Autor Subiect: probleme aprindere suzuki swift gti  (Citit de 6657 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Andrey91VL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
probleme aprindere suzuki swift gti
« : 06.Aug.2014, 11:26:24 p.m. »
Salutari.sunt nou pe forum si din pacate incep cu o problema.Este vorba de suzuki swift 1.3 gti.La un an dupa achizitionare si mers mai sportiv a inceput sa se cam supere si sa nu mai traga ca la inceput.prima data nu mai tinea relantiul si sa dovedit a fi fisele intrerupte si am achizitionat altele nu mai zic ca am asteptat 3 sapt pe tru ca sunt made in SUA silicone premium.dupa montare aceasi probelema:nu mai trage in ture joase....dupa 4 mii park prinde viata.am schimbat sonta lambda si NIMIC,am curatat debitmetru si..NIMIC,am curatat clapeta de acceleratie si tot NIMIC.Prin aceasta curatare a clapetei sa imbunatatit relantiul.nu mai fluctua.Tot nu trage cum trebuie.am schimbat si distributia si am pus.o la punct si aptinderea la fel.si ca rezultat.TOT NIMIC. Dupa atataea topicuri citite am ajuns la concluzia ca e avansul.am rotit spre parbriz cateba grade si masinuta a revenit la normal.se accelereaza foarte bine.trahe cum trebuie,consuma foarte bn.tin sa precizez k inainte sa maresc avansul aveam consum in orash de 18%... .si cu masina abia mai plecam de pe loc.abia urca in ture.am reparat ptoblema dar pentru un scurt timp.(o luna maxim) cu avansul mai mare a mers ce a mers si a inceput sa faca aceeasi faza...nu mai trage ,consuma mult.acum am avansul la maxim.....masina merge ok momentan...stie cineva care ar putea fi problema?..precizez ca am schimbat si rotorul distribuitor al scanteii din delco si ghiciti:TOT NIMIC... VREO IDEE CV?

Offline coby

Re: probleme aprindere suzuki swift gti
« Răspuns #1 : 07.Aug.2014, 12:13:47 a.m. »
Cati km are masina si din ce an e ?
auto si moto

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 07.Aug.2014, 07:07:21 a.m. »
Eu cred ca antivirusul forumului a luat un mic concediu.  :-))

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 07.Aug.2014, 09:45:59 a.m. »
1. prima data nu mai tinea relantiul si sa dovedit a fi fisele intrerupte si am achizitionat altele  [...] dupa montare aceasi probelema:
2. am ajuns la concluzia ca e avansul.
1. Din ce spui, fisele de pe masina nu aveau nimic. De unde ai tras concluzia gresita ca ar fi fost fisele intrerupte ?

2. Modificarea avansului nu se face dupa ureche ci in functie de calitatea benzinei.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Andrey91VL

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 07.Aug.2014, 06:46:12 p.m. »
Masina e din 1993 si are 45000 si lipseste un zero.fisele le am inlocuit pentru ca erau cam crapate si cbd am pus mana pe una dibtre ele am inceput sa dansez.avansul stiu k se regleaza cu lampa de control parca si cu un aparat eu am reglat sa vad dak se modifica cv si da merge ok.dar stiu ca nu e bine.de asta vreau sa aflu daca stie cineva care e problema.multumesc!

Offline coby

« Răspuns #5 : 07.Aug.2014, 07:26:58 p.m. »
Poti regla aprinderea si cu un bec de 12 v si la semne  , ideea e sa ti pui aprinderea la fix si apoi daca mai ai probleme , sa le ie i pe rand inca o data , caci asa din ghicite si dibuite n o sa reusesti .
Zici ca ai curatat senzorul de aer dar daca acesta e defect , la asta te ai gandit ?
Benzina alimentezi doar de la o pompa anume sau care pe unde te apuca ?
auto si moto

Offline Andrey91VL

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 08.Aug.2014, 07:08:46 a.m. »
Am pus si aprinderea la semne si nu merge bine.sta la 500 rpm si nu trage.abia se accelereaza si pe liber.scot fisa,bag bujia in fisa si dau la automat.abia se vede scanteia.daca il dau mai mare avansul se vede si scanteia,.motorul trage....dar ca sa fie ok il invart la maxim....tind sa cred ca e de la bobina de inductie...o sa iau azi una si sa o inlocuiesc.am vorbit cu un prieten si a zis ca si lui io dadea in nas,nu avea forta,iar dupa inlocuirea bobinei totul a fost ok

Offline coby

« Răspuns #7 : 08.Aug.2014, 09:09:39 a.m. »
O intrebare : ii tacane tachetii ?
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 08.Aug.2014, 12:07:04 p.m. »
avansul stiu k se regleaza cu lampa de control parca si cu un aparat
Aprinderea se poate regla static cu becul (de max. 10W) in momentul cind unul dintre pistoane e in faza de compresie iar dinamic se regleaza cu stroboscopul scotind din circuit avansul vacumatic.

O intrebare : ii tacane tachetii ?
Poate vrei sa-l intrebi daca ii tacane avansul ceea ce este diferit de tacanitul "tachetilor" [a tijelor impingatoare sau a culbutorilor pe axul (axele) cu came].
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

« Răspuns #9 : 08.Aug.2014, 04:12:40 p.m. »
Il intrebam de tacheti ca sa stiu sa i zic daca e cazul sa si puna un motor nou ... avansul caraie nu tacane cand accelerezi .
auto si moto