Autor Subiect: Bataie roata stanga spate Suzuki Ignis 1.5 4x4  (Citit de 4392 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hodoroncktronck

Bataie roata stanga spate Suzuki Ignis 1.5 4x4
« : 09.Oct.2013, 01:57:19 p.m. »
A mai patit cineva la modelul 4x4 asta? De ceva timp aud o bataie sacadata in ritmul turatiei rotilor la peste 40 km/h care se atenueaza, dar nu dispare, in jurul vitezei de 100 km/h. De la 0 la 40 km/h se aude un scartait scrashnit sacadat tor in ritmul rotatiei. Provenienta zgomotului este din stanga spate.
Am schimbat de 3000 km sabotii spate si am rectificat suprafata de contact de pe tamburi, dar nu a fost de acolo, franele functioneaza ok si nu raman pistonase blocate si nici sabotii nu sunt patrati pentru ca freaca pe toata suprafata. Acum suspectez rulmentul rotii spate, caruia probabil i s-a rupt camasa care tinea bilele.
Am suspectat franele deoarece de fiecare data cand coboram din masina cu frana de mana trasa se auzea un scrashnit, iar cand coboram fara sa trag frana de mana nu se mai auzea.
Am sa demontez tamburul spate ca sa misc capatul de fuzeta sa vad daca are joc pe directia sus-jos sau stanga-dreapta, pentru ca e posibil ca din cauza lipsei camasii care tinea bilele, acestea sa se fi grupat in punctul cel mai de jos si sa ramana un mic gol deasupra, iar scrashnitul si batatia sa se auda din cauza bilelor care se rostogolesc grupat dand o miscare excentrica capatului fuzetei.
Rotile sunt echilibrate si drepte, iar cauciucurile nu au galme si nu sunt diforme (sunt relativ noi, au cam 2 ani si ~20.000 km). Recent am schimbat rotile intre ele pentru o uzura uniforma + centrarea lor, dar zgomotul nu s-a mutat.
« Ultima Modificare: 09.Oct.2013, 02:00:35 p.m. de hodoroncktronck »
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline SiRo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Bataie roata stanga spate Suzuki Ignis 1.5 4x4
« Răspuns #1 : 10.Oct.2013, 08:33:36 p.m. »
Aceiasi problema o am si eu dar am dat cardanul jos si a disparut.Banuiesc crucea din spate a cardanului.Am schimbat-o dat nu am apucat sa-l pun inapoi sa vad daca s-a rezolvat

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #2 : 11.Nov.2013, 08:28:41 a.m. »
Am verificat si este vorba despre rulmentul rotii stanga spate. Tot asta mi-a scos spanul in magnetul senzorului de ABS de la roata.

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #3 : 12.Mar.2014, 11:31:20 p.m. »
Salutare,

Revin cu comentarii calde despre problema avuta cu rulmetul stanga spate. Precizez de la bun inceput ca nu am mai umblat la componentele transmisiei spate pana la sfarsitul anului trecut.

Am schimbat rulmetul original cu unul SKF in prima instanta la servicelul EXCLUSIV AUTO din Constanta de langa Billa si totul a fost ok 200 km, dupa care bataia a revenit. Au dat rulmentul jos spunandu-mi ca este defect de fabricatie si l-am schimbat pe garantie pe 24-12-2013 dupa ce am lasat masina in service cateva zile. A functionat ok cam 2000 km pana pe 24-02-2014 cand bataia a reaparut. Am mers la alt service pentru constatare suspectand ceva necurat. Mi s-a confirmat ca zgomotul se aude tot de la rulment. Am reinvestit inca odata bani la un alt service intr-un rulmet nou crezand ca si asta este defect din fabricatie si nu as mai fi vrut sa-mi montez tot SKF. Astazi la montaj am ramas in sala de astepatre  si am urmarit operatiunile ce se efectuau la masina crezand ca scap repede in 2-3 ore. Mi-au demontat ansambul stanga spate, iar cand au scos rulemtul de pe fuzeta, SURPRIZA!!!! Am mers in hala si am constat ca fuzeta era rectificata tzaraneshte prin gaurire pe cota rulmentului si incarcare a gaurilor la sudura si apoi stunjita. Evident ca lucrarea asta a decalit fuzeta si i-a modificat rezistenta. Am spart rulmetul pe care l-am pus in Decembrie care avea un joc fantastic si am descoperit ca pe inelul interior era umflat exact in locurile in care calca pe punctele de sudura. Acum nu stiu ce sa cred. Ori au gresit la motaj (au dat gherla) si de frica sa nu le imput fuzeta au facut asta pe nv, ori mi-au schimbat inainte de montaj fuzeta de la o un IGNIS pe care inca il mai au in parcul auto de cand erau dealeri SUZUKI.
Dupa experienta asta am ramas cu un puternic gust amar si o mare gaura in buzunar.

NU CALCATI PE LA SERVICE-UL EXCLUSIV AUTO! (DEALER Jaguar, Land Rover, Mitsubisi, Subaru, Hyundai, Volvo) DE LANGA BILLA.
AU SCULE SI NU STIU CE SA FACA CU ELE. NU SE PRICEP DECAT LA CURATENIE SI LA MANGLE PE BANI MULTI.

Acum am comandat deja la noul service rulmentul, inelul de retinere si simeringul, urmeaza sa vina si fuzeta in 5 zile.
Rulmentul este KOYO si este de origine. Au verificat si restul ansamblului si nu este nimic altceva afectat.
La service-ul asta de acum am ajuns prin recomandari de la prieteni si cunostinte care au avut lucrari de mecanica similare si care au fost rezolvate cu succes, acestia fiind multumiti.

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #4 : 03.Apr.2014, 05:17:52 p.m. »
Inca astept fuzeta (planetara) stanga spate sa-mi soseasca de la Sara. Probabil ca vine din Japonia. Baiatul de la piese nu stie sa-mi spuna concret.
A mai avut cineva experiente similare cu piese aduse din Japonia? Cat dureaza?
La experientele similare pe care le-am avut cu Sara totul a mers ok si piesele au venit repede pentru ca le aveau pe stoc, acum e altceva.

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #5 : 19.Mai.2014, 10:07:47 a.m. »
A venit planetara spate, a fost montata cu rulment si distantier nou si functioneza perfect de ~900 km.
Rulmentul este KOYO, fuzeta si distantierul sunt noi produse pentru SUZUKI (in ambalaj cu sigla marcii). Planetara si distantierul au venit in cam 30 zile direct din Japonia. Multumiri SARA pentru piesa (cu rezerva ca asteptatrea a fost cam lunga :D) si celor de la Matrix din Constanta pentru profesionalism si corectitudine fata de client.