Autor Subiect: comenzi usa  (Citit de 5204 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucky62

comenzi usa
« : 11.Dec.2013, 11:51:47 a.m. »
Buna gasit tuturor !
Sunt nou posesor de Suzuki GV, diesel, 1.9., fost posesor tot de japoneza, Honda Civic berlina 1.8 benzina i-Vtec motorizare. Sunt de asemeni posesor de rulota deci alegerea e lesne de inteles .Si mai ales daca ai avut japoneza nu mai vrei altceva !
Descopar incet incet masina si o prima constatare : butoanele de pe usi ar trebui sa fie iluminate ?

Nu repeta aceeasi prostie de mai multe ori ! Sunt multe alte prostii noi de facut !

Offline fireburn

Re: comenzi usa
« Răspuns #1 : 11.Dec.2013, 01:14:09 p.m. »
Salut.
Bine ai venit pe forum.
La SX4 doar un singur buton este luminat (cel de la sofer cu fuctia auto).

Offline coq

« Răspuns #2 : 11.Dec.2013, 03:07:26 p.m. »
Salut si bine ai venit  ;)
Intr-adevar singurul buton luminat este cel de la geamul soferului din pacate... si pe mine m-a deranjat asta, deorece noaptea trebuie sa le iei pe pipaite
daca ai nevoie de ele.
Drept pentru care pe la inceputuri cand am luat masina reusisem sa bag un led acolo (mai trebuia ajustata pozitia lui...), astefel cat de cat se luminau
fantele care delimitau restul de butoane, repet mai trebuia ajustat sau eventual puse doua... dar era un castig.
Intre timp s-a ars sau s-a dezlipit firul habar nu am, cert este ca mi-a fost lene sa mai desfac  :D

Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline lucky62

« Răspuns #3 : 12.Dec.2013, 10:53:08 a.m. »
va multumesc .  :) un wekkend minunat va doresc
Nu repeta aceeasi prostie de mai multe ori ! Sunt multe alte prostii noi de facut !

Offline lucky62

« Răspuns #4 : 12.Dec.2013, 11:17:17 a.m. »
a, si inca ceva : care sunt vitezele (km/h) cu care pot rula daca schimb pe 4H lock si 4 L lock si daca din 4h lock dupa ce treci de 50-60 km/h trece singura pe 4 H ? trecerea se face NUMAI oprind masina si trecand din buton ?

Offline tase33a

« Răspuns #5 : 12.Dec.2013, 11:54:45 a.m. »
Salut. bine ai venit in sanul familiei. poate ne spui si noua din ce oras esti.
pe usa soferului sunt 6 butoane, este iluminat doar butonul pe care scrie ,,auto" , cel de la geamul tau.
la celelalte usi butoanele nu sunt iluminate.  asta la Suzuki GV model 2005-2011.
« Ultima Modificare: 12.Dec.2013, 11:58:52 a.m. de tase33a »

Offline lucky62

« Răspuns #6 : 12.Dec.2013, 01:54:57 p.m. »
Va salut din nou. Sunt din Craiova, eterna terra nova  ;) am luat masina, ( de fapt am schimbat-o ) de la "minzu" din Iasi.M-am uitat pe aici dupa ceva stil "prezentarea noilor veniti/membrilor"dar nu am gasit. In fine, ma bucur sa cunosc   >:D< membrii forumului si de ce nu, sa ne vedem la o eventuala sau anuala intalnire   :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 12.Dec.2013, 02:10:58 p.m. »
Bine-ai venit, @lucky62 si ma bucur ca ti-ai rezolvat nedumerirea.

Topicurile de intrare in forum sunt majoritatea in sectiunea de Statistici, dar iti poti deschide si un Jurnal de bord.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline lucky62

« Răspuns #8 : 13.Dec.2013, 09:12:11 a.m. »
Va multumesc de primire si numai bine tuturor. Nu cred ca e nevoie de un jurnal de bord pt. mine. Am intrat in "statistici" si m-am luminat  :-O ...insa va rog sa-mi raspundeti aici daca se poate ( sa nu mai deschid un nou topic ) la cea de-a doua "nedumerire" : care sunt vitezele (km/h) cu care pot rula daca schimb pe 4H lock si 4 L lock si daca din 4H lock dupa ce treci de 50-60 km/h trece singura pe 4 H ? trecerea se face NUMAI oprind masina si trecand din buton ? presupun ca pe "greu" 4L lock trebuie cativa km pe h sa iesi din namol sau zapada sau nisip ...

Offline coq

« Răspuns #9 : 13.Dec.2013, 01:03:37 p.m. »
Din 4H in 4H lock poti schimba si din mers, (zic ei recomandat nu peste 80 km/h)... nu face altceva decat sa schimbe raportul intre puntiile spate/fata
in 4H ai raport 60/40 spate/fata iar in 4H lock ai raport 50/50.
In 4L se schimba treaba, intervine demultiplicare din cutie si poti comuta in acest mod doar stand pe loc cu ambreiajul si frana apasate ideal ar fi si cu rotile drepte...
ca sa se sincronizeze pinioanele mai usor ;)
De aceea este bine cand dai de o portiune unde se cere asta (vezi o panta agresiva sau zapada... namol etc), sa treci din timp in modul asta.
De comutat inapoi din 4L in 4H, este aceiasi procedura... tot stand pe loc ambreiajul calcat etc ;)
Nu trece singura din 4L in 4H iar in modul asta (4L) se recomanda sa mergi mai incet eu de obicei nu depasesc 40 km/h, iar pentru acest mod pinioanele au altfel dintii
(iti vei da seama si dupa sunet) sunt mai drepti... asta inseamna frecare mai mare, se incinge...etc

p.s imi cer scuze ca scriu cam telegrafic dar sunt pe graba ;)
« Ultima Modificare: 13.Dec.2013, 01:06:20 p.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |