Autor Subiect: Benzina ramasa in rezervor.  (Citit de 7343 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Benzina ramasa in rezorvor.
« Răspuns #10 : 30.Iul.2013, 05:37:14 p.m. »
 =))

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 30.Iul.2013, 08:06:26 p.m. »
Se poate afla cati litri de benzina mai sunt in rezervor?
  :)  Se poate daca nu esti prea pretentios in calcule de acest gen. Imparti capacitatea totala a rezervorului la numarul de diviziuni de pe litrometru si stii in orice clipa cam citi litri mai ai in rezervor "citind" doar pozitia acului indicator. Cind se aprinde lampa galbena de "ATENTIE, trebuie sa alimentezi", mai ai aproximativ 5L si o autonomie de 50-70 km.
Ca sa fii sigur ca nu vei face cunostinta cu "pana prostului", o canistra de 5 sau 10 L cu benzina, te va scoate din necaz.

Masina nu e racheta si nici nu e plina de tot felul de butoane cu care multora le-ar placea sa se joace. Pe Pamint sint destule statii de benzina de la care se poate alimenta orice rezervor.  :D
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #12 : 30.Iul.2013, 08:13:45 p.m. »
Teoretic e corect ce spui tu dar in cazul particular numit SX4 (cel putin la mine) acul indicatorului se misca mult mai incet in prima jumatate comparat cu a doua.

Offline BXXENL

« Răspuns #13 : 30.Iul.2013, 08:20:27 p.m. »
Toate masinile au comportamentul asta, si cand rezervorul e plin ochi (100%) si cand s-a golit dar distanta de la benzina la tavanul rezervorului e mai mica decat grosimea plutitorului tot plin arata.

Asa ca incepe sa scada deabia cand rezervorul nu mai e de mult plin ochi, iar atunci cand arata gol tot mai ai niste benzinica pe fund.

Cu timpul (si alimentari in cand indicatorul litrometrului e in diverse pozitii) vei invata sa aproximezi corect cata benzina mai ai in rezervor.

Oricum era doar o vrajeala ce indicatie iti arata, din moment ce se baza pe sonda litrometrului, care e compromisa din constructie (din motivele explicate mai sus).
  • SX4 1.5
Alex

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #14 : 30.Iul.2013, 08:58:55 p.m. »
Eu nu imi fac griji din cauza asta, de obicei cand alimentez resetez unul dintre kilometrajele partiale si cum CB imi arata aproape exact (cam cu 0,2 mai putin) printr-un calcul matematic simplu stiu aproape sigur cati litri mai sunt in rezervor.  :inteligent:

Offline bisti

Re: Benzina ramasa in rezervor.
« Răspuns #15 : 30.Iul.2013, 10:05:32 p.m. »
Cind se aprinde lampa galbena de "ATENTIE, trebuie sa alimentezi", mai ai aproximativ 5L si o autonomie de 50-70 km.

Aici nu prea ai dreptate. La noul Swift becul se aprinde cand mai ai sub 30 km, ceea ce e o prostie. Daca esti pe autostrada in RO, risti sa faci pana prostului.
« Ultima Modificare: 31.Iul.2013, 04:51:41 a.m. de Leutz »

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 31.Iul.2013, 08:31:23 a.m. »
Teoretic e corect ce spui tu dar...
Se poate daca nu esti prea pretentios in calcule de acest gen.

La noul Swift becul se aprinde cand mai ai sub 30 km, ceea ce e o prostie. Daca esti pe autostrada in RO, risti sa faci pana prostului.
Ca sa fii sigur ca nu vei face cunostinta cu "pana prostului", o canistra de 5 sau 10 L cu benzina, te va scoate din necaz.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #17 : 31.Iul.2013, 09:39:22 a.m. »
Aici nu prea ai dreptate. La noul Swift becul se aprinde cand mai ai sub 30 km, ceea ce e o prostie. Daca esti pe autostrada in RO, risti sa faci pana prostului.

Se aprinde cand mai ai un anumit nr de km de parcurs, sau un anumit numar de litrii? De unde stie el ce stil de condus vei putea adopta tu ca sa parcurgi aia 30 de km? Daca tu ai mers super lejer cu consum de 4%, sa se aprinda becul la 30km autonomie ar insemna ca mai ai mai putin de 1.5L!

Daca insa se aprinde cand mai ai 5L (autonomia indicata de CB e pesimista, pt ca e foarte imprecisa, gandeste-te ca mai intervin si alti factori peste faptul ca litrometrul e oricum imprecis)
  • SX4 1.5
Alex

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 31.Iul.2013, 12:06:19 p.m. »
Eu am alimentat la 500 m dupa aprinderea becului porocaliu, iar indicatorul era o idee peste E. Au intrat 42 l. Dar nu cred ca sunt toate calibrate la fel.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #19 : 10.Aug.2013, 09:14:14 a.m. »
Becul se aprinde cand ai 10-12% dn rezervor. Am pus testerul sa vad. Calculatorul estimeaza in functie de cat la % a mai ramas in rezervor.