Am descoperit misterul. L-am pus pe taicamiu sa apese ambreiajul sa vad de unde provine zgomotul.
Nu era de la cablu, era chiar de la ambreiaj. Provine din locul unde culiseaza rulmentul de presiune pe ax (camasa aia).
Este pe lateral dreapta carcasei ambreiajului un capac de plastic. Pe acolo se vede toata treaba.
Am dat cu spray de frane sa curat mizeria, suflat cu aer ca sa se usuce si apoi pulverizat pe zona aia white grease din spray. Adica vaselina siliconica cu teflon. Totul merge acum ca nou, a disparut si zgomotul si senzatia aia aiurea din pedala.
@unde, multam de sugestie

Incercati sa evitati WD40, ataca elementele de cauciuc.
L.E. dupa ce am postat aici am vazut ca am un mesaj privat. Era de la Laurentiu. Mi-a placut cum a expus problema si a "nimerit" corect raspunsul.
Nu stiam de ce mi-a dat pm si nu a postat aici pe forum. Mi-am inchipuit ca o fi suspendat. Ceea ce, pe scurt fiind spus, e de cacao.
Dezvoltand, chiar v-am zis pe un topic ca e aiurea sa fie suspendat un user pe toate ariile pentru ca el a avut o divergenta cu altul pe o arie politica sau de offtopic.
Cazul concret acum. Chiar aveam nevoie de un sfat corect si e pacat ca din ratiuni doar de unii stiute, cel care putea ajuta nu a ajutat pentru ca...bla-bla-bla.
Adica, nu reprosez nimanui nimic dar mi se pare chestie de copii mici asta cu sanctiunile. Pe bune acum. Daca sunt divergente, cred ca se pot dezbate atacand ideea si nu omul. Daca cineva jigneste sau depaseste limita unei discutii cat de cat ok, atunci da, merita sanctionat pe aria respectiva.
Repet, nu reprosez nimanui nimic, e doar parerea mea, reflectia a ceea ce s-a intamplat acum.
BTW, din cate forumuri 4x4 exista, doar aici am pus acea intrebare. De ce? Consider ca pe zona Suzuki, aici era cel mai nimerit sa intreb si nu pe forumfas4x4 sau altele.
Rog un moderator sa modifice titlul in: scartait la apasarea ambreiajului, rezolvare.
Multumesc