Autor Subiect: cum intru in masina???  (Citit de 10684 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline coby

Re: cum intru in masina???
« Răspuns #30 : 07.Ian.2015, 12:02:07 a.m. »
Daca am stii si locatia ta , poate ai primi ajutor in acest sens , vine cu tine cineva la service ( va intalniti acolo direct ) .
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 07.Ian.2015, 09:28:49 a.m. »
Cheia intra in locas f usor, se roteste stanga/dreapta dar nu se intampla nimic.
Ai tras de miner dupa fiecare actionare stinga sau dreapta ? Esti sigura ca ai facut cursa cheii completa stinga SI dreapta ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bisti

« Răspuns #32 : 07.Ian.2015, 10:15:05 a.m. »
OK, sint de acord cu tine ca nu actioneaza inchiderea CENTRALIZATA daca nu ai curent insa, daca INCUI toate usile din centralizata si apoi folosesti doar cheia mecanica pt descuiere-incuiere portiera sofer sau pasager fata, nu are nici un efect ?

Imi e greu sa cred ca un fabricant de masina se bizuie NUMAI pe curentul electric sa poata intra in masina.

Asa cum a scris SHPEEDY mai sus, inchiderea este pe aer comprimat, care nu functioneaza decat daca ai curent. Mecanic NU MERGE.

Offline Laurentiu

« Răspuns #33 : 07.Ian.2015, 11:11:02 a.m. »
Mecanic NU MERGE.
Indiferent cum ar fi, electric, hidraulic sau pneumatic, macar o usa care este dotata cu yala TREBUIE sa se deschida-inchida mecanic din cheie. Nu cred ca o masina care ramine fara curent sa fie desfacuta pe jumatate sau sa faci contorsionism pe sub masina pt a avea acces in interior sau sa ramina deschisa (descuiata) pe timpul lipsei sursei de curent.

P.S. Pina si la portbagajul lui SX4 care are inchidere-deschidere electrica (fara yala), se poate accesa mecanic din interior DESCHIDEREA lui in caz de forta majora (vezi indicatiile din manualul tehnic de intretinere).
« Ultima Modificare: 07.Ian.2015, 11:16:47 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline shpeedy

« Răspuns #34 : 07.Ian.2015, 11:15:39 a.m. »
Asa cum a scris SHPEEDY mai sus, inchiderea este pe aer comprimat, care nu functioneaza decat daca ai curent. Mecanic NU MERGE.

Pe de o parte, ce am spus eu era valabil in cazul masinilor VAG - nu stiu daca e valabil si la alte branduri.

Pe de alta parte, sunt doua aspecte diferite in ceea ce presupune deschiderea unei masini la introducerea cheii in butucul unei usi/portbagajului:
- deschiderea integrala a masinii - asta tine de inchiderea centralizata, care necesita curent electric;
- deschiderea usii pe care se actioneaza cu cheia - asta ar trebui sa tina de mecanica sistemului de inchidere/deschidere a usii si nu ar trebui sa necesite curent electric.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline mihaela9

« Răspuns #35 : 07.Ian.2015, 11:28:01 a.m. »
Ceea ce spuneti voi este f logic, normal ar trebui sa se deschida mecanic atunci cand ramai fara curent.
Eu am cumparat Swiftul de la cineva care mi l-a dat doar cu o singura cheie, cea cu telecomanda. Probabil ca a doua cheie ar fi mers, dar nu o mai avea.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #36 : 07.Ian.2015, 11:34:03 a.m. »
Probabil ca nu e cheia(telecomanda) originala iar cheia în sine, din interiorul telecomenzii e una brută, neprelucrata.
Poți pune o poza cu cheia, partea metalica?

Offline shpeedy

« Răspuns #37 : 07.Ian.2015, 11:36:43 a.m. »
Ceea ce spuneti voi este f logic, normal ar trebui sa se deschida mecanic atunci cand ramai fara curent.
Eu am cumparat Swiftul de la cineva care mi l-a dat doar cu o singura cheie, cea cu telecomanda. Probabil ca a doua cheie ar fi mers, dar nu o mai avea.

Poti sa faci si tu o poza la cheie/telecomanda ca sa fim siguri ca vorbim toti acelasi lucru?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Laurentiu

« Răspuns #38 : 07.Ian.2015, 12:11:42 p.m. »
Eu am cumparat Swiftul de la cineva care mi l-a dat doar cu o singura cheie, cea cu telecomanda.
Daca e cheia cu telecomanda si merge si pe contactul motorului (cu CIP-ul de identificare) inseamna ca e cheia originala si ar trebui sa mearga si la deschiderea-inchiderea portierei daca yala nu e stricata.
  • Suzuki SX4

Offline mihaela9

« Răspuns #39 : 07.Ian.2015, 02:39:44 p.m. »
Cam asa arata cheia mea.