Autor Subiect: Si New Vitara poate fi mai inalt...  (Citit de 79776 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Si New Vitara poate fi mai inalt...
« Răspuns #270 : 14.Iul.2026, 07:37:51 p.m. »
Salutare!

Arcuri MAD au fost montate de mai multi colegi.
Pe diferite modele Suzuki.
Eu personal am avut pe SX4 clasic (din 2012).
Pot sa confirm ca a fot o alegere foarte buna, cu un castig real pentru confort si functionarea suspensiei.

Din cate observ, ai masina din 2023.

Arcurile din setul MAD HV-391081 sunt pentru versiuni nehibride.
Cele din setul MAD HV-391091 sunt pentru diesel sau versiunile hibride cu benzina.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Barsik

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Romania
« Răspuns #271 : 15.Iul.2026, 01:35:12 p.m. »

Cele din setul MAD HV-391091 sunt pentru diesel sau versiunile hibride cu benzina.

Hybride sau nehybride se refera la acele Strong Hybrid 140V care au stat in productie 2-3 ani ?
sau oare se refera si la Mild Hybrid ?

Eu am adresat intrebarea celor de la MAD direct, si raspunsul lor a fost :

"Based on the papers you sent (certificat de conformitate vehicul), we can confirm that fit your see below.

HV-391081 is for a Petrol Suzuki, the other is for a hybrid/diesel."

Pe mine ma intereseaza daca a montat careva efectiv pe Scross sau Vitara de dupa 2021-2022 (facelift) arcuri MAD, si daca da au fost sau nu probleme.

• Suzuki SCross 6MT 2023 AllGrip Spirit

Offline ntire2000

« Răspuns #272 : 15.Iul.2026, 02:23:55 p.m. »
Daca producatorul a confirmat ca se potrivesc (si) pe masina ta, ce alte garantii mai vrei?
Chiar nu va înteleg, vreti sa faceti modificari la masina mai mult sau mai putin omologate si dupa aia mai vreti si garantii ca masina aia se comporta ca pe standul de probe al producatorului.
Daca faceti modificari ar trebui sa vi le asumati. fara discutii inutile.

PS: colegii care au montat arcuri MAD pe modelele anterioare n-am auzit sa se fi plâns vreunul....
PS2: apropo, mai interesant ar fi sa-l întrebi pe agentul de asigurare CASCO (ca banuiesc ca ai facut) ce se întâmpla în caz de dauna totala de exemplu, când la constatare vad aia niste arcuri colorate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #273 : 15.Iul.2026, 05:25:53 p.m. »

Hybride sau nehybride se refera la acele Strong Hybrid 140V care au stat in productie 2-3 ani ?
sau oare se refera si la Mild Hybrid ?

Eu am adresat intrebarea celor de la MAD direct, si raspunsul lor a fost :

"Based on the papers you sent (certificat de conformitate vehicul), we can confirm that fit your see below.

HV-391081 is for a Petrol Suzuki, the other is for a hybrid/diesel."

Pe mine ma intereseaza daca a montat careva efectiv pe Scross sau Vitara de dupa 2021-2022 (facelift) arcuri MAD, si daca da au fost sau nu probleme.

Daca te uiti pe link-urile indicate in postarea mea, ai fi inteles ca se refera la orice versiune hibrida. Strong sau mild.

Cele nehibride inseamna benzinarele.
Fiindca dieselul e o categorie aparte, mai putin raspandita printre masinile Suzuki.
Si dieselul intra in categoria hibridelor din cauza greutatii mai mari a masinii.
Practic de aici apare diferenta: din greutatea masinii.

Despre comportamentul masinii cu arcuri MAD ai multe pagini de citit pe acest forum. Doar fa o usoara cautare, pe acest forum, si te vei lamuri.
Eu ti-am expus parerea mea. Si consider ca este potrivita si pentru S-Coss, fiindca arcurile MAD au relativ aceeasi calitate, indiferent de ce model Suzuki ar fi.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Barsik

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Romania
« Răspuns #274 : 15.Iul.2026, 06:47:03 p.m. »
Daca producatorul a confirmat ca se potrivesc (si) pe masina ta, ce alte garantii mai vrei?
Chiar nu va înteleg, vreti sa faceti modificari la masina mai mult sau mai putin omologate si dupa aia mai vreti si garantii ca masina aia se comporta ca pe standul de probe al producatorului.
Daca faceti modificari ar trebui sa vi le asumati. fara discutii inutile.

PS: colegii care au montat arcuri MAD pe modelele anterioare n-am auzit sa se fi plâns vreunul....
PS2: apropo, mai interesant ar fi sa-l întrebi pe agentul de asigurare CASCO (ca banuiesc ca ai facut) ce se întâmpla în caz de dauna totala de exemplu, când la constatare vad aia niste arcuri colorate.

Am cerut eu personal ceva garantii de la cineva ?, rog frumos sa mai citesti intrebarile mele.

Am citit toate postarile inainte sa intreb aici, stai linistit. Asa fac si in activitatea de zi cu zi, intreb doar daca nu gasesc informatia.

Am intrebat simplu, daca a mai montat cineva arcurile respective pe aceeasi masina cum am eu, asta in ideea geniala (cred eu) sa nu dau ca tampitul cu capu in locul in care a mai dat cineva inainte.

Dar sunt convins ca sunt multi si pe acest suzuki-club care te-ar lasa sa iti moara si capra ta daca tot a murit al lui.

Legat de Casco, merg la RAR inainte sa le montez si daa am OK-ul de la ei trec RAR-ul sa-mi treaca modificarea in CIV.

Daca nu se poate legal,  nu-i problema le dau un strat de negru cauciucat in camp electrostatic, si am rezolvat.
  • Suzuki SCross 6MT 2023 AllGrip Spirit

Offline koala

« Răspuns #275 : 15.Iul.2026, 08:24:02 p.m. »
Legat de Casco, merg la RAR inainte sa le montez si daca am OK-ul de la ei trec RAR-ul sa-mi treaca modificarea in CIV.

Daca nu se poate legal,  nu-i problema le dau un strat de negru cauciucat in camp electrostatic, si am rezolvat.
Pierzi timpu' degeaba ducandu-te la RAR. In cel mai bun caz, vor rade de tine si te vor trimite la plimbare... in cel mai rau caz, te vor pune sa platesti o serie de teste care sa conduca la "omologare individuala". Bani aruncati in vant!... mai bine ii bei!

Daca esti stresat de CASCO/asigurari, atunci pune mana si vopseste arcurile alea in negru si aia e tot ce iti trebuie.
EL COTE - Jimny AT (2006)

The following users thanked this post: ntire2000, NicNic

Offline enicky

« Răspuns #276 : 15.Iul.2026, 10:10:31 p.m. »
  Am vazut intrebarea colegului inca de cand nu-i raspunsese nimeni, iar eu nu i-am raspuns pt. ca am pe Vitara si nu pe S-Cross. Nu stiu cu ce influenteaza existenta unei baterii si a celuilalt device de sub scaunele din fata, arcurile, pt ca cele doua nu cred ca au mai mult de 20kg !!!!!!!!
   Avem un coleg cu S-cross mai nou, care si-a pus Mad, dar vad ca n-a raspuns...., dar ii raspund alti colegi care n-au Mad-uri, ba n-au nici Suzuki si discutia s-a denaturat.

Ce-i pot spune colegului nostru este faptul ca nu intereseaza pe nimeni de arcurile masinii, adica asiguratori, ITP si altii, atata timp cat masina e functionala, are asigurare si itp la zi.
N-am auzit plangeri de arcurile mad pe acest forum .
A existat cineva care si-a montat alt model de arcuri si a avut probleme. Cu toate ca nu vad ce probleme ar putea fi, daca arcurile respective respecta cotele celor originale ! Poate n-au fost montate corect sau a fost o falsa problema.
  @Barsik si la mine spatele la S-Cross e naspa si cred ca si la cei cu Vitara tot asa este(cum a fost si la mine), dar fie s-au invatat cu masina asa, fie n-au observat, fie nu spun.
Eu ma gandeam la niste perne de aer pe spate.

L.E. A, dar vad ca ti-a raspuns...

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #277 : 16.Iul.2026, 01:59:20 p.m. »
Citat
Pierzi timpu' degeaba ducandu-te la RAR. ... pune mana si vopseste arcurile alea in negru si aia e tot ce iti trebuie.
@Barsik, Pe cei de la RAR si la ITP nu-i intereseaza ce productie sint arcurile ci sa nu ai inaltatoare (tampoane de cauciuc) sub ele astfel incit sa-i maresti garda la sol.
Te-a intrebat cineva ce marca de cauciucuri folosesti? Sau ce marca de placute de frina ori discuri ai pus pe masina? Atit timp cit nu modifici parametrii constructivi ai masinii, nu trebuie sa-ti faci griji. Eu am pus pe SX4 acum ceva ani buni in urma arcuri spaniole pe fata  pentru ca cele originale au plesnit. Trebuia sa merg la RAR pentru asta? Nu; si nici cu ITP-ul n-am, avut probleme.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!