Autor Subiect: inchidere centralizata : nu mai functioneaza de pe cheie - din senin  (Citit de 16650 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hordy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • Gen: Bărbat
Am patit zilele trecute o chestie urata. Nu mai raspundea telecomanda la comenzi. Am cumparat o baterie banuind ca ea ar fi de vina. Dupa schimbare nu functiona. Am incercat si sa fac sa fie recunoscuta din nou cheia, ca la manual : scos siguranta de la "door look", bagat in contact, pus pe contact, tinut apasat 30 de secunde sau mai bine si nimic.

Unde ar fi daca stiti pozitionata unitatea de comanda a inchiderii ? Vreau sa o verific.

Cautand la cablaraie am vazut si o mufa desfacuta in stanga, deasupra pedalei de ambreiaj. Nu stiu de la ce sunt acele mufa, sigur nu de la inchidere pentru ca le-am montat si nimic.

Atasez o poza cu mufele respective si va rog daca stie careva unde e unitatea de comanda

Suzuki Ignis  1.3 DDSI - 2004 luna 6

ex : Vectra A 2.0 Benzina 1990        Megane 1, 2 - 1.4 16V benzian 1999        Renault Scenic 1,2 - 1.9 dci diesel 2002

Offline coby

Re: inchidere centralizata : nu mai functioneaza de pe cheie - din senin
« Răspuns #1 : 04.Dec.2014, 12:15:08 a.m. »
E originala inchiderea centralizata din telec sau e after market ? Teoretic ar trebui sa fie undeva in bord , sub volan .
auto si moto

Offline hordy

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 04.Dec.2014, 11:03:36 a.m. »
E originala din fabrica. o sa cobor la masina sa caut sub volan

ex : Vectra A 2.0 Benzina 1990        Megane 1, 2 - 1.4 16V benzian 1999        Renault Scenic 1,2 - 1.9 dci diesel 2002

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 04.Dec.2014, 04:31:24 p.m. »
inchiderea centralizata e in BodyController, trebuie sa gasesti aceasta unitate de control a shasiului pe sub volan pe stalpul stanga

Offline hordy

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 04.Dec.2014, 05:16:26 p.m. »
Am vazut unitatea. Are 3 manunchiuri de cabluri care intra in ea. Am verificat toate intra bine. Inainte de a avea problemele am instalat o statie auto. Firul de la antena trecea peste acea unitate. Credeam ca atunci cand am umblat a sarit vreo mufa. Nu a fost asa. Imi amintesc ca inchiderea a mers urmatoarele zile dupa instalare.

Am incercat mai multe versiuni de sincronizare a cheii. Nu merge nici una.

Care a sincronizat o cheme sa mearga si stie pasii exacti ?

Offline coby

« Răspuns #5 : 04.Dec.2014, 07:55:23 p.m. »
Vezi ca unitatea are si o siguranta dedicata in/ atasata de ea .
auto si moto

Offline hordy

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 04.Dec.2014, 09:21:02 p.m. »
mc frumos, o sa verific dimineata siguranta. Precizez ca de pe butonul de pe usa soferului se blocheaza toate usile si se deblocheaza.

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 04.Dec.2014, 11:54:12 p.m. »
de pe butonul de pe usa soferului se blocheaza toate usile si se deblocheaza.
In concluzie, electric si mecanic inchiderea functioneaza (suguranta e OK) insa ii lipseste COMANDA electronica de inchidere-deschidere - nu se asigura legatura (de convorbire) intre telecomanda si inchidere.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hordy

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 05.Dec.2014, 09:31:02 p.m. »
S-a rezolvat. Penibil dar s-a rezolvat.

Am mers la un baiat care verifica/repara chei si a constatat ca desi pusesem baterie noua, aceasta era proasta (maxwell).  A pus o baterie Varta si centralizata a functionat. Aveti grija ce baterii cumparati ca va bateti capu inutil ca mine :)

Mai aveam una maxwell sigilata cumparata deodata cu prima, am testat-o si aia si nu functiona.

sper sa fie de ajutor topicul pe viitor, eu am sapat mult si era bateria

Offline sfichiu

« Răspuns #9 : 05.Dec.2014, 10:02:36 p.m. »
Bine ca ai rezolvat!Ai batut ceva drumuri! :)
  • VITARA S ,Matiz