Autor Subiect: taxa inmatriculare masina 2007  (Citit de 3310 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
taxa inmatriculare masina 2007
« : 04.Feb.2015, 07:10:57 p.m. »
Am gasit o masina inmatriculata in ianuarie 2007, prima inmatriculare in Romania pe leasing. Dupa leasing, masina a ramas a firmei de leasing, deci in carte apare acelasi proprietar de 2 ori.
Care poate fi situatia cu taxa auto? Atunci nu se platea cred doar pentru masinile de afara. Deci probabil nu a platit-o.
La terminarea leasingului in 2012, probabil n-a fost nevoie pentru ca pe carte figura acelasi proprietar.

Eu, daca o cumpar acum, trebuie sa platesc taxa?
Multumesc.

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 462
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
Re: taxa inmatriculare masina 2007
« Răspuns #1 : 04.Feb.2015, 08:17:09 p.m. »
Salut,

Am fost si eu in aceasi situatie numai ca masina a fost fabricata in noiembrie 2007 i-ar firma de leasing a platit taxa ( aproximativ 600 RON) cand a inmatriculat-o, oferind clientului OP-ul cu care s-a facut plata.
Trebuie sa fi atent, deoarece firmele de leasing platesc taxa pentru un grup de masinii odata. Fiscul s-ar putea sa nu iti gasesca masina la prima cautare.

Daca masina are un motor de 1.6 benzina din 2007, taxa de inmatriculare  este aproximativ 3500 RON.

Sper sa te ajute aceste informatii.

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 04.Feb.2015, 08:22:17 p.m. »
Deci pana la urma se platea taxa si pentru masinile inmatriculate in Romania, in 2007?
Nu era doar pentru cele aduse din afara?

Sau era o taxa echivalenta? Am mai citit si asta, caz in care era obligat sa o plateasca.

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 04.Feb.2015, 08:41:09 p.m. »
In iunie 2007 am platit taxa la o masina noua, cumparata din Romania.
Cred ca aceasta taxa se aplica de la 01.01.2007.

Taxa a avut mai multe forme si denumiri sub care a fiintat, asa ca e posibil ca ea sa fie deja achitata.
Mai ales ca la finalizarea leasing-ului, proprietarul se schimba (trece din proprietatea societatii de leasing in cea a utilizatorului)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 04.Feb.2015, 08:49:38 p.m. »
Aha. Deci in mod normal leasing-ul ar fi trebuit sa plateasca atunci in 2007 acea "taxa speciala" care e similara cu taxa de mediu.
Mi se pare destul de clar, ar trebui sa fie ok.
Multumesc frumos.

Offline NicNic

« Răspuns #6 : 04.Feb.2015, 09:09:03 p.m. »
In principiu da.
Dar trebuie verificat sa nu fie recuperata taxa respectiva.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 04.Feb.2015, 09:32:50 p.m. »
Da, o sa verific, dar vroiam sa stiu de principiu la ce sa ma astept.

Offline sanie

« Răspuns #8 : 04.Feb.2015, 11:30:45 p.m. »
Sa nu va bazati prea mult pe calculele facute pe onor site ANAF.

Cand am inmatriculat-o pe Uki vara trecuta, diferenta intre calculul de pe site si ce a trebuit sa platesc efectiv a fost de ~10%.
Mai era un nea p-acolea care s-a trezit cu o taxa pest dublu calculului facut pe site.

Cand am indraznit sa intreb cum se eplica diferenta (pana la urma e site-ul oficial al unei institutii) mi s-a explicat ca nu se poate divulga metodologia de calcul.  :-O

Traiasca hartzogarul si natzia lui.
  • mobi
nu dați banii pe prostii
faceți creastă la copii

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 05.Feb.2015, 12:05:59 a.m. »
Cand am indraznit sa intreb cum se eplica diferenta (pana la urma e site-ul oficial al unei institutii) mi s-a explicat ca nu se poate divulga metodologia de calcul.  :-O
Reprezentantul unei instituții publice să spună că formula de calcul a banilor pe care-i cere unui contribuabil e secretă?! Nu știu sigur, dar cred că treaba asta bate spre penal...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon