Autor Subiect: zgomot ca de fasait la accelerare  (Citit de 10504 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Smaranda

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Bucuresti
zgomot ca de fasait la accelerare
« : 16.Aug.2015, 04:19:31 p.m. »
Buna , de 2 zile in timp ce accelerez masina si sare de 1500 rpm se aude un zgomot ca de fasait din ce in ce mai puternic odata cu cresterea turatiei. Zgomotul nu se aude decat in mers , iar daca las usor din acceleratie pana ajunge sub 1500 rpm sau apas ambreiajul , zgomotul dispare. Ma puteti ajuta cu sugestii legat de ce ar putea sa fie?  Model masina : Suzuki Grand Vitara 2009 , 1.9 tdi 95 cp
  • Suzuki Grand Vitara

Offline fireburn

Re: zgomot ca de fasait la accelerare
« Răspuns #1 : 16.Aug.2015, 04:49:42 p.m. »
Verifica furtunele de sub capota vizual mai intai.Pune pe cineva sa accelereze cu capota ridicata.
Parca a mai zis cineva cu un GV pe forum o chestie din asta.

Offline Leutz

« Răspuns #2 : 17.Aug.2015, 04:16:47 a.m. »
Asta suna mai degraba a zgomot de turbina. Din cate stiu un oarecare suierat datorat turbinei nu e chiar neobisnuit la motoarele diesel.

Ai zis ca auzi zgomotul de ~2 zile. E posibil sa fi fost acolo si pana acum dar sa nu-l fi bagat de seama? Daca da, atunci poate fi suieratul "obisnuit" al turbinei, care acum odata remarcat iti sta pe creier si ti se pare foarte ne-la-locul-lui.

Pe de alta parte, daca intr-adevar zgmotul nu era acolo inainte si acum a inceput brusc sa se manifeste, poate ar trebui vazuta de un mecanic ... just in case.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 17.Aug.2015, 10:36:31 a.m. »
Probabil un furtun de pe admisie sarit sau fisurat. Nu stiu daca stand pe loc si accelerand poti face suficienta presiune in turbina sa se umfle furtunele si sa fie evidenta scaparea, dar merita incercat oricum.

Verifica tot traseul admisiei, trebuie sa fie undeva pleznit, de obicei intre turbina si intercooler.
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 17.Aug.2015, 10:48:12 a.m. »
De curiozitate: ce Grand Vitara model 2009 e aia cu 1.9td de 95cp?

LE: aia 95 sunt kW, nu cp...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Smaranda

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 17.Aug.2015, 04:14:30 p.m. »
De curiozitate: ce Grand Vitara model 2009 e aia cu 1.9td de 95cp?

LE: aia 95 sunt kW, nu cp...

Sent from my X8 using Tapatalk

Multumesc ca mi-ai atras atentia! la kW ma refeream , am gresit cand am scris
  • Suzuki Grand Vitara

Offline Smaranda

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 17.Aug.2015, 04:22:42 p.m. »
Asta suna mai degraba a zgomot de turbina. Din cate stiu un oarecare suierat datorat turbinei nu e chiar neobisnuit la motoarele diesel.

Ai zis ca auzi zgomotul de ~2 zile. E posibil sa fi fost acolo si pana acum dar sa nu-l fi bagat de seama? Daca da, atunci poate fi suieratul "obisnuit" al turbinei, care acum odata remarcat iti sta pe creier si ti se pare foarte ne-la-locul-lui.

Pe de alta parte, daca intr-adevar zgmotul nu era acolo inainte si acum a inceput brusc sa se manifeste, poate ar trebui vazuta de un mecanic ... just in case.

Sunt 100% sigura ca zgomotul nu era acolo inainte ; zgomotul de acum il pot asemana cu fosnetul care se aude cand treci in viteza foarte aproape de un palc de copaci sau ceva cu frunze ( nu e tocmai cea mai ok descriere , dar... ) si creste in intensitate odata cu cresterea turatiei motorului. O voi duce cu siguranta la mecanic. Multumesc frumos de raspuns!
  • Suzuki Grand Vitara

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 17.Aug.2015, 05:46:14 p.m. »
Pai nu suna ca aer sub presiune (turbo) ce iese printr-o gaurica mica? Fassssssss.... baga capul sau roaga pe cineva mai familiarizat cu un compartiment motor, poate e doar un colier slabit si scapi de-o cheltuiala.
  • SX4 1.5
Alex

Offline soryn19

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • dragasani
« Răspuns #8 : 10.Dec.2015, 09:04:48 p.m. »
Sall
vezi intercularul sa nu fie fisurat asta am patit si eu
acelasi fasait si se aude doar in turatie nu in relantiu motorului
stima
  • suzuki grand vitara

Offline culdemerde

« Răspuns #9 : 21.Dec.2015, 11:02:50 p.m. »
Salut , nu sunt inca posesor dar ma  informez in vederea achizitionarii unuia . Asadar ,pe forumurile franceze problema enuntata de tine e destul de des intalnita , e una din bolile acestui motor de marca renault . Ar fi vorba despre o pulie  a unei curele accesoriu (traducere cuvant cu cuvant ).  pare ca ar fi din plastic iar uzura ei cauzeaza un zgomot de fasait anormal asa cum descrii si tu . Gasesti toate detaliile , inclusiv imaginile pe pagina asta .

cica se poate inlocui cea din plastic cu una din metal , ai si referintele pieselor pe pagina.

http://www.forum-auto.com/marques/Suzuki/sujet1977.htm
  • Grand Vitara