Autor Subiect: ma gandesc sa cumpar GV benzina  (Citit de 8191 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
ma gandesc sa cumpar GV benzina
« : 01.Ian.2015, 04:00:28 p.m. »
Salutare si La multi ani!

Ma gandesc sa intru si eu in randurile dvs. Ma gandesc la un GV peste 2006, motor de 1.6 sau 2.0l.
Nu merg sportiv de loc, motorul de 1.6 cred ca ar de asemenea ok.
Am avut un Swift pe benzina si am f super multumit. Merg 95% in oras deci nu vreau diesel.

Am gasit anunturile astea:
http://www.bestauto.ro/suzuki/grand-vitara/masina-de-teren/auto/2879333.htm

asta e interesanta ca are GPL, ma deranjaza insa ca ia din portbagaj.
sau asta:

http://www.suzuki.ro/autoturisme/masini-rulate/suzuki-timis/123/
asta ar fi interesanta ca probabil fiind de la dealer, acorda si o mica garantie

La ce sa ma uit? Care ar fi pretul corect pentru ele? E mult 100k 120k km?
E ok orice dupa 2006? sau exista ani cu probleme?

Banii disponibili ar fi pe la 9000 plus minus ceva in functie de caracteristici.

Offline Leutz

Re: ma gandesc sa cumpar GV benzina
« Răspuns #1 : 02.Ian.2015, 07:14:37 a.m. »
Din cate stiu (posibil sa ma insel) motorul de 1.6 e doar pe varianta in 3 usi. Deci in principiu pentru varianta in 4 usi ar fi doar cel de 2.0 (mai poate fi si de 2.4, dar nu stiu daca s-au vandut si in Romania).

Despre motorul de 2.0 ... numai de bine. E un motor simplu si fiabil, ultra-testat pe multiple modele pe toate pietele unde Suzuki activeaza. Peste tot am citit numai de bine. Intretinute corespunzator ajung fara probleme la 400+ de mii de km. Deci 110-120 de mii de km ar trebui sa fie floare la ureche daca masina a fost ingrijita bine.

Altfel, nu prea am cum sa ajut. Eu cunosc motorul asta de pe un SX4 varianta U.S./Aus, pe care-l conduc zi de zi; are 130k+ si n-are nici o problema. Sunt insa (Grand) Vitaristi pe forum care cred ca-ti pot da mai multe detalii.

In rest ... bun venit in club; si bafta la cumparare. Sper sa-ti citim curand jurnalul de bord.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 02.Ian.2015, 11:10:41 a.m. »
Mersi pt info. Ai dreptate, doar pe 3 usi au pus 1.6. Cu atat mai bine, poate gasesc mai usor motorul de 2litri.
Primul anunt cu gpl-ul nu mai este valabil.

A ramas asta, http://www.suzuki.ro/autoturisme/masini-rulate/suzuki-timis/123/
Am trimis mail, sa vad ce-mi raspund. Mi se pare totusi un pic cam mare pretul tinand cont ca masina e din 2006 si are 110k km.
Daca mi-ar mai lasa macar la 9000, m-as gandi serios.

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 02.Ian.2015, 12:29:47 p.m. »
Salut si bine ai sosit pe aici!

Referitor la masina din ultimul post, ar fi bine sa pui in balanta si faptul ca nu are taxa de prima inmatriculare platita.

Nu stiu exact ce norma e motorul respectiv, dar taxa ar fi circa 1500 EUR la Euro 4 sau 4400 EUR la Euro 3.

In acest caz, cred ca r fi bine sa iei in considerare o masina din 2007 incoace, dar cu taxa platita si nerecuperata.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 02.Ian.2015, 06:38:09 p.m. »
nu m-am gandit la asta cu taxa. mersi
poate am noroc si a mai fost inmatriculata intre timp si e platita de altcineva.
tb sa vorbesc cu dealerul

Offline NicNic

« Răspuns #5 : 02.Ian.2015, 11:27:48 p.m. »
Bafta!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 03.Ian.2015, 08:06:51 p.m. »
@soxvirus: daca nu e chiar atat de important spatiul extra al Grand-Vitarei, poate te multumesti cu un Daihatsu Terios; generatia a doua are un benzinar aspirat de 1.5/105cp. Poti citi mai multe in topicul colegului Lucianer.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 03.Ian.2015, 09:41:56 p.m. »
Mi se pare mica. Imi place ca GV-ul este mai mare, chiar mi-as fi dorit si mai mare daca nu aveam o subiectivitate fata de Suzuki.
Dar mersi de sugestie.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #8 : 03.Ian.2015, 09:55:24 p.m. »
Salut.
Suzuki Vitara 2.0 este o masina destul de fiabila, spun asta pentru ca varul meu are o bucata luata dupa Teriosul meu in 2008, cu GPL pus pe ea si se poate vedea parcata in Buc ziua in fata RAR(acolo lucreaza). Nu l-am auzit sa se planga pana acum de probleme la ea. Tine cont ca are o casa in varf de munte si face drumuri aproape saptamanal in zona(Siriu) pe drumuri destul de naspa.
Bafta.
Go Terios!!!:)

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 03.Ian.2015, 10:06:46 p.m. »
Super. Sper doar sa gasesc una in price range-ul meu. Diesel sunt multe, dar benzina mar rar.