Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 278674 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline steph

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #600 : 17.Sep.2019, 04:37:18 p.m. »
Dealerul se asigura ca si aia care au palmele cat o lopata o sa inchida capota fara sa o indoaie. Am vazut capote indoite la multe masini. De la solenza la seria 5. Tu ai curaj sa punem un pariu ca daca masuram grosimea la un sx4, o vitara si o alta masina random diferentele vor fi minore?
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline enicky

« Răspuns #601 : 17.Sep.2019, 05:01:15 p.m. »
  ...Atat de minore incat fac ...diferenta intre tare si moale,  bun si prost. Daca diferenta este de doua zecimi e suficient de putin incat una sa fie moale si una tare ! :-)) Am curaj sa fac pariu, doar sa alegem anul de fabricatie ptr. "random". Dar repet, depinde ce intelegi prin minore : intre o tabla de 0,4 si una de 0,7 este o diferenta minora, asa este. Doar ca de 0,7 nu prea mai gasesti... :)
  Oricum, cred ca discutia merge a la long....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #602 : 17.Sep.2019, 05:02:33 p.m. »
Nu neaparat grosime tablei e problema cat calitatea fierului din care e facuta. Compozitia chimica de Fe si alte elemente face ca tabla de la suzuki sa fie "moale" . Asta e problema , nu grosimea

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline ntire2000

« Răspuns #603 : 17.Sep.2019, 08:48:46 p.m. »
stii care a fost prima indicatie primita de la vanzator, in ziua cand am ridicat masina ? "Capota se inchide prin cadere libera de la aprox. 20-30cm inaltime ! In niciun caz prin apasare cu podul palmei!" Nu mai detaliez....

La Ignis aveam haionul putin înfundat în zona ornamentului de plastic folosit la închidere. Cred ca 80% dintre Ignis-urile întâlnite aveau aceeasi problema.
Daca apasai acel plastic ca sa închizi haionul, tabla se deforma în timp.
Si se îndoia prin simpla presare ca sa-i dai un pic de vânt sa se închida, nu ca sa o trântesti - ca eu cel putin am avut grija sa nu fac asta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline boga81

« Răspuns #604 : 17.Sep.2019, 09:44:24 p.m. »
Personal, eu nu cred ca intre SX4-ul meu si Vitara ta (ori intre vechiul Swift si noul Ignis) avem o diferenta atat de mare din perspectiva tablei folosite - inclin sa cred ca raportul volum per greutate ar fi similar...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Nush ce sa zic. SX4 e mai greu decat Vitara...

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline steph

« Răspuns #605 : 17.Sep.2019, 10:21:35 p.m. »
intre o tabla de 0,4 si una de 0,7 este o diferenta minora, asa este.

O diferenta de 75% nu prea e minora. Si imi e greu sa cred ca astea sunt diferentele :)

Dar fiind curios si fixist am coborat la masina sa masor. Am masurat atat capota cat si o usa. Am avut grija sa trec de zona de pe muchie cu tabla dublata.

Un milimetru si 9 sutimi. Cred ca putem sa rotunjim la 1.1 mm. Pana la 0.4 e cale lunga. ;) Grosimea asta include evident si 2 straturi de vopsea. Masuram cu prima ocazie la o intalnire si un Suzuki mai vechi. Daca vreti sa aflam grosimea fara vopsea, aduc si smirghel. Pentru masina curiosului evident :D

Am masurat pe S-Cross dar banuiesc ca e la fel. Vitara e plecata in vacanta.

The following users thanked this post: gabineg, Lerua07

Offline Catalln

« Răspuns #606 : 17.Sep.2019, 11:22:26 p.m. »
Ceea ce ai măsurat sigur e din doua rânduri/straturi de tabla, interior și exterior, astfel jungem asa grosso modo la 0,4 mm.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: ntire2000

Offline steph

« Răspuns #607 : 17.Sep.2019, 11:24:38 p.m. »
Daca te uiti atent la poza 2 se vede unde se opreste stratul al doilea. Grosimea aparent mare e din sprit chit (sau cum ii spune) vopsea si lac.

Sau poate acolo se inchid cele doua foi. Interior exterior. Are sens.

Offline ntire2000

« Răspuns #608 : 18.Sep.2019, 12:00:02 a.m. »
Tabla e suprapusa oricum, colegul are dreptate, ceea ce ai masurat tu sunt 2 rânduri de tabla + vopseaua.
Acolo unde e îndoitura ar fi 3 rânduri, pentru ca una din coli o "îmbraca" (daca putem spune asa) pe cealalta.
Hai sa fim indulgenti si sa zicem tabla de 0.5 - cam putin pentru grindina care e tot mai frecventa cu schimbarile climatice de acum.

PS: tare ma tem ca Vitara fiind un pic mai ieftina (cu mult  :fluier:) are tabla mai subtire.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #609 : 18.Sep.2019, 12:03:03 a.m. »
O diferenta de 75% nu prea e minora. Si imi e greu sa cred ca astea sunt diferentele :)

Dar fiind curios si fixist am coborat la masina sa masor.

Am masurat pe S-Cross dar banuiesc ca e la fel.
   Nu esti fixist, mai repede as zice determinat. Apreciez gestul tau, dar probabil ca nu prea se gaseste o zona buna de masurat tabla, fie chiar si cu vopsea cu tot.
Ma gandesc ca proiectantul sa nu fi decis ca zona respectiva fiind una expusa la socuri, sa fi optat pt. o tabla mai groasa, doar pt. acolo. Sau, pur-si-simplu sunt mai multe straturi...
   Ar mai fi o varianta la aripa fata (sau spate) daca s-ar da jos protectia de plastic, poate ar iesi o cota reala, binenteles cu plusul de vopsea+chit.

Mi-am amintit ca la Dacia 1300(cine a avut sigur stie) reglam bujiile pe marginea aripii-fata, care era exact 0,7, cat trebuia sa fie distanta dintre electrozi. Iar tabla de dacie, daca era bine intretinuta(ulei in usi, vasilina/antifon la podea), era ultimul lucru care ceda.

In alta ordine de idei, ce m-a mai mirat la Vitara, a fost zona busonului rezervorului de benzina(de sub capac), care nu era lacuita ! Habar n-am ce caracteristici are lacul folosit de ei, daca ar fi afectat sau nu de scurgeri de benzina, dar cu chitul de reparatie am lacuit toata zona. Si este inca ok.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip