Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki GRAND VITARA
»
Probleme tehnice GV
»
Anulare DPF
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Jos
Autor
Subiect: Anulare DPF (Citit de 10847 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
MIKA
Newbie
Mesaje postate: 21
Anulare DPF
«
:
11.Apr.2013, 10:41:06 p.m. »
Care ar fi parerile cu privire la anularea fizica si din soft al filtrului de particule? Sunt tentat sa recurg la aceasta metoda deoarece am filtrul de particule colmatat si senzorul de temperatura de dupa filtru ars. Curatarea filtrului si inlocuirea sezorului mentionat, care ar costa 1100 lei, ar fi mai costisitoare decat anularea filtrului! Stie cineva ce cod de piesa are senzorul de temperatura de dupa filtru de particule si unde pot gasi unul after market, mai ieftin de 1100 lei? Cei care au recurs la anularea DPF sunt multumiti?
memorat
flotl
Full Member
Mesaje postate: 191
Gen:
Re: Anulare DPF
«
Răspuns #1 :
25.Apr.2013, 10:20:36 p.m. »
De ce nu ar avea succes o operatie doar de eliminare a ceramicii din interiorul filtrului? Fara resoftare sau alte costuri.
memorat
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.
cata quarkk
Full Member
Mesaje postate: 190
Gen:
«
Răspuns #2 :
26.Apr.2013, 10:23:53 a.m. »
daca nu elimini si din soft DPF-ul, in prima faza te vei trezi cu erori in bord, iar mai apoi risti chiar sa nu iti mai mearga masina cum trebuie.. nu e exact acelasi lucru, dar la un Golf 5, un DPF colmatat duce la erori, iar dupa un timp destul de scurt, computerul de bord nu mai da drumul la turbina.
memorat
quicksand
Newbie
Mesaje postate: 35
Gen:
«
Răspuns #3 :
26.Apr.2013, 11:47:38 a.m. »
Valorile citite de senzorii de pe evacuare nu vor mai fi in parametrii obisnuiti de functionare, vor fi preluate de ECU ca si erori, existenta cermicii creeza o diferenta de presiune si temperatura, inainte si dupa DPF, acele valori influenteaza comportamentul turbinei, EGR... Dupa eliminatul ceramicii ramane de facut o emulare a senzorilor, intr-o plaja de valori ideala, identica, cu cea data de un fagure ceramic nou care ar opune rezistenta minima, dar nu nula, trecerii gazelor de esapament. Alta varianta ar sa dictezi ECU sa ignore pur si simplu erorile de la senzorii DPF , nu vor mai aparea lumini in bord, dar nu gasesc ca e o solutie ideala.
memorat
danval
Newbie
Mesaje postate: 20
«
Răspuns #4 :
17.Iun.2013, 10:50:59 a.m. »
AM avut si eu probleme cu filtrul de particule. Toata povestea a inceput cu un usor fasait care se auzea din partea stanga a motorului acum vreun an. Am ignorat zgomotul pt ca am crezut ca e de la turbina si toti mi-au spus ca nu am ce-i face, (eventual o curatare pe la o firma din Brasov, dar nu avea rost inca).
De vreo 2 luni, insa, fasaitul s-a agravat, a devenit mai mult un suierat destul de tare iar masina intra des in starea de avarie (2000 turatii si maxim 60-80 km/h). Am fost la reprez si testerul detecta doar 3g incarcare pe filtrul de particule. Am fost la mecanicul meu care mi-a zis ca e clar de vina filtrul de particule. Dupa ce a desfacut-o a constatat ca suieratul venea de la un furtun care plesnise pt ca nu mai aveau pe unde sa iasa gazele de evacuare, deci filtrul era incarcat la greu. Mi l-a dat jos, lasand doar carcasa filtrului (manopera: 200 ron), iar apoi am mers la Bucuresti ca sa mi-l scoata si din calculator (o firma specializata: 1150 ron). Cei de la reprez mi-au dat si varianta sa imi dea jos filtrul iar apoi sa imi puna o saiba ca sa faca o anume presiune si astfel sa pacaleasca calc ca filtrul e in continuare acolo (nu cred ca era o var buna pt ca la un moment dat masina ar fi intrat in regenerare din care nu stiu cum ar fi iesit).
Acum masina trage la fel de bine ca la inceput, consumul i-a scazut la 5,8% extern (pe Valea Oltului, e chiar mai putin decat consumul din carte: 6.5% extern si mai putin decat obtinusem eu cand nu aveam probleme: 6.9%), in oras nu i l-am facut inca. Nimic pe bord aprins.
Un singur dezavantaj e ca motorul e putin mai zgomotos la turatii mari (vibreaza carcasa goala), dar nu e derajant. Sa vedem ce voi face la ITP, in mod normal nu ar trebui sa fie probleme.
Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere.
memorat
georgee
Newbie
Mesaje postate: 2
prahova
«
Răspuns #5 :
16.Iul.2015, 08:21:16 a.m. »
am si eu aceasi problema,daca esti multumit de scoaterea dpf si unde sa facut anularea
memorat
grand vitara
boga81
Hero Member
Mesaje postate: 2277
Gen:
«
Răspuns #6 :
16.Iul.2015, 10:37:39 a.m. »
Doc, la care mu-am facut resoftarea face si anulare dpf. Obdtuning.ro
memorat
Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm
georgee
Newbie
Mesaje postate: 2
prahova
«
Răspuns #7 :
21.Iul.2015, 11:40:25 a.m. »
mersi pentru raspuns
memorat
grand vitara
Ydm.801
Newbie
Mesaje postate: 12
Valcea
martor reglaj automat faruri aprins
«
Răspuns #8 :
21.Nov.2016, 09:40:29 p.m. »
Buna seara avand in vedere ca nu stiu sa postez incerc sa aflu si eu din topicul acesta cateava pareri legate de problema mea cu reglajul automat al farurilor, care de 2 zile s a aprins si nu se mai stinge .AVETI IDEE DE UNDE SA INCEP INVETIGAREA PROBLEMEI?
Am si eu probleme cu filtrul de particule dar m am obisnuit s o scot la 1 luna sau 2 pe A1 si sa merg pe pilot automat 40-50km dupa care se stinge.
Ultim oara mi s a aprins si senzorul motor adica o un zigzag pe orizontala portocaliu si masina nu mai tragea deloc asta fiind in drum spre Bucuresti pe dealul negru.M am chinuit pana la Pitesti si dupa ce am intrat pe autostrada dupa 30 sau 40km s au stins amandoua, ce sa fie?
Sa ma invete si pe mine cineva cum s postez va multumesc.
Detin un GV 2008 ddis 1870 cm
memorat
Grand vitara 2
Gabi 01
Newbie
Mesaje postate: 15
Gen:
Focsani
«
Răspuns #9 :
17.Iun.2018, 07:34:30 p.m. »
Salut!Am o GV din 2006 si de curand am spart ceramica din filtrul de particule si l am anulat din soft si merge bine doar ca scoate o groaza de fum la plecarea de pe loc si la accelerari bruste plus ca si consumul mi se pare foarte mare,mixt imi ia in jur de 8-9...e normal asa ceva?
memorat
Grand vitara
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»