Autor Subiect: Buton "CD" BLOCAT - Toate comenzile sistemului audio "inghetate"  (Citit de 6956 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
Re: Buton "CD" BLOCAT - Toate comenzile sistemului audio "inghetate"
« Răspuns #10 : 30.Oct.2012, 09:00:49 a.m. »
Pentru Bisti. Cred ca in cazul tau trebuie sa tii cont de 3 variante:
1) defect de fabricatie;
2) utilizare defectuoasa - forta de apasare( sa nu uitam ca este vorba de plastic si un contact  destul de finut care necesita o apasare dozata)- fara sa crezi cumva ca as afirma aici ca ai abuzat de el in timpul folosirii.
3) daca desfaci unitatea mp3 nu ai ce sa strici pentru ca oricum defectul cu greierasi este arhicunoscut mai ales la cei care au Suzuki din anii trecuti.
De la reprezentanta nu ai sa primesti raspuns asa de repede sau la obiect.
Parere personala.  
« Ultima Modificare: 30.Oct.2012, 09:17:26 a.m. de sx4 sedan 2009 »

Offline bisti

« Răspuns #11 : 30.Oct.2012, 09:25:32 a.m. »
Punctul 1 este cel mai probabil.
Butonul MODE il folosesc extrem de putin (doar cand ploua, ca sa dau aer spre parbriz) si numai cand apas pe marginea de jos se blocheaza. Dar, asa cum am spus, nu ma deranjeaza pentru ca il folosesc rar.
Asadar, punctul 2 nu e valabil pentru mine.

Cat despre 3, nu desfac nimic decat daca montez altceva in schimb (navigatie de exemplu).

De la reprezentanta am mai primit niste raspunsuri evazive cu privire la zgomotul facut de pompa ABS (cloncane cand depasesc prim oara 20kmph). Mi-au luat si bani de revizie si nu s-a rezolvat nimic.
Asa ca, la reprezentanta merg numai la reviziile periodice ca sa nu am probleme cu garantia (nu ca m-as astepta la "marea cu sarea").

Offline BXXENL

« Răspuns #12 : 30.Oct.2012, 10:26:02 a.m. »
Pai si nu fac toate cloncanitul prima data cand atingi 20km/h?
  • SX4 1.5
Alex

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
« Răspuns #13 : 30.Oct.2012, 11:38:27 a.m. »
Pentru BXXENL. ,, Asa fac toate'' nu este general valabil. Fiecare masina se comporta diferit in functie de cum este exploatata, ce modificari si imbunatatiri i-au fost aduse ( insonorizare, inclusiv capac torpedou, la mine acesta cloncanea mai ales pe drum pietruit si altele). De exemplu eu evit pe cat posibil sa urc borduri. Dar, fiecare are conceptia si stilul lui personal de a avea grija de masina lui. Trebuie cautat intotdeauna cauza acelui defect si eliminat. Pe acest forum gasesti destule informatii mai mult sau mai putin practice. Dupa ce ai lecturat subiectul care te intereseaza tragi concluzia cea mai buna pentru tine si implicit pentru masina ta.
« Ultima Modificare: 30.Oct.2012, 11:41:16 a.m. de sx4 sedan 2009 »

Offline BXXENL

« Răspuns #14 : 30.Oct.2012, 12:00:17 p.m. »
Am postat cam la plezneala si nu s-a inteles ce vroiam sa zic. Masinile cu ESP din experienta proprie vorbesc, toate fac un auto-test atunci cand ating ~20km/h. Asa face smartul meu si toate celelalte smarturi cu care am mers. SX4-ul meu nu face asa pt ca nu are ESP.  Deci cloncanitul de la ABS mi se pare ceva normal, aceasta fiind componenta prin care ESP-ul isi face treaba.

Nu e normal sa ramana apasate butoanele si alte probleme de genul.

Si eu evit bordurile dar uneori n-ai ce face, asa ca le abordez pe diagonala (nu perpendicular), urc cu cate o roata pe rand si cu rotile drepte (volanul ne-bracat).
« Ultima Modificare: 30.Oct.2012, 12:24:06 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline bisti

« Răspuns #15 : 30.Oct.2012, 01:29:46 p.m. »
Mie nu mi se pare normal ca o masina de 4km (NOUA) sa cloncane conductele cand depaseste 20kmph.

De ce nu face la fel la Peugeot, Skoda, Ford (astea sunt cele care le-am incercat) ?

Offline BXXENL

« Răspuns #16 : 30.Oct.2012, 01:54:22 p.m. »
Atunci poate nu vorbim de acelasi cloncanit. La mine face 2 sec zgomot ca si cum ar intra ABS-ul doar ca se aude incet. Nu se simte nimic in volan sau in pedala.

• SX4 1.5
Alex

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #17 : 30.Oct.2012, 02:02:29 p.m. »
La fel pot sa afirm si eu .. oare de ce altele nu fac la fel ?
Parca ar fi de unica folosinta. Problemele cu caseta la mine eu aparut la 2500km iar cu butonul in primele saptamani cand am puns un cd in unitate.. A era sa uit o "surpriza" neplacuta cea din imagine ... a iesit o banda un "burete" aflat intre bord si parbriz ...
L-am pus si eu la loc dar tot iesea ... pana la urma a ramas acolo. Nici nu stiu ce este de fapt.

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
« Răspuns #18 : 30.Oct.2012, 02:08:22 p.m. »
Pentru Bisti. Am o prietena care are Skoda Tour si de cand a luat-o din prima zi are un zgomot suspect pe partea stanga spate si mai toate din masina scot zgomote dubioase. Asa ca exista si exceptii. Acesta ar fi un aspect iar pe de alta parte ea a dat la fel de multi bani ca mine cind a luat-o cam  in aceeasi luna mai precis decembrie 2009 si ca dotari, e goala rau, mai exact nu are geamuri electrice, are doar 4 aibaguri, aer conditionat manual ( care nu face fata vara ) de scaune incalzite si ESP nici nu poate fi vorba. Nu a avut la cumparare macar un CD Player, ci doar 2 difuzoare fata. Ce admir mult la Skoda este tabla groasa si galvanizata si leduri la comenzi sofer ( care prezenta lor mi se pare foarte normala ) pe portiera sofer ceea ce la noi sa facut multa economie in acest sens. Asa ca Suzuki este de apreciat pentru faptul ca nu scapa ulei toata ziua, si sunt masini cu un motor fiabil, lucru de admirat pentru ei care au inceput de un timp incoace sa fabrice masini si nu au vechimea altor firme care fie vorba intre noi au si ele destule probleme. Si eu am inlocuit caseta de directie la 3.000 km cu toate ca nimeni de la reprezentanta nu accepta ca ea este de vina. Acela este o garnitura care vine intre parbriz si bord.
« Ultima Modificare: 30.Oct.2012, 02:10:33 p.m. de sx4 sedan 2009 »

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #19 : 30.Oct.2012, 02:11:23 p.m. »
Pe mine ma deranjeaza la culme lipsa ledurile pe butoanele de pe volan si cele de ridicare a geamurilor la pasager.