Autor Subiect: baterie swift  (Citit de 6263 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: baterie swift
« Răspuns #20 : 13.Dec.2014, 09:19:44 p.m. »
Mersi de informatie, @NicNic. SX4 are un asemenea sistem de drenaj?
Sx4 nu are asemenea sistem de drenaj.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 13.Dec.2014, 09:58:42 p.m. »
cel mai indicat ar fi sa astupi amandoua orificiile ....
Sub nici o forma nu este indicat sa lasi acumulatorul fara macar o cale de aerisire interna iar de sistem de drenaj montat pe masini, inca nu am auzit. Ce am scris mai sus cu furtunasul e doar o idee (personala) si masura de protectie anticoroziva la care m-am gindit in timp ce scriam mesajul.
« Ultima Modificare: 13.Dec.2014, 10:04:22 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #22 : 13.Dec.2014, 11:27:57 p.m. »
Este posibil sa astupi acele orificii de "depresurizare si evacuare vapori corozivi" avand in vedere ca o obturarea nu va fi perfect etansa.
Cat despre sistemele de drenaj montate inca din fabrica, sa stii ca la unele marci de masini exista. Am schimbat de curand (circa 1 luna) bateria la cealalata masina, un Renault Megane 2, si am fost extrem de surprins sa gasesc un furtunel legat la capacul bateriei. Din fericire, bateria noua era una de firma mai "cunoscuta" (Bosch) si avea cele 2 orificii pe care le-ai remarcat si tu, inclusiv dopul prins in capacul pentru borne.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 14.Dec.2014, 09:05:45 a.m. »
Este posibil sa astupi acele orificii de "depresurizare si evacuare vapori corozivi" avand in vedere ca o obturarea nu va fi perfect etansa.
Iar va spune lumea ca ne intindem la povesti  :) si deviem de la subiect ori ca eu vreau sa am ultimul cuvint insa, mergind pe logica si aceeasi firma de baterie (Varta), la un acumulator cu o gaura in capac nu exista dop pe protectia bornei de [ + ]. Un singur dop exista pe acumulatorii cu doua orificii de aerisire practicate in capac.

P.S. Am vorbit on line cu cei de la magazin (http://baterii-varta.ro/) si habar n-aveau la ce folosea acel dop. De fapt, din cite am inteles, nici nu stiau de existenta lui asa ca am tras o concluzie: in Romania se vinde orice dar de multe ori nici macar nu se stie ce.  :D
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 14.Dec.2014, 03:31:49 p.m. »
Iar va spune lumea ca ne intindem la povesti  :) si deviem de la subiect ori ca eu vreau sa am ultimul cuvant

O problema cu trei raspunsuri exacte...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice