Am facut ieri un drive test cu S-Cross varianta benzinara cu cutie manuala in echiparea de top. Am vrut expres sa testez benzinara manuala pentru ca teoretic e acelasi motor ce il am si eu pe masina. Spun teoretic pentru ca la mine e varianta initiala, Euro 4 cu 107 cp.
Masina testata era noua nouta, nici nu era inmatriculata definitiv si avea doar 17 km la bord. Din acest motiv trebuie sa-i acord circumstante atenuante, s-ar putea ca dupa ce motorul se lasa putin sa fie altul comportamentul dinamic. Dar acum, in modul Auto mi s-a parut cam lenesa, doar in modul Sport reactiona cam la fel cu ce conduc acum. Ma asteptam sa fie putin mai fasneata la cei 120 cp din dotare. Deasemenea ma asteptam sa fie putin mai silentioasa, dar daca imi aduc bine aminte de la testul cu varianta diesel aceasta din urma parca e mai bine antifonata si se aude mai putin motorul in interior la accelerari.
Masina testata ieri, fiind in echiparea de top, avea scaune de piele si navigatie. Sincer, daca as cumpara un S-Cross nu as alege varianta de top din cauza trapei panoramice ce micsoreaza semnificativ spatiul la cap pe bancheta din spate. Eu unul dau cu capul in plafon chiar si atunci cand masina sta pe loc. Din pacate farurile cu xenon vin doar pe echiparea de top. Revenind la masina testata, scaunele de piele arata bine si ce putin cel al soferului mi s-a parut comod. Problema era la bancheta din spate unde geaca mea aluneca in stanga si in dreapta la fiecare curba.
Navigatia din bord, chiar daca arata urat cum e implementata, e usor de utilizat. Aceasta a fost senzatia mea, poate si pentru faptul ca eu sunt obisnuit cu garmin iar sistemul implementat pare sa aibe aceiasi sursa. Un minus totusi pentru ecranul tactil, nu e de ultima generatie si pentru pozitia cam joasa ce te face sa misti capul daca vrei sa vezi ce e pe ecran.
Mi-a placut in schimb consumul afisat dupa test. Am condus cam 45 km, cu maxim 100 km/h, prin localitati si drumuri normale, fara autostrada, cativa km buni pe niste serpentine ce te indeamna la un condus mai vioi si consumul a fost de 7,0 pe bord. Eu zic ca nu e rau pentru o masina ce e inca in rodaj. Trebuie tinut cont ca are cutie de viteze in cinci trepte.
Ca o concluzie, dupa ce am testat toate variantele de S-Cross, diesel si benzinara manuala/cvt, daca as cumpara aceasta masina ar fi in varianta diesel, deci cu cutie manuala in 6 trepte si nu in echiparea de top, chiar daca in acest caz lipsesc farurile cu xenon.