Autor Subiect: Senzor exterior de temperatura  (Citit de 2617 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dragon

Senzor exterior de temperatura
« : 24.Aug.2012, 06:06:13 p.m. »
Azi cind am plecat de acasa ,mi-am aruncat o privire in bord si vad temperatura exterioara 25 grade Celsius. :( Cam mica am zis ,fiindca statuse masina la soare si era in jur de 11 ziua.Si astia de la meteo anuntasera in jur de 40 la umbra  la amiaza! Cred ca trebuia sa fi fost in jur de 29 sau 30 grade ...S-a mai intilnit cineva cu astfel de erori ? Unde e localizat acel senzor? Trebuie facuta vreo resetare sau vreo intretinere speciala pentru acuratetea indicatiei?
Multumiri pentru sfaturi!
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline rexkrokiDAU

Re: Senzor exterior de temperatura
« Răspuns #1 : 24.Aug.2012, 06:43:19 p.m. »
In ultimul timp parca si la mine am observat ca imediat dupa ce plec temperatura arata nu e conforma cu realitatea. Pe de alta parte, daca imi amintesc bine, in manual parca scrie ca termometrul arata temperatura reala doar in mers. Dar parca inainte se actualiza ceva mai repede.  :dknw:

Senzorul e undeva in fata, pe la grila sau bara, nu mai stiu exact si am suspectat si eu ca poate s-a acoperit de ceva noroi si nu mai e la fel de sprinten ca odinioara, dar mi-a fost prea lene sa verific si efectele nu ma deranjeaza prea mult.

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 24.Aug.2012, 07:16:28 p.m. »
...astia de la meteo anuntasera in jur de 40 la umbra  la amiaza! Cred ca trebuia sa fi fost in jur de 29 sau 30 grade
Senzorul de temperatura are eroare la stationare sau viteza mica.
Se afla montat in partea stinga a masinii legat pe radiatorul de AC (primul radiator din fata) cam pe la mijlocul inaltimii lui.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: dragon

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 24.Aug.2012, 10:07:56 p.m. »
In mod normal eroarea in stationare ar trebui sa fie in celalalt sens (in sus) datorita incalzirii caroseriei. Daca ai suspiciuni verifica cu un termometru.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 26.Aug.2012, 06:07:36 p.m. »
daca ai avut umezeala pe el, e normal ca pana se usca sa arata mai putin. dar dupa cativa kms umezeala se va fi evaporat si trebuie sa arate corect

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 27.Aug.2012, 01:51:45 a.m. »
Nu stiu ce sa zic. Oare pe senzorul ala sa se adune suficienta masa de apa in asa fel incat prin caldura latenta de vaporizare absorbita din mediu sa produca o modificare sesizabila de catre senzor?

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 27.Aug.2012, 09:43:03 a.m. »
uda-l o data sa faci testul

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 30.Aug.2012, 10:26:09 p.m. »
Na, ca ma facusi s-o iau prin balarii. Practic in postarea mea anterioara incercam sa deduc daca umezeala de pe senzor poate duce la o scadere semnificativa a temperaturii senzorului dupa punerea in miscare, fata de temperatura de repaus. Cu alte cuvinte, in continuare nu vad ce motiv ar putea exista ca senzorul sa indice la urcarea in masina oprita o temperatura mai joasa decat temperatura in mars (decat faptul ca a fost stationata intr-o zona mai rece decat aerul de deasupra asfaltului soselei). "Real feel" nu se aplica decat organismelor vii.