Autor Subiect: Nivele de echipare S-Cross in oferta Suzuki Romania  (Citit de 9163 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline traian.rosoiu

Re: Nivele de echipare S-Cross in oferta Suzuki Romania
« Răspuns #20 : 19.Mai.2017, 12:05:06 p.m. »
Salutare.
Gata, avem raspunsul si implicit hartia oficiala de la Suzuki Romania. Pentru modelul pre face-lift au fost omologate doar anvelopele de 16", respectiv 215/65 R16, iar hartia doveditaoare a fost emisa punctual pt. autoturismul personal, o puteti vedea in attach.
Dupa ce reusesc sa ajung la RAR, va anunt cum a decurs operatiunea acolo.
Spor.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #21 : 19.Mai.2017, 01:59:47 p.m. »
Pentru dimensiunea pe 17", nu se vor mai face masuratori pentru versiunile anterioare. In concluzie, legal, putem inalta putin garda la sol din anvelope doar pe jantele de 16", asta dupa ce inscriem noua dimensiune in cartea masinii. Cine o face, daca are 4x4 si roata de rezerva ingusta, va trebui probabil sa tina cont si de diferenta dintre anvelopa de pe masina si cea de pe rezerva, parca imi amintesc ca era o problema care tinea de diferential daca se mergea mai mult cu rezerva (daca erau prea mari diferentele intre cele doua anvelope).

Offline fulgerul

« Răspuns #22 : 19.Mai.2017, 03:14:08 p.m. »
Ha, primesc cu intristare maxima informatiile citite, desi imi raspund la curiozitatea avuta =((

Astept modelul facelift, implicit 215/60R16, respectiv 215/55R17, insa detin set cauciucuri iarna, cumparate de noi, max 3000 KM rulaj (2 ierni) BFGoodrich cu dimensiuni 205/55/16.

Sa inteleg ca nu ma voi putea bucura de ele si pe S-Cross, corect?
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP Passion Grey

Offline Meltdown

« Răspuns #23 : 19.Mai.2017, 03:32:56 p.m. »
@fulgerul
Nu prea. Cred ca mai repede le vinzi si iei altele.

• 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline enicky

« Răspuns #24 : 19.Mai.2017, 03:47:42 p.m. »
Salutare.
Gata, avem raspunsul si implicit hartia oficiala de la Suzuki Romania. Pentru modelul pre face-lift au fost omologate doar anvelopele de 16", respectiv 215/65 R16, iar hartia doveditaoare a fost emisa punctual pt. autoturismul personal, o puteti vedea in attach.
           Deci tu ai S-Cross cel clasic(ce an?) si au acceptat 215/65 R16. Dimensiunea asta am vrut s-o iau la cauciucurile de iarna dar la mine nu e trecuta. Am 215/60 r16. Ma intreb daca pt. Vitara ar aproba. Se mai castiga la garda la sol. 
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #25 : 19.Mai.2017, 03:56:53 p.m. »
Ar fi util (pentru aderenta/stabilitate crescuta) sa fi fost omologate si anvelopele un pic mai late, adica cele pe 225. 
Acum sunt omologate doar pe latimea de 215  (probabil calculate sa nu solicite prea mult caseta/elemente directie).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #26 : 19.Mai.2017, 05:00:05 p.m. »
@enicky, da, am S-Cross model 2016 luat prin iunie inainte sa apara face-lift-ul. Probabil ca aparand in acelasi an, Suzuki Romania a apucat sa omologheze pt. modelul meu si anvelopele de 16" care urmau sa vina pe noul model, dar atat.
@AT, pt. modelele existente la vanzare, cine stie, poate face ceva Suzuki Romania daca primeste solicitari de la mai multi utilizatori.

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #27 : 19.Mai.2017, 05:11:23 p.m. »
@fulgerul: probabil le-ai putea folosi, dar in urmatoarele conditii, sper sa nu gresesc:
- nu ai trecuta in cartea masinii aceasta dimensiune si le folosesti pe propria raspundere
- pierzi din start vreo 1,7 cm. la garda la sol
- in functie de ce dimensiune ai rezerva (daca e cazul) si daca ai 4x4 ,e posibil sa fie prea mare diferenta intre anvelope si in caz de folosire a rezervei pe distante lungi, sa nu fie bine
Cam multe conpromisuri.

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #28 : 19.Mai.2017, 05:16:07 p.m. »
Acum legat de diferentele intre anvelope, cat credeti ca s-ar simti la confort (care e foarte important pt. mine) o diferenta in plus la balon de aprox. 1cm? In momentul de fata am anvelope de iarna 205/60 R16 si ma intrebam daca are rost sa ma gandesc la un schimb cu 215/65 R16?
Multumesc.

Offline enicky

« Răspuns #29 : 19.Mai.2017, 05:29:40 p.m. »
   Nu cred ca la vitara e cazul de 235, mai repede eu preferam sa permita 65(ca la Duster) tocmai pentru a mai ridica masina cu vreo 2cm. Din tabelele de comparative iese o diferenta de +3km la viteza(ai 103 si iti arata 100) ceea ce n-ar fi o tragedie. Marimea actuala este destul de buna pentru greutatea masinii(am testat-o la frana de urgenta si sunt f. eficiente). La ford aveam 215 60 r16 si era mult mai greu  ca Vitara.
Acum legat de diferentele intre anvelope, cat credeti ca s-ar simti la confort (care e foarte important pt. mine) o diferenta in plus la balon de aprox. 1cm?
    Pai eu cred ca normal e sa se simta : acel 1cm se transforma in mai multi cm3de aer care vor proteja amortizoare, bucsi etc., absorbind socurile si automat creste si confortul marindu-se perna/volumul de aer.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip