Autor Subiect: Benzina ramasa in rezervor.  (Citit de 7344 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Benzina ramasa in rezervor.
« Răspuns #20 : 10.Aug.2013, 05:37:42 p.m. »
La mine la un consum mediu de 6.7l/100km, se aprinde becul si km ramasi trec pe --- la sub 30 km.

Cand am luat-o de noua, avea fix 2l de benzina in rezervor (asa mi-a spus cel ce mi-a livrat-o), si becul era aprins si nu afisa nr de km ramasi pana la pompa.

Deci, undeva peste 2l de benzina este in rezervor cand becul e aprins si la mine se aprinde cand mai am 2.2l (dupa calculul facut de mine 100 km - 6.7 ; 30 km - 2.2).

Ceea ce mi se pare extrem de putin si trebuie sa casc intotdeauna ochii cand plec la drum lung, vorba ceea, ca sa nu casc portofelul.

Offline Muttley

« Răspuns #21 : 22.Aug.2013, 12:18:08 p.m. »
Confirm, se aprinde extrem de tarziu becul. Era sa mi-o iau, am mers (prea) entuziastic vreo 200km, si mi s-a aprins inopinat becu-n camp. Prima benzinarie la ~20km distanta. I-am facut cu 80 la ora intr-a 6-a, adica un consum in jur de 4 la suta, iar la benzinarie au intrat 42litri, ceea ce din amintiri e capacitatea rezervorului. Cu alte cuvinte, cu erorile de rigoare inerente, bec aprins cand mai aveam aproximativ 1l. Periculos.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Swift Sport

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 22.Aug.2013, 09:14:19 p.m. »
...la benzinarie au intrat 42litri, ceea ce din amintiri e capacitatea rezervorului.
E riscant sa nergi cu benzina la limta inferioara. Nu poti fi sigur daca racirea pompei se mai face sau nu asa ca posibilitatea de a inlocui pompa de benzina e destul de mare
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Muttley

« Răspuns #23 : 22.Aug.2013, 10:39:59 p.m. »
Ai mare dreptate, mersi pentru alerta cu racirea.

Chestia-i ca m-a luat prin surprindere, si o pot explica prin 2 chestii:
- mersesem pana-n momentu' ala cam tare de se facuse vartej in rezervor si m-am trezit dintr-odata cu beepu' sonor;
- obisnuit fiind cu vechea masina, un Twingo, ce avea doar 2 informatii-n bord: viteza si nivel benzina, adica usor de urmarit, la Swift am cam ignorat ceasu' de nivel.

Promit sa nu mai fac!  :">
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Swift Sport

Offline Laurentiu

« Răspuns #24 : 23.Aug.2013, 07:56:36 a.m. »
Cind esti sigur ca in rezervor nu mai ai benzina, trage masina pe un loc perfect orizontal, pune contactul si apoi cu un pet de 1 sau 2 litri pune benzina in rezervor urmarind stingerea becului. Asa vei sti pe ce cantitate de benzina sa te bazezi cind lampa se aprinde insa nu va fi si ceva concludent; mai ramine si configuratia terenului care sa-ti lase benzina sa ajunga la sorb.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!