Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 273819 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

@enicky, tocmai pentru ca am citit bine, am tresarit .. altfel luam doar partea buna din acea fraza .. nu ? :)

Online bisti

Asta - culminand cu submediocritate cam dintr-al 2-lea, iar al 3-lea, 4-lea, de-a dreptul periculoase - v-a scapat ?

Offline wolfin

asta e valabila pentru toate anvelopele..mai ales pentru cele 4 sezoane...sau de iarna

nu am auzit/vazut test facut la anvelope uzate/folosite. toate testele se fac la anvelope noi. fie vara...iarna...mixte

mai stau la semafor si vad anvelope de iarna uzate adica gen 2 mm. pe umed fie vara sau iarna...masina e sanie.

discutia e lunga si nu e in spiritul topicului
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: sfichiu, gabineg

Offline ASZ

Azi am montat rotile de iarna, cu noile anvelope si senzorii noi.
Costuri: 4 anvelope Nokian Snowproof 2 215/60/16 cu DOT 3925 la 2085 lei + set de 4 senzori la 120 lei (Aliexpress), iar monatjul si echilibratul lor a costat 140 lei.
Am facut vreo 5km .. deci nu stoiu ce sa zic inca de senzori, insa senzatia condusului cu aceste anvelope (la 4 grade) a fost super !!!

P.S. Dupa 9 ani de utilizare, am lasat la vulcanizare anvelopele anterioare (Nokian WR D4) ... inca aratau foarte bine, dar cauciucul ... parea un plastic (fara franjuri/fisuri/rupturi),

The following users thanked this post: Lerua07

Online enicky

Sa le stapanesti sanatos, deci te-a convins un gigicontra.  :)
 Sa vedeti cum arata niste anvelope Hankook dupa 9 ani de utilizare.
Daca le vrea cineva, le vand :
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ASZ

Offline wolfin

insa senzatia condusului cu aceste anvelope (la 4 grade) a fost super !!!

Sa fi fost cc 15 ani....am facut schimbul la un clio dat jos setul de iarna si am pus vara. Anvelope de fabrica..cred goodyear. La 50 plus km volanul facea stanga dreapta. Probabil s au deformat la depozitare...in fine. M am dus direct la depozit de anvelope si am luat verdensein trac 2....made in holland.

Masina plutea pe asfalt...senzatia era ca merg pe apa. Nu am pierdut aceea senzatie din memorie.

Ps..dar...execrabile anvelope..toata ziua le echilibram....

In 2007 am luat primele anvelope de iarna....vanzatorul imi baga in fata anvelope nokian....noi venite pe piata. L am trimis la plimbare si am luat debica frigo. Cine a auzit de nokian....fata de debica

Scuze de off
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ASZ

Mda ... mai ales de Nokian-uri fabricate in RO :)

Offline wolfin

acum sunt incaltat cu pireli made in RO

dar serios acum 20 ani stia cineva ceva de nokian? probabil erau facute in Finlanda...
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline kellogs

Probabil s au deformat la depozitare...in fine. M am dus direct la depozit de anvelope si am luat verdensein trac 2....made in holland.

Masina plutea pe asfalt...senzatia era ca merg pe apa. Nu am pierdut aceea senzatie din memorie.

T-Trac 2  sau Flotational Trac ?

:P
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline wolfin

Era benzinar ...nu tractor  ;-)
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970