabile si modele mai putin fiabile, de lux sau cu preturi accesibile.
2. oricum ar fi Suzuki, Opel, Renault, Ford sau alte marci in alte tari, in Romania povestea se poate schimba si aici ma refer la reprezentante, dealeri, service-uri si cateodata chiar modelul in sine.
3. topurile si statisticile pot fi inselatoare.

De ce am ales eu Vitara? Pentru ca:
1. am vrut un suv, dar nu am avut bani asa ca m-am orientat spre crossover sau mini-suv. Pretul s-a incadrat perfect pentru banii pe care ii aveam. Mi-ar fi placut sa ma duc mai sus dar "nu ma lasa mama" :P
2. am vrut masina cu valente de off-road in ideea ca oricum drumurile din Romania pot fi considerate ca fiind din categoria off-road de multe ori. Am sperat si inca mai sper ca voi sta cu ea mai mult pe sosea decat in service.
2. concurenta m-a dezamagit, daca cineva se plange de plasticile de la Vitara ii recomand sa se urce in Duster sau chiar mai mult in Captur unde butoanele se invarteau in loc fara sa faca ceva. Nissan Juke e mai mult Joke la spatiul oferit si design, Fiat 500c..nu multumesc chiar mai mic ca Joke, Opel Moka, Ford Kuga, Kia Sportage si Renault Kadjar(care nu are 4x4 pe benzina) sunt cu cel putin 5000 euro mai scumpe si chiar daca aveam 5k in plus tot nu ii dadeam. Masinile intre 20-30k euro sunt cam toate intr-o oala, diferenta o face marketing-ul, costurile de productie si poate..brand-ul. Da, sunt niste optionale in plus, dar care nu fac diferenta pentru toti; exemplu: lane assist, la cat de bine sunt marcate drumurile la noi in tara consider ca sunt bani aruncati pe geam; alt exemplu este optionalul care citeste semnele de circulatie..lame.

Cred ca trebuie sa vezi ce vrei, ce e important pentru tine si sigur vei gasi un dealer si un service care sa isi faca treaba.

my2cents :)

• Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline enicky

« Răspuns #5 : 18.Sep.2015, 12:59:47 a.m. »
Alegerea o faci in functie de ce vei face cu masina de  obicei !am avut 3 pe benzina si una diesel, iar Vitara Cool pe care mi-am luat-o acum m-a costat exact cat Ford Focus 1,8 tdci  care l-am avut.Diferenta o face tractiunea integrala, aceeasi putere la motor mai mic si tehnologia avansata fata de 2009. Ai de facut zilnic 70-100km-diesel(gen "naveta"),te invarti in oras,benzina.Diesel-ul e pretentios, vrea viteza, mers pe distante mari, pt. a obtine consumuri bune, in caz contrar(daca te plimbi numai urban(chiar si 100km/zi) apar probleme de genul injectoare, egr, chiar si turbina, iarna se incalzeste greu si ai consumuri de benzina.Vitara diesel are un cuplu f.bun, chiar impresionant, e mai scumpa cu aprox.5000 euro(fata de benzinara),buna la munte si "naveta", benzina fuge bine,demaraj,silentioasa,suplineste cuplul cu optiunea "sport",mai ieftina, mai usor de intretinut. Iar la consum benzinara mea facut,noua fiind(deci motorul nu s-a "lasat" inca) la un drum de 2200 km (din care vreo 200 prin oras) la viteze de 110-150km/h 6,2l/100km-eu zic ca nu e rau(mai ales ca soseaua era montana).Iar un 4x4 te scoate si din zapada si din noroi.Bafta!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Zholm

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 18.Sep.2015, 07:33:22 a.m. »
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Inca citesc si ma documentez.
Pentru oras și deplasări mărunte am o gâlmă de mașină, un VW up! care e foarte ok (putea fi și mai ok dacă ăia de la service ar fi fost oameni) și nu vreau să renunț la ea.
Vitara o vreau mai mult pentru deplasări mai lungi cu familia (2+1) și pentru coclauri. Nu o să fac off-road, dar vorba voastră. Dacă duc soacra pe la vreo mănăstire în Cucuieți să nu mă lase mașina când mă grăbesc înapoi ca să nu mă ajungă soacra din urmă.
Repet, nu cunosc brandul deloc. Mi-a plăcut look-ul lui Swift (incă îmi place), Splash-ul. Nu am condus nici un Suzuki.
Stiu ca motorul pe benzina e foarte bun. Nu cunosc dieselul (parca e de la Fiat).
Imi plac dotarile, apreciez cele 5 stele NCAP, etc.

Offline newah

« Răspuns #7 : 18.Sep.2015, 08:11:33 a.m. »
iti recomand sa mergi intr-un drive test cu Vitara si poti trage apoi o concluzie.
Doar din auzite este greu sa te lamuresti. Personal la drive-test nu i-am dat nici o sansa noii Vitara considerand-o un fel de Duster insa dupa primii 10 km impresia a fost asa cum este Vitara: surprinzatoare!
Bineinteles ca nu m-am anbalat prea tare insa cand cel mai mare "critic" din familie :) sotia nu a avut comentarii negative, am zis de ce nu? Si iata-ma posesor de Vitara luna viitoare.
Asta dupa ce am testat pe viu 28 d emodele diferite in peste 46 de drive-testuri ca imi era si rusine sa mai intru intr-un show room  :-))

Offline georgeek

« Răspuns #8 : 18.Sep.2015, 08:13:51 a.m. »
Ha, ha, și eu am avut surpriza ca soția care detesta mașini mari, 4x4, etc., a fost incantata când am luat-o la test drive cu Vitara. A uitat de Octavia III la care visa.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline newah

« Răspuns #9 : 18.Sep.2015, 08:19:03 a.m. »
Ha, ha, și eu am avut surpriza ca soția care detesta mașini mari, 4x4, etc., a fost incantata când am luat-o la test drive cu Vitara. A uitat de Octavia III la care visa.

la noi a fost mai grav ca aveam si avans dat la CX5