Buna seara la toata lumea.
Dupa 2 ani de mers cu Jimny m-am hotarat sa-mi iau o GV 1.9 diesel.O am de o sapt.,toate bune si frumoase pana mi s-a aprins ieri dim.becul de filtru de particule.Eu am citit postari aici pe site inainte sa iau masina ca e de lucru cu filtrul acesta si ca trebuie mers 20-30 de min.turat in 3000 de rotatii.Ok,asta am facut aseara.Dupa vreo 45 de minute,nici o schimbare,adica motorul nu trage,nu se tureaza mai mult de 2800-3200 de ture si s-a mai aprins un bec galben langa cel de la filtru,un dreptunghi cu o linie in zig-zag.Care se pare ca e de la injectie.Azi am fost pana la Arad si inapoi si tot nimic.(pe autostrada intr-a 4-a la 3000 de ture..).Acuma seara cineva mi-a zis ca de fapt daca s-a aprins martorul din bord de la filtru deja e prea tarziu sa-si mai faca autoregenerare si mai am doar 2variante:sa-l curat la reprezentanta din soft sau sa-l curat chimic manual.
As aprecia daca cineva mi-ar impartasi din experienta proprie:Ce e mai ok:sa-l curat din soft sau chimic?
Si daca becul se aprinde sa anunte ca trebuie facuta regenerarea sau ca e prea tarziu..
Stiu ca mai este un topic despre filtrul cu bucluc dar as aprecia cateva lamuriri..
Multumesc,seara faina la toata lumea!