Autor Subiect: Cod de eroare P0401 la Suzuki Swift 1.3 benzina din 2007  (Citit de 5849 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tuxtm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Salut,

Tocmai mi s-a apris becul de "check engine" in bord. Am verificat cu Torque si am gasit eroarea P0401 Exhaust EGR Flow Insufficient.
Am resetat codul de eroare, si dupa un drum, nu a aparut, dat daca scanez din nou e in Pending, asa ca ma gandesc ca la urmatorul ciclu de condus, o sa se reaprinda din nou in bord martorul de check engine.
La relanti se simte ca motorul nu merge "rotund".

Evident, tre sa o duc la service, problema e ca nu stiu unde . Prima alegere a fost Auto Ovarom si ei nu se mai ocupa de benzinare. Am mai incercat la Pitstop dar ei a liber abia sptamana viitoare pe luni sau marti...si eu sunt cam dependent de masina ca sa ajung la lucru.
La Sara Motors nu vreau sa o mai duc, ca tocmai m-am enervat putin cu ei la telefon, si oricum din experientele anterioare nu-mi erau foarte dragi :)
Stiti cumva alte service-uri ok in Timisoara unde as putea sa duc masina, sau aveti alte idei legate de problema mea?

Merci
  • Suzuki Swift 1.3 GS

Offline shpeedy

Re: Cod de eroare P0401 la Suzuki Swift 1.3 benzina din 2007
« Răspuns #1 : 06.Mai.2015, 10:00:34 a.m. »
Nu stiu service in TM, dar poate ajuta: info1 si info2.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline BXXENL

« Răspuns #2 : 06.Mai.2015, 10:09:38 a.m. »
Incearca sa-l cureti, daca e ca la 1.5 e usor accesibil, macar vezi in ce stare e.

Il gasesti aici

Ca sa am acces a trebuit dat jos rezonatorul ala stupid de pe motor, care se conecteaza la filtrul de aer.
  • SX4 1.5
Alex

Offline tuxtm

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 06.Mai.2015, 01:11:59 p.m. »
Merci de info. Pana una alta am facut o programare la Pitstop, pe lunea viitoare...dar mai am de asteptat pana atunci :)

@shpeedy
Articolul de la info1 l-am citit deja aseara :) Imediat o sa citesc info2, sa vad ce zice si acolo.

@BXXENL
Momentan nu am acces la masina, dar uitandu-ma dupa pozele tale, nu prea pare cunoscut...poate o fi din cauza ca rezonatorul ala. O sa ma uit mai cu atentie deseara.
Pana acuma am curatat de vreo 2 ori clapeta de accelerarie...aia a fost simplu. La chestii mai complicate nu m-as baga, ca sunt cam habarnist la tot ce tine de mecanica auto:)
Daca reusesc sa o identific si sa o dau jos, cu ce o pot curata?

Si o alta intrebare, e periculos daca merg asa cu masina pana la service(aprox 25-30km) , sau ar trebui sa ma tracteze cineva?

Merci

• Suzuki Swift 1.3 GS

Offline BXXENL

« Răspuns #4 : 06.Mai.2015, 02:23:52 p.m. »
Pai eu am curatat-o odata cu clapeta, cu acelasi spray de curatat clapeta, merge si cu spray de curatat franele, si cu decarburol... depinde ce ai. Nu e cu nimic diferit sau mai dificil, n-ai ce pierde daca te bagi, macar stii care-i situatia.

Periculos poate fi doar daca pierzi puterea cand te bazezi pe ea in trafic... altfel nu o sa distrugi motorul sau catalizatorul conducand pana la ei.
  • SX4 1.5
Alex

Offline tuxtm

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 06.Mai.2015, 02:47:39 p.m. »
Eu ma gandeam mai mult la catalizator...
Aseara am facut un test, asa cum zice in manualul de service, care implica si turarea motorului la peste 3000 de ture, si lasarea in frana de motor ...si nu am observat nici o problema cand am accelerat/...ce-i drept era ora 12 noaptea cand am incercat, dupa o zi mega incarcata...asa ca e posibil sa nu fi observat eu, daca a fost ceva mai usor.
  • Suzuki Swift 1.3 GS

Offline tuxtm

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 07.Mai.2015, 11:25:57 a.m. »
@BXXENL

Am desfacut partial aseara, si seamana cam cu ce e pozele upload-ate de tine, dar nu am reusit sa desfac un surub, pentru ca nu aveam o cheie tubulara la indemana, asa ca voi relua operatiunea azi. Dar am totusi cateva intrebari:
-referitor la prima poza, trebuie desfacute si celelalte 2 suruburi, de la piesa din celalalt capat al conductei (situata intre cele 2 suruburi incercuite de tine?) ...piesa care nu apare in prima poza, dar pe care am vazut-o aseara cand am desfacut partial la mine
-referitor la a doua poza, in acea poza capul sagetii indica catre un furtun care mi s-a parut ca vine de la radiator? Am vreo treaba cu furtunul ala sau, poza ai pus ca sa imi pot da seama ca valva EGR e pozitionata cam sub sageata?

Merci
  • Suzuki Swift 1.3 GS

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 07.Mai.2015, 12:28:39 p.m. »
Salut,

Imi pare rau, au trecut vreo 3 ani de atunci si nu mai stiu exact, dar nu tin minte sa fi demontat si altceva. Singura grija a fost cu garnitura dintre EGR si teava dintre suruburile intepenite, e metalica si subtirica. Deci ce e dincolo de suruburile incercuite (teava aia si ce-o mai fi in spatele ei) nu trebuie demontate. Din ce poze am nu reiese ca am umblat si altundeva, altfel pozam sa stiu ce cum venea unde.

Sageata e doar pt referinta, sa-ti dai seama cam unde vine piesa, pt ca nu se vedea.
  • SX4 1.5
Alex

Offline tuxtm

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 07.Mai.2015, 09:17:48 p.m. »
Merci.

Am mai incercat odata cu o cheie tubulara si tot nu am reusit din cauza pozitiei si nu am vrut sa insist prea mult(tinand cont ca sunt habarnist la chestiile astea am zis ca vreau sa desfac si alte furtune/bufe de pe acolo sa nu fac vreo tampenie). Poate e mai bine asa:)
Daca tot sunt programat luni la service, macar sa pot ajuge cu masina:)
  • Suzuki Swift 1.3 GS

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 07.Mai.2015, 09:51:06 p.m. »
Este cea mai inteleapta decizie, in opinia mea...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice