Autor Subiect: SCARTAIT METALIC ROATA FATA DREAPTA  (Citit de 14285 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Re: SCARTAIT METALIC ROATA FATA DREAPTA
« Răspuns #10 : 27.Mai.2009, 02:08:12 p.m. »
problema asta am in talnit si eu cu ceva timp in urma, nu stiu nici pana in ziua de azi ce a fost dar parca nu-l mai aud sau am devenit imun la asa ceva
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline miocrl

« Răspuns #11 : 27.Mai.2009, 02:19:32 p.m. »
un prieten la skoda la fel a patit, si a presupus ca e o piatra pe undeva pe la etrier disc de frana

OFFTOPIC: bine ai venit raduob  te  rog sa completezi la informatii personale cate ceva despre tine.

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 27.Iun.2009, 04:50:50 p.m. »
salutari......vad ca nu s-a mai scris de ceva timp pe subiectul asta....
vin eu cu ceva completari:  acum aprox 2 luni am patit aceeasi treaba...speriat sa nu fie ceva grav..ma duc cu masina in service..masina avea 7000km...deci ceva de ordin tehnic sarea din discutie..cel putin din perspectiva mea. Ajung la service, se uita aia la roata (dreapta era cea cu probleme) si se pronunta: 'praf domle...praf'...adevarul e ca au curatat rotile din fata si au iesit nori de praf:)). Odata curatata, roata nu a mai scartait, pana azi:(. Operatiunea de curatire m-a costat 50ron....pt aprox 20min...timp in care am stat langa masina.
Nu stiu care poate fi iarasi cauza, mi-e greu sa cred ca e in 2 luni am strans iarasi o cantitate de praf pe placute asa de mare incat sa scartaie iarasi. E f enervant. Unde mai adaug ca masina e noua, are 8 luni si 9000km. Mai am putin si intoarce lunea capu pe strada nu pt ca masina e cool, ci pt ca scartaitul le atrage atentia :( :"> X-(
Cat despre haraitul acela usor la roti (cel asemanator cureluselor de plastic cu care se prind capacele) este prezent la viteze mici...20-40km/h. Nu-mi pot da seama daca e de la o roata anume sau toate fac asa.  Probabil problemele se completeaza reciproc:((.

Cine a mai avut probleme poate imi da o idee cum pot reduce sau anula la aceste zgomote. Cel de la service...cand am fost prima data cu problema a spus ca totul e ok...placute, disc...tot.

Astept detalii.Numai bine :pardon:
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline danker

« Răspuns #13 : 27.Iun.2009, 05:24:12 p.m. »
-Scartaie tot timpul sau numai cand franezi? sa nu fie cumva placute din alea ecologice care scartaie.  :inteligent:
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #14 : 27.Iun.2009, 05:58:58 p.m. »
e diferit de scartaitul de la placute...il am si pe ala...tind sa cred ca vrei sa intorci cutitul in rana:))

-Scartaie tot timpul sau numai cand franezi? sa nu fie cumva placute din alea ecologice care scartaie.  :inteligent:

интересное

Offline cobra20

« Răspuns #15 : 27.Iun.2009, 07:30:29 p.m. »
in legatura cu scartaitul placutelor seva atenua in timp, asa am patit si eu dar dupa un timp nu mai face atat de des
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #16 : 28.Iun.2009, 10:01:15 a.m. »
@chrys-gryz: Du-te la o vulcanizare, dai roata jos si ii ceri 5 minute compresorul si sufli praful de acolo. Nu cred ca te costa mai mult de 2-3 lei daca faci tu treaba.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #17 : 28.Iun.2009, 11:35:27 a.m. »

@chrys-gryz: Du-te la o vulcanizare, dai roata jos si ii ceri 5 minute compresorul si sufli praful de acolo. Nu cred ca te costa mai mult de 2-3 lei daca faci tu treaba.
asta era una din putinele variante la care ma gandisem si eu. asta sigur o sa incerc. Posibil sa dispara scartaitul si la spalat, daca ii spun baiatului sa insiste la roti cu jetul de apa. Totusi,ma gandesc sa nu fie ceva mai rau......vedem noi. Pe de alta parte, imi ziceau aia din service atunci cand am fost cu masina la ei special pt problema asta.
Va tin la curent. ;)
multam de sfat :)

интересное

Offline Joe White

« Răspuns #18 : 06.Aug.2009, 08:10:33 p.m. »
am si eu o problema cu scartaitul metalic
nu la plecare de pe loc si nici in mers ci numai la aprox. 10-15 secunde dupa ce plec de pe loc si sunt inca in viteza a 2-a
dupa aprox. 10-15 secunde de scartait strident, sunetul se opreste brusc, cum incepe
pe parcursul deplasarii nu mai aud nimic
ce poate fi ? doar ce am facut revizia la 60.000 km la un service din deva (eu locuiesc in sebes-alba). am schimbat, conform cartii tehnice si cureaua. sa fie de acolo, de la fulie ?
rog raspuns  multumesc 

Offline mihaitza2007

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • Suzuki Ignis 1.3 GL AC 2003
« Răspuns #19 : 07.Aug.2009, 09:02:36 p.m. »
Si eu am un scartait la roata stanga fata si cred ca este din cauza unor imperfectiuni la placutele de frana.
Am dat jos placutele sa ma uit si am constatat ca au niste insertii metalice foarte fine. Am verificat si discurile si nu au santuri din cauza acestora. In consecinta, voi da muzica mai tare ca sa nu le mai aud. Oricum, peste 40 km/h nu se mai aude nimic.
Respectati-va in trafic si conduceti preventiv!

интересное