Salutare.
Referitor la ultimul mesaj al lui shpeedy, si fiind interesat sa pot monta legal si alte anvelope decat cele inscrise in cartea masinii, am intrebat iar acesta este raspunsul oficial al RAR: "Buna ziua,
Anvelopele/jantele admise sunt cele care se regasesc in documentatia de la omologarea de tip (se verifica de RAR cu ocazia identificării vehiculului) sau pe etichetele constructorului existente pe vehicul. Acestea va pot fi comunicate si de catre constructor sau reprezentanta constructorului din Romania, care are acces la documentatia de la omologarea tipului respectiv de vehicul. Daca obtineţi de la producator un document in acest sens, este bine sa il prezentati la RAR, pentru a se inscrie si alte anvelope optionale in cartea de identitate a vehiculului.
Se pot înscrie in CIV (daca spatiul aferent mai permite) alte tipuri de anvelope la rubrica : «Modifcari ce nu afecteaza….. » din cartea de identitate a vehiculului. Este necesara identificarea vehiculului la RAR, cu programare prealabila. Nu este necesar ca vehiculul sa fie echipat cu anv.optionale la prezentarea la RAR.
Vehiculul se va reomologa de catre RAR, numai daca anv. optionale nu sunt mentionate in documentele de omologare ale vehiculului, fiind necesara efectuarea de incercari si verificari specifice de catre Laboratorul de Incercari Vehicule si Componente al RAR, destul de costisitoare ca pret".
In consecinta, am scris la Reprezentanta Suzuki Romania in speranta ca voi primi acea hartie oficiala (pe care RAR-ul o accepta si scanat pe mail), insa au trecut doua zile si nu am primit inca niciun raspuns. Va anunt daca rezolv ceva.
Spor.