Si uite asa, dupa ce am petrecut aproape o luna, testand masini (Mitsu ASX, S-Cross, QQ 1,2, Hyundai ix35, KIA Sportage), dupa n discutii si negocieri cu firme de leasing, am dat comanda pentru urmatoarea mea masina - S-Cross 1,6 elegance 2wd benzina.
Pot spune ca am optat pentru continuarea mariajului cu aceasta marca, din urmatoarele motive:
- Stabilitate si tinuta de drum (in opinia mea, peste toti cei mentionati mai sus)
- Dinamica tractiunii (undeva cam unde este si QQ, poate, dar clar mai vioi ca ceilalti)
- Fiabilitatea ultimului model Suzuki
- Dotari vs pret (aici doar ix35 s-a clasat sub pretul final)
- Ergonomie (aici cu putin peste QQ, dar e o chestie subiectiva)
Ce m-a tinut in loc cel mai mult in decizia finala, a fost design-ul... am zis ca fac rabat clar la acest subiect, din acest punct de vedere, modelul fiind cam la coada in lista (degustibus). Ba chiar la modelul pe alb, luftul de imbinare a capotei este deranjant de vizibil. Ca sa nu mai spun de lipsa de aliniere si continuitate a capotei spre grila motor... acest aspect aducandu-mi aminte de Dacia Nova. Poate asta si din cauza ca vin de pe SX4 care avea o nota distincta in design.
De asemenea m-a dezamagit si faptul ca nu exista pe stoc culoarea de gri (care se imbina cel mai bine cu elementele de culoare gri ale masinii), la nivelul de dotare dorit. Si de aceea am fost nevoit sa optez pentru culoarea ametist, ce este pe stoc si cu livrare in 2 saptamani.
Dar am zis ca toate aceste aspecte externe si subiective vor fi surclasate de placerea condusului acestei masini. Voi reveni cu detalii.