Autor Subiect: Jimny 1.6  (Citit de 20015 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
Re: Jimny 1.6
« Răspuns #10 : 20.Dec.2012, 10:44:55 a.m. »
Felicitari! Prima data cand vad un 1,6 de pe Swift pe Jimny pus la modul ... plug-and-play!!!
E cu mufa USB 2.0 sau 3.0 ?!
 :P
Cred ca dupa ce da caldura am sa te caut ca ma bate un gand de up-grade la procesor la Jimny! Ii fac overclocking la 1,6 !!!
Felicitari! Nice job!

usb 3.0  :-)).   Te costa doar o mufa de vw .5lei  :-)). 1m de furtun 10lei. Pt ca i-am pastrat sistemul de racire al uleiului. E cu termoflot;). tre sa te legi la "pata calda" si returul de la caloriferul de caldura.

Offline octav_man

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #11 : 20.Dec.2012, 11:10:33 a.m. »
deja am inceput sa strang banii de mufa si de furtun!
Promit sa fac o escala pe la tine in Ploiesti sa vad capodopera! Am dese drumuri spre Bucuresti, asa ca o mica abatere de la traseu nu strica!
Sa ne tii la curent cu modul in care se comporta 1,6!

Offline unde

« Răspuns #12 : 20.Dec.2012, 11:39:47 a.m. »
usb 3.0  :-)).   Te costa doar o mufa de vw .5lei  :-)). 1m de furtun 10lei. Pt ca i-am pastrat sistemul de racire al uleiului. E cu termoflot;). tre sa te legi la "pata calda" si returul de la caloriferul de caldura.

Zi mai multe despre sistemul de racire a uleiului. Exista asa ceva pe motorul de 1.6?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #13 : 20.Dec.2012, 12:55:10 p.m. »
Da. asa a venit. si am zis sa-l pastrez. principiul de functionare e simplu...... in loc sa puna radiator de ulei s-au gandit sa traga 2 furtune si sa-l raceasca cu apa.

Deci eu am avut ce am incercuit cu albastru pe motoru de 1.6.   Nu aveam cum sa-l pastrez ca e putin diferit fata de cel de jimny.  Asadar, am taiat frumos teava aia mica incercuita cu rosu. Am dat o gaura frumos in cel de jimny si am cositorit. :D. zici ca e de acolo. tot la fel am procedat si in returul de la caloriferul de caldura. Am gaurit, am cositorit si a iesit f frumos.si estetic si practic.

Offline BXXENL

« Răspuns #14 : 20.Dec.2012, 02:15:32 p.m. »
Bun asa. Nu numai ca-l raceste dar il si incalzeste mai repede pana la temperatura optima.
  • SX4 1.5
Alex

Offline unde

« Răspuns #15 : 20.Dec.2012, 02:52:18 p.m. »
Da. asa a venit. si am zis sa-l pastrez. principiul de functionare e simplu...... in loc sa puna radiator de ulei s-au gandit sa traga 2 furtune si sa-l raceasca cu apa.

Interesant. E prima oara cind aud de ulei racit cu apa (banuiesc ca e vorba de antigelul care raceste si motorul).
 Eu cochetez la Jimny cu un radiator de ulei racit cu aer (deci montat undeva in partea din fata a masinii). Uleiul sa fie "captat" printr-o flansa adaptoare pusa intre filtrul de ulei si motor. Conexiunea cu radiatorul propriu-zis sa se faca prin niste furtune speciale de ulei. Eventual si o supapa unisens, ca e un pic cam lung traseul. Cum iti suna?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline BXXENL

« Răspuns #16 : 20.Dec.2012, 08:10:20 p.m. »
Si un termostat, sa nu iti raceasca uleiul intr-una, e foarte important sa atinga temperatura optima! Asa racit cu lichidul de racire e clar ca il tine apropiat de temperatura lichidului, un pic peste ca na, nu poate fi 100% eficient, ceea ce e perfect, daca sta uleiul pe la 90-100C e numai bine, e fluid ajunge peste tot dar nu se subtiaza intr-atat incat sa se taie pelicula.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #17 : 20.Dec.2012, 10:53:02 p.m. »
Interesant. E prima oara cind aud de ulei racit cu apa (banuiesc ca e vorba de antigelul care raceste si motorul).
 Eu cochetez la Jimny cu un radiator de ulei racit cu aer (deci montat undeva in partea din fata a masinii). Uleiul sa fie "captat" printr-o flansa adaptoare pusa intre filtrul de ulei si motor. Conexiunea cu radiatorul propriu-zis sa se faca prin niste furtune speciale de ulei. Eventual si o supapa unisens, ca e un pic cam lung traseul. Cum iti suna?

Merge. Se poate adapta usor.   

Uite putina lectura interesanta: http://www.enginebasics.com/Engine%20Basics%20Root%20Folder/oil%20cooler%20basics.html

http://www.performance-wise.net/page9.htm

http://www.jcwhitney.com/heavy-duty-engine-oil-cooler/p2000857.jcwx?filterid=c7258d2138u0j1

Offline Emi

• Full Member
« Răspuns #18 : 28.Ian.2013, 03:38:04 p.m. »
mda..deci am scos 8% pe oras... mers frumos........ si 10% cu schimbat peste 3500 :D.      nu am ce sa aleg din  gama 1.9TDi........... 2.0 tdci de la ford si pisici de 1.8 si 1.6 =)).  Debia o Octavia 2 de 2.0TDi m-a facut la a3a :D....... dar 1-2 eram cu 1masina in fata lui........ la a3a a inceput sa se distanteze de mine :D.  si toate astea cu softul de 1.3  =))

Offline crismanis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #19 : 02.Feb.2013, 01:34:30 p.m. »
Felicitari. Sa-ti aduca numai placere!
Cum faci cu trecutul motorului in cartea de identitate? Stii care este procedura la RAR?