Autor Subiect: concediu 2009 - rexkroki  (Citit de 7981 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: concediu 2009 - rexkroki
« Răspuns #30 : 19.Apr.2010, 06:10:34 p.m. »
Daca imi amintesc bine in cort am dormit doar doua nopti. O cauza era ca dimineata de obicei plecam devreme si nu apuca sa se uste roua de pe cort si nu ma odihneam asa bine ca intr-un pat. Se pare ca nu ma impac prea bine cu dormitul la cort.  :) Astfel chiar daca am dormit in campinguri am preferat sa inchiriem o casuta din aceea cu doua locuri. Pretul la acestea a fost in medie cam 200 lei pentru doaua persoane pe noapte.

Ziua 6 - 08.07.2009
843 Km Camping Vejlby Fed din Middelfart, Danemarca - Stockholm, Suedia

Danemarca, Podul Storebaelt ce leaga insulele Fünen si Seeland, pe aceasta din urama se afla si capitala Copenhaga

Danemarca si Suedia sunt legate feroviar si rutier printr-un ansamblu tunel - pod ce poarta denumirea de Podul Oresund. Pe partea daneza se intra intr-un tunel in dreptul capitalei, se iese in mijlocul marii pe o insula si se continua apoi pe un pod catre Malmö in Suedia.

Intr-o parcare pe marginea autostrazii spre Stockholm.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #31 : 21.Apr.2010, 06:35:07 p.m. »
Ziua 7 - 09.07.2009
397 km Stockholm - Sundsvall

un Stockholm ploios...

Ziua 8 - 10.07.2009
561 km Sundsvall - Lulea

podul Högakustenbron pe ploaie si ceata

pod in Lulea

Gammelstad, orasel pe lista patrimoniului mondial UNESCO

cabanuta intr-un camping din Lulea

un arici la plimbare

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 21.Apr.2010, 06:57:58 p.m. »
Nu ma mai satur de topicul asta  ;-)
Intrebare intrebatoare: ai repeta aceasta experienta (evident pe alt traseu)?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #33 : 21.Apr.2010, 10:19:21 p.m. »
Raspunsul nu poate fi decat unul singur, categoric DA!

Imi doresc sa ajung dincolo de Cercul Polar si pe perioada iernii cand pot fi admirate incredibilele Aurore Boreale.  Dar as pierde si vreo trei saptamani vara prin sudul si centrul Norvegiei unde sunt peisaje de vis, fiorduri, ghetari etc. Sper ca in urmatorii cinci ani sa vizitez din nou Scandinavia.  :dream:

Ziua 9 - 11.07.2009
991 km  Lulea - Nord Kapp 

Am ajuns la Nord Kapp de fapt in data de 12.07.2009 undeva in jurul orei 03:00 pentru ca nu am mai campat cu cortul unde am vrut initial din cauza miliardelor de tantari din tundra.  :)

o vizita la muzeul Arktikum din Rovaniemi

o masina si cateva motociclete mai deosebite

in toata Peninsula Scandinava am intalnit doar doua masini cu numar de Romania. Una in apropiere de Copenhaga si una la Cercul Polar de Nord, langa Rovaniemi.

Cercul Polar de Nord, in apropiere de Rovaniemi

biroul lui Mos Craciun din Santa Claus' Village

pregatind masa de pranz

in apropiere de orasul Ivalo

primul indicator intalnit cu NordKapp la intrarea pe soseaua 92 ce face legatura intre Kaamanen in Finnish Lapland si Karasjok in Norwegian Lapland si cateva poze din aceasta sosea valurita

granita cu Norvegia si prima localitate intalnita in aceasta tara. Din pacate nu imi mai aduc aminte cum se numeste. Motocicleta cu numar de Rusia din peco e cea din poza de mai sus de pe soseaua 92.

Din episodul urmator....     NordKapp  :)

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #34 : 22.Apr.2010, 07:53:21 a.m. »
Superb
Deci, s-a dus tot cheful meu de munca in dimineata asta  :dream:
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #35 : 22.Apr.2010, 12:04:29 p.m. »
Ce delectare, asa de dimineata :) :dream:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #36 : 22.Apr.2010, 07:53:09 p.m. »
Ziua 10 - 12.07.2009
263 km  NordKapp - Alta

Cum am hotarat sa nu campam in apropiere de Ivalo din cauza tantarilor si fiindca era vreme frumoasa, ceea ce acolo in nord se poate schimba foarte repede, am decis sa facem in continuare, fara oprire, drumul pana la NordKapp. Am profitat si de faptul ca acolo sus, o buna bucata din vara, soarele nu "pica" niciodata sub linia orizontului, astfel ca e lumina toata noaptea. E o senzatie ciudata ca afara sa fie soare si localitatile sa fie pusti. E totusi noapte dupa ceas si locuitorii de acolo dorm. Asa ca eu am condus si copilotul, cand nu admira peisajele, mai citea din volumul trei al trilogiei Millennium, The Girl Who Kicked the Hornets' Nest (titlul in original e Luftslottet som sprängdes) de Stieg Larsson, o trilogie tradusa si in romana si pe care v-o recomand din toata inima.

Am ajuns la NordKapp in jur de ora trei dimineata, dupa 5150 km facuti de cand am plecat din Bucuresti.  In mod normal pe platoul de la NordKapp se ajunge dupa ce se plateste o taxa, destul de maricica. Dar la ora respectiva nu mai era nimeni la bariere asa ca am intrat fara plata. Dezavantajul a fost ca fiind noapte nu era deschis centrul expozitional de acolo, un centru cu restaurant, toalete, un muzeu, magazine de suveniruri, un cinema unde ruleaza un film despre NordKapp si o platforma sapata in stanca pe marginea falezei la care ajungi printr-un tunel. Asa ca dupa ce am vizita ce era de vizitat pe acolo am hotarat sa dormim in cort si sa revenim a doua zi sa vedem si muzeul de acolo. Avantajul ca am ajuns noaptea a fost ca era destul de pustiu pe acolo, in afara de noi mai erau un cuplu din Germania si niste motociclisti, dar nu mai stiu de unde erau astia. A doua zi in schimb a fost plin, o gramada de autocare cu turisti si de rulote si camperuri. Dupa ce am mai dat o tura pe acolo, am baut o cafea si am mancat un hotdog, am vizitat muzeul si am urmarit filmul despre NordKapp, foarte bine realizat, am plecat spre Alta unde aveam sa inoptam intr-un camping la o casuta.

Pun cateva poze din cele facute in aceasta zi, la gramada.

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #37 : 23.Apr.2010, 08:03:29 a.m. »

Aici era noapte?!?
P.S. M-ai facut sa visez cu ochii deschisi si in dimineata asta :). Cand incepi sa planifici vacanta din Norvegia si daca nu te deranzeaja niste parteneri de drum you can count on me >:D<
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #38 : 23.Apr.2010, 08:41:39 a.m. »
ce ne face omul asta  :notlst:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #39 : 23.Apr.2010, 09:07:02 a.m. »
@razvan
teoretic era noapte, insa sa nu fie chiar asa de dramatic putem sa spunem ca era deja dimineata, chiar daca ora era doar vreo 03:30 :)
Cand va fi sa fie te anunt, chiar m-as bucura sa am parteneri la o asa excursie minunata.

@whizzy
daca vreti eu nu va mai chinui, ma opresc   >:)