Autor Subiect: Curatarea capacelor rotilor  (Citit de 3122 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Curatarea capacelor rotilor
« : 21.Feb.2015, 10:07:12 p.m. »
Pentru cei care n-au avut norocul (sau leafa) de a avea jante de aluminiu, in timp, se trezesc ca li se inegresc capacele de pe rotile frontale si pe exterior, din cauza franei: acea funingine neagra.

Suzi mea are 3 ani imediat si, pe alocuri, mizeria neagra nu mai iese nici la jet puternici, dar nici la frecat insistent cu peria de spalat.
Asadar, as vrea sa le curat cu ceva solutie.

Aveti idee ce-as putea folosi, ceva ce sa le faca sa arate ca noi ? :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Curatarea capacelor rotilor
« Răspuns #1 : 22.Feb.2015, 09:54:20 a.m. »
Am doua propuneri pentru tine: prima este solutia Cillit Bang, cu care scot depunerile de murdarie pe suprafetele din baie si bucatarie. E drept ca n-am folosit-o pe capace de roti, pentru ca n-am asa ceva. A doua propunere este versatilul WD40 ( http://www.wd40.ro/aplicatii-produse/), cu care am scos picaturile de bitum lipite de jantele de aliaj.
Nu stiu insa daca prima nu ataca plasticul (are soda caustica), asa ca fii precaut...
« Ultima Modificare: 22.Feb.2015, 09:56:46 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #2 : 22.Feb.2015, 10:47:32 a.m. »
Soda caustica este cea mai eficienta. La o spalatorie dadeau, pe jante/roti, cu solutie de soda caustica, facuta din degresant tip  Nufarul.Lasau circa 5 minute sa actioneze, apoi spalau cu jet abundent de apa.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #3 : 22.Feb.2015, 11:19:55 a.m. »
WD40 era prima mea varianta. Incerc intai cu degresante (pe care le curat jos mai usor decat uleiosul WD40), iar daca nu merge, dau cu WD-ul.
Incercam si cu soda daca e nevoie :)

Offline ff_2004_06

« Răspuns #4 : 22.Feb.2015, 04:12:50 p.m. »
Pentru prevenire va recomand placutele de frana ATE Ceramic. :) Unul din avantajele lor este ca nu murdaresc jantele / capacele.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 22.Feb.2015, 06:36:47 p.m. »
si dezavantaje, pretul semnificativ ? :D am reusit cu ceva degresant italienesc pulverizat pe capac si frecat apoi cu periuta de dinti :p dar sunt multumit

Offline ff_2004_06

« Răspuns #6 : 22.Feb.2015, 09:44:50 p.m. »
:) Da, sunt destul de scumpe, undeva spre dublu fata de cele normale, dar depinde de masina.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline cristidav

« Răspuns #7 : 27.Feb.2015, 01:50:51 p.m. »
Daca tot suntem la domeniul curatare, anul asta, mai in primavara, vreau sa curat tapiteria masinii. Oricat as spala husele si as aspira tapiteria inainte sa pun iar husele curate, in scurt timp miroase iar a statut, fiindca praful s-a impregnat.

La sugestia unui amic, am cumpar un sprai destinat tapiteriei auto.
Stie careva care sunt pasii, ce trebuie sa fac pas cu pas ca sa miroasa iar tapiteria frumos si sa fie noua ? (si, bineinteles, sa dureze mirosul placut, nu sa revina iar mirosul de praf statut).

Mersi !
Macar o data la trei ani ar trebui facute activitatile astea. Cel putin la masina mea :)

Offline BXXENL

« Răspuns #8 : 27.Feb.2015, 02:17:57 p.m. »
Spray-urile cu spuma le folosesc ca solutie de moment, intre spalarile cu biocarpet sau vanish pt covoare....

Spuma o agit, dau, astept putin, frec cu periuta, si sterg cu o carpa uscata daca e undeva in excess si a ramas prea ud. Iti trebuie macar 3 spray-uri pt un interior, e mai convenabil sa sustragi nitel biocarpet de acasa. Ca sa o usuc, dau drumul la caldura si A/C macar o ora, si dupa aia o las cu geamul crapat. Cateva zile sa nu-i pui husele, sa respire scaunele.
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristidav

« Răspuns #9 : 27.Feb.2015, 02:42:37 p.m. »
Nu ma intelegeti gresit, nu am pete de scos. e vorba doar sa scap de mirosu de praf impregnat in tapiterie. De ce e nevoie de spray fe covoare daca am de tapiserie auto ? Deci las activitatea mai pe la vara, ca sa se usuce mai usor/repede.
« Ultima Modificare: 27.Feb.2015, 02:46:29 p.m. de cristidav »