Autor Subiect: aprindere martor de avertizare functionare defectuasa  (Citit de 11548 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline george20

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
aprindere martor de avertizare functionare defectuasa
« : 14.Iul.2013, 12:27:29 p.m. »
Suzuki Jimny
mi s-a aprins martorul de avertizare functionare defectuasa si sunt la aproximativ 100 km de cel mai apropiat service suzukii
Pot merge asa pina la service?

Offline miocrl

Re: aprindere martor de avertizare functionare defectuasa
« Răspuns #1 : 15.Iul.2013, 10:39:53 a.m. »
masina merge normal?

scoate borna de la baterie. e posibil sa dispara eroarea.. atunci sigur poti sa mai circuli cu masin aca nu a fost ceva foarte grav.

Offline VAXXi

« Răspuns #2 : 15.Iul.2013, 10:56:20 a.m. »
Asa cum zice si colegu' mai sus, daca masina pare sa mearga normal, poti merge cu masina - si cel mai probabil e o eroare de la sonda lambda care si-a dat duhul.

Daca scutura/tremura/n-are putere, probabil e crankshaft sensor si mai bine stai cuminte si-o duci pe platforma.

Daca nu-s astea doua, se va vedea la scanner.

Resetatul prin deconectare e frectie la picior de lemn si o manevra de strut cu capul in nisip, daca ECM a raportat eroarea si nu s-a stins martorul de la sine, inseamna ca *ceva* s-a intamplat acolo si cum fierul nu se vindeca de la sine precum omul ... trebuie investigat.

Offline nautilus

« Răspuns #3 : 02.Sep.2013, 09:46:11 p.m. »
Salut aztazi sa aprins martorul la bord.Ce parere aveti? De la ce este?Masina merge normal.
  • SX4 S-Cross 1.4 AllGrip 6MT SPIRIT 2022 / Jimny 2003 / Jimny 2006

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 02.Sep.2013, 10:09:10 p.m. »
globul meu de cristal imi spune ca poate sa fie insotit de codul de eroare P0420....    baga o scanare cu o scula OBD-2 si vezi exact despre ce e vorba, altfel sunt doar presupuneri  :)

Offline Leutzu

« Răspuns #5 : 03.Sep.2013, 08:47:25 a.m. »
Sau EGR-ul. Incearca sa-l demontezi de pe masina, curata-l bine, reseteaza eroarea si vezi daca mai apare.

Offline unde

« Răspuns #6 : 03.Sep.2013, 03:34:56 p.m. »
De la ce este?Masina merge normal.

Fa o scanare de erori si pune aici codurile gasite. Becul ala se aprinde dintr-un milion de motive.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nautilus

« Răspuns #7 : 04.Sep.2013, 10:46:30 p.m. »
Facut scanare la atelier.Singurul cod gasit:P0135.Testat sonda lambda functioneaza.Masina trage bine, nu consuma mai mult. Au zis sa schimb bujiile.La Jimny a schinbat careva bujiile? De cara sa-mi cumpar si de unde?
  • SX4 S-Cross 1.4 AllGrip 6MT SPIRIT 2022 / Jimny 2003 / Jimny 2006

Offline Leutzu

« Răspuns #8 : 05.Sep.2013, 09:50:19 a.m. »
Vad ca ai zis "testat sonda lambda". Din cate stiu eu (cel putin la Mitsubishi m-am lovit de asta) sunt 2 sonde lambda pe masina. Cea de pe evacuare de la catalizator si mai este una la galerie.

In plus de asta codul dat de tine spune asa:
P0135 - O2 Sensor Heater Circuit Malfunction

Offline unde

« Răspuns #9 : 09.Sep.2013, 03:37:03 p.m. »
Facut scanare la atelier.Singurul cod gasit:P0135.Testat sonda lambda functioneaza.Masina trage bine, nu consuma mai mult. Au zis sa schimb bujiile.La Jimny a schinbat careva bujiile? De cara sa-mi cumpar si de unde?

S-a ars circuitul de incalzire al sondei lamb(a)da. Asta poti sa verifici si tu cu un multimetru (ca e circuitul intrerupt), iei la rind cele 2 sonde. Mai verifica si daca siguranta care alimenteaza sondele e ok sau daca nu are cumva contactele oxidate.
 Bujiile le schimbi degeaba in cazul asta (poate doar daca sint uzate).
Suzuki Jimny 1.3i 2004