Autor Subiect: Epilog de vara tarzie in Bucegi  (Citit de 2467 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
Epilog de vara tarzie in Bucegi
« : 23.Oct.2012, 12:14:43 p.m. »
Cu toate ca suntem in adoua jumatate a toamnei, iar vremea “ar trebui” sa fie rece si mohorata, temperaturile de vara nu vor sa ne paraseasca. Si pentru ca saptamana trecuta am implinit yy ani de la casatorie , eu si sotia mea ne-am propus sa celebram evenimentul la sfarsit de weekend, (duminica 21 Oct), alegand binecunoscutul Bucegi, alte destinatii mai indepartate fiind neaccesibile din lipsa de timp.
Destinatia este foarte cunoscuta, atunci cand vorbim despre platoul Bucegi, Padina, Pestera, Piatra Arsa, Cota 2000, etc. Am ales drumul catre Piatra Arsa care, a ajuns la finalizare  - s-a turnat asfaltat pana acolo. Asa ca, pentru iubitorii de “Babele”, un drum cu masina este mai ieftin din Piatra Arsa decat orice telecabina ( Busteni sau Cota 2000) – nota mea: nimic nu e mai ieftin, decat mersul pe jos, timp de 30-45 min.
Am vazut si cativa “indrazneti” care s-au aventurat cu masina dincolo de semnul: “Rezervatie naturala – Access strict interzis cu auto - moto”, catre Babele; am vrut sa fac si poze cu ei, pentru a le pune in topicul” Tara unde traiesc eu si unde probabil va creste si copilul meu…” dar, m-am rezumat la peisajele de toamna.
Inedit a fost peisajul cu nuante de la galben la rosu in tot degradeul de culori. Drumul prin padurea de foioase pana in golul alpin este de poveste, mai ales daca prinzi o zi cu soare, asa cum am avut noi. Las pozele sa vorbeasca de la sine.

http://postimage.cc/gallery/83fua9pw/

Sus pe platou ne-am rasfatat la soarele deloc zgarcit pentru o zi tarzie de Octombrie. A fost o zi fara vant puternic, si, din punctul de unde am lasat masina puteai sa ataci “Obiectivele strategice” ale muntilor Bucegi: “Cota 2000” , “Monumentul Eroilor” “Babele”, Vf “Omul”, Costila, Pestera, Padina. Bineinteles, nu pe toate intr-o zi, dar la alegere, pentru incepatori sau  doritori de miscare, punctul poate reprezenta “plecarea” pentru o plimbare foarte frumoasa de o zi.
Nu stiu nimic de mancarea/cazarea de la complexul Piatra Arsa, am preferat sa ramanem tot timpul afara, in natura. Am vazut ca au mai “crescut” ceva cladiri pe langa cele vechi, stiute de toata lumea.
Si iata cum, doar cu 130 de lei  - cu sandwich-uri de acasa – am gasit alternativa mult mai buna decat cea a unui parc bucurestean. Am plecat la ora 9.30 din Militari iar la 18.30 eram acasa –timp in care am  inclus si  timpul pierdut in apropiere de Comarnic ( 20-25min) la inevitabilele  treceri de pietoni din acea localitate.
Ca o alternativa, se poate face intoarcerea pe la sanatoriul Moroieni, prin Targoviste, traseul este deasemenea frumos si recomandabil iarna.

P.S: Duminica ce urmeaza se anunta aceeasi vreme ( 24 grade ). Sper ca pozele mele sa fie ca o invitatie pentru cei care vor sa se relaxeze, pentru cateva ore, in aerul curat de munte.

Va urez la toti, un “next-weekend” de nota 10 !
« Ultima Modificare: 23.Oct.2012, 12:18:42 p.m. de eduard_b »
Today is the first day of the rest of my life

Offline costi

• Full Member
  • Mesaje postate: 112
Re: Epilog de vara tarzie in Bucegi
« Răspuns #1 : 23.Oct.2012, 07:58:05 p.m. »
am inteles eu bine, s-a asfaltat pina la Piatra Arsa? Cind am fost, anul trecut, era asfalt doar pina in saua Dichiu, de acolo pina la Pitra Arsa era doar piatra sparta si te umpleau de praf gipanele celor din Busteni care fac pe telecabina pe roti si-i duc pe amatori pina la Babele ! Ca la noi la nimenea.... Personal nu pot fi de acord cu asfaltul ala... hai pina in Dichiu, poate. Mai incolo cu pasul.... Si asa telebinele au facut doar rau Bucegilor la cit de civilizat e bizonul roman, asfalt pe platou mai trebuia... au ajuns sa vinda si parcele de teren in creierii muntilor !

Offline eduard_b

• Sr. Member
« Răspuns #2 : 24.Oct.2012, 09:43:04 a.m. »
Da, au asfaltat pana la Piatra Arsa, mai precis pana la 200-300 m de complex.
Asta cu asfaltatul este cu dus si intors, pentru ca drumul acela necesita intretinere destul de pretentioasa la altitudinea/clima aia. Si daca nu al intretin, asfaltul se va duce, vor ramane gropi si...se va circula prost.
Daca o sa-l intretina este ok. Pana la urma, ideea nu este foarte rea, nu toti se incumentau sa se duca pana acolo si pana la urma putem spune ca face parte din turism. Cum al inteleg unii ( turismul), aici e problema.... ( ma refer la gunoaie, nerespectarea semnului de rezervatie naturala, lucruri "marunte", dar care, uneori, caracterizeaza pe unii din semenii nostri.)

Offline sfichiu

« Răspuns #3 : 24.Oct.2012, 10:16:27 a.m. »
@eduard b, te felicit de modul cum ai ales sa-ti petreci ''YY'' de la casatorie; simplu,original si intr-un cadru pitoresc! :clap:
Iti doresc sa ai o casnicie frumoasa si-n continuare presarata numai cu bucurii!

p.s.frumoase poze ai facut.
  • VITARA S ,Matiz

Offline eduard_b

• Sr. Member
« Răspuns #4 : 24.Oct.2012, 11:28:26 a.m. »
@eduard b, te felicit de modul cum ai ales sa-ti petreci ''YY'' de la casatorie; simplu,original si intr-un cadru pitoresc! :clap:
Iti doresc sa ai o casnicie frumoasa si-n continuare presarata numai cu bucurii!

p.s.frumoase poze ai facut.
Multumesc mult de urari.

Ma bucur ca ti-au placut pozele. Asa este, viata poate fi traita bucurandu-te de ea, pur si simplu, de realizarile fiecaruia dintre noi, nepunand accent pe dramatic pe finante. Banii sunt necesari, intr-adevar, dar daca nu ai o "cantitate" mare, asta nu inseamna ca viata se incheie. Personal, ma bucur de viata , imprena cu sotia si fiica mea in fiecare zi si ne oferim reciproc prilejul de a fi fericiti dupa 16 ani de casatorie.

Offline shogunu65

« Răspuns #5 : 24.Oct.2012, 12:14:40 p.m. »
Salut,

frumoase foto ... si eu am facut cam acelasi lucru sambata ... doar ca am mers Moroieni - Padina .... cu oprire la Bolboci si cu vizita la Pestera Ialomicioarei. Drumul este forestier, foarte frumos si spectaculos acum toamna. La intoarcerea de la Padina am mers pe asfalt  :-> .... la primul pod dinspre Padina spre Bolboci se face la stanga un drum asfaltat, dar destul de ingust .... drumul asta merge fix pe cealalta parte a lacului, si iese aproape de baraj. De la baraj am mers inapoi pe drumul spre Moroieni, apoi iar la stanga spre Saua Dichiu (forestier destul de bun). Dupa aia asfalt spre Piatra Arsa si inapoi spre Sinaia. 

Drumul Sinaia - Piatra Arsa - Babele este destul de controversat ... http://www.unbolovan.com/2012/07/16/dj-713-este-permis-accesul-auto-pe-tronsonul-piatra-arsa-cabana-babele/

din ceea ce scriu oamenii astia rezulta ca DJ 713 ajunge la Babele, iar accesul este "interzis in afara drumului", adica nu ai voie sa parasesti partea carosabila cu auto din dotare. Nu vreau sa fiu carcotas, merg frecvent pe munte, cu ruccsacul in spate, cu trenul sau autocarul din Bucuresti pana la destinatie .... dar asta cu nedezvoltarea infrastructurii mi se pare aiurea. Personal as vrea drumuri cat mai multe si mai ok pe munte, as pune bariere si sisteme de taxare pentru acces in rezervatie (as declara rezervatii mai multe areale). Daca exista asfalt si drumuri ok se poate monitoriza mult mai simplu totul, inclusiv de jandarmii montani / rangeri, etc. Nu asfaltul duce gunoi pe munte.... oamenii lipsiti de bun simt il duc .... si oamenii astia daca vor il pot duce si cu 4x4  X-(

in alte tari Italia / Elvetia / Franta exista asfalt si multa grija de mediu ... nu pentru ca ar fi mai inteligenti / civilizati ... ci pentru ca sunt amenzi .... romanii nu arunca doza de bere, din masina, in Austria, cu aceeasi frecventa cu care o arunca in Romania .... pentru ca in Austria  :baston: 

Offline LTD

« Răspuns #6 : 24.Oct.2012, 12:22:19 p.m. »

La intoarcerea de la Padina am mers pe asfalt  :-> .... la primul pod dinspre Padina spre Bolboci se face la stanga un drum asfaltat, dar destul de ingust .... drumul asta merge fix pe cealalta parte a lacului, si iese aproape de baraj.

am vrut sa incerc acel drum pe 15 sep. am vazut ca e asfaltat abia cind am ajuns acolo...
din pacate, era blocat la ambele capete... bariera la baraj si multe pietroaie mari si f mari la celalalt capat...
puteai trece doar cu bicicleta...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline shogunu65

« Răspuns #7 : 24.Oct.2012, 12:42:11 p.m. »
... bariera la baraj si multe pietroaie mari si f mari la celalalt capat...
puteai trece doar cu bicicleta...

acum nu era decat un semn de interzis la capatul dinspre padina, fix langa pod .... dar acolo m am intersectat cu un echipaj de jandarmi care mi au spus ca e ok si pot iesi inspre Piatra Arsa. La capatul celalalt unde se termina asfaltul (aproape de baraj) erau niste pietre mari, dar nu blocau drumul.