Autor Subiect: Faruri "chioare"  (Citit de 3079 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hodoroncktronck

Faruri "chioare"
« : 04.Iul.2015, 01:22:47 a.m. »
Salutare,

Recent m-am hotarat sa dau un polish la faruri deoarece "sticla" se ingalbenise putin si aveam impresia ca nu am suficienta vizibilitate pe timp de noapte si mai ales cand ploua. Dupa demontare si lustruire, la montarea pe masina, am constatat cu surprindere ca oglinda farului este incretita in partea de sus. Arata de parca ar fi vopsea scorojita si in mod cert nu mai are eficienta necesara. Pana acum am folosit numai becuri Philips din gama superioara (H4 X-TREME VISION) si nu am exagerat cu folosirea farurilor in 11 ani si 165.000 km. Restul oglinzii este in stare perfecta, doar ca acolo unde a focalizat lumina becului este incretita. Nu-mi ramane decat sa caut o pereche de faruri noi originale, pentru ca in astea aftermarket nu am incredere, iar lupe xenon nu vreau sa montez pe masina.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Faruri "chioare"
« Răspuns #1 : 04.Iul.2015, 01:52:26 p.m. »
Ai montat folie peste faruri acum? Nu vrei sa reiei operatia prea curand.
Go Terios!!!:)

Offline sanduraveica

« Răspuns #2 : 04.Iul.2015, 07:55:11 p.m. »
    Daca  ramai la cele vechi musai sa pui folie pe ele. Prin polishare se deschid porii materialului. Daca te-ai hotarat pentru noi... asta e. Si la mine din 2007, noua, au aparut matuiri mici asa ca ma gandesc sa le polishes si sa le aplic folie. Pretul este in general 100 polishatul si 100 folia. 
  • Ignis

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #3 : 05.Iul.2015, 12:33:30 a.m. »
Nu am probleme cu "sticla" farului care e in conditie perfecta acum, ci cu oglinda farului, cea din interior din care lumina becului se reflecta pe drum. Din cauza faptului ca e deteriorata, incretita, datorita caldurii, cred. Oglinda arata ca o vopsea veche scorojita si nu am ce sa ii fac. Singura solutie e sa inlocuiesc farurile cu unele noi.
Inainte de polish nu am observat problema oglinzii din interiorul farului din cauza faptului ca "sticla" era putin galbuie si usor matuita. Dupa ce am curatat sticla farului am vazut ca oglinda e deteriorata in partea de sus, acolo unde bate lumina filamentului de faza scurta.
Verificati si voi starea oglinzilor farurilor voastre daca aveti impresia ca nu aveti destula lumina pe drum noaptea.
Pana imi iau alte faruri folosesc cu incredere si proiectoarele de ceata care rezolva intr-un fel problema.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline BXXENL

« Răspuns #4 : 06.Iul.2015, 12:51:37 p.m. »
La fel s-a facut si oglinda din spatele lupei de pe faza scurta la smart...e scorojita pe dinauntru....trebuie faruri noi, si a mea tot 11 ani are si foloseste scurta pe post de DRL...

Dupa polishare trebuie o forma sau alta de tratament UV, pt ca se indeparteaza acel strat.
  • SX4 1.5
Alex