Autor Subiect: Implicatii schimbare adresa domiciliu  (Citit de 4153 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Implicatii schimbare adresa domiciliu
« : 26.Iun.2012, 10:22:02 a.m. »
Salut.
Imi poate spune cineva care sunt documentele pe care trebuie sa le inlocuiesc, si in ce ordine plus eventualele costuri, in cazul schimbarii adresei de domiciliu? A trecut cineva recent prin asta? Multumesc!
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline ASZ

Re: Implicatii schimbare adresa domiciliu
« Răspuns #1 : 26.Iun.2012, 10:30:48 a.m. »
Eu am trecut in aprilie prin asta ... si a trebuit sa: imi schimb CI-ul, apoi talonul. Permisul NU este obligatoriu ... asa ca il voi schimba prin 2014 (e valabil pana in 2016) cand apare modelul european si la noi. La fel cu pasaportul ... cand va expira.
« Ultima Modificare: 26.Iun.2012, 10:32:35 a.m. de ASZ »

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 26.Iun.2012, 02:42:17 p.m. »
Imi poate spune cineva care sunt documentele pe care trebuie sa le inlocuiesc, si in ce ordine plus eventualele costuri, in cazul schimbarii adresei de domiciliu?
Pai "io" zic ca trebuie sa-ti schimbi TOATE actele in care ai trecuta adresa de domiciliu incepind cu C.I. (cartea de identitate). Dupa ce rezolvi cu C.I.-ul, le faci si pe celelalte.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 26.Iun.2012, 06:09:36 p.m. »
" io "

So gasat Laurentiu o lopta nuoua.  :D

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #4 : 26.Iun.2012, 06:35:34 p.m. »
Eu am fost cu vreo doua luni in urma pe la o firma de inmatriculari sa intreb si a zis ca nu mai e obligatoriu sa schimbi nimic - e doar optional.

Am mers si pe la biroul de inmatriculari si permise de la politie si mi-au zis ca am nevoie de "cartea in original, copie dupa RCA, talon si buletin".
Grow up.

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 27.Iun.2012, 12:22:28 p.m. »
...deci conform informatiilor date de swithin, nu ar mai trebui preschimbat nimic.

Nu am inteles, insa, pentru ce ti-au spus cei de la "biroul de inmatriculari si permise" ca ai nevoie de "cartea in original, copie dupa RCA, talon si buletin"? Ce sa mai faci cu ele, daca totul este optional?

Offline sfichiu

« Răspuns #6 : 27.Iun.2012, 02:38:21 p.m. »
ELIBERAREA ACTULUI DE IDENTITATE LA: SCHIMBAREA DOMICILIULUI, SCHIMBAREA DENUMIRII STRĂZII SAU A RENUMEROTĂRII IMOBILELOR

Documente necesare:

cererea pentru eliberarea actului de identitate;
actul de identitate şi cartea de alegător, dacă este cazul;
certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie, dacă este cazul, original şi copie;
hotărârea de divorţ, definitivă şi irevocabilă, după caz, original şi copie;
certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie;
certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie;
documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;
chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate;
timbru fiscal sau chitanţa reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru.
Dacă dovada adresei de domiciliu se face cu declaraţia scrisă a găzduitorului, aceasta se consemnează pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, în prezenţa lucrătorului de evidenţă a persoanelor.

În situaţia în care găzduitorul nu se poate prezenta, declaraţia poate fi dată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate ori în prezenţa poliţistului de la postul de poliţie, pentru mediu rural.

PS. Se poate documenta mai bine la:http://depabd.mai.gov.ro/documente_necesare.
« Ultima Modificare: 27.Iun.2012, 02:54:43 p.m. de sfichiu »
  • VITARA S ,Matiz

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 28.Iun.2012, 02:08:24 p.m. »
Cred ca este o mica neintelegere. Nu despre inlocuirea actului de identitate al persoanei era vorba. CI a fost deja schimbata...

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #8 : 28.Iun.2012, 03:49:19 p.m. »

Asa am inteles si eu. In legatura cu actele de la masina, eu inca n-am schimbat niciunul. Cand am facut ITP-ul anul trecut, cei de la ITP mi-au recomandat sa schimb si actele masinii, ca sa corespunda adresa cu cea din buletin. Am trecut la politie sa intreb ce documente sunt necesare pentru asta, iar ei mi-au spus lista pe care am enumerat-o mai sus. Tonul raspunsului nu mi-a inspirat insa prea multa incredere, asa ca am trecut si pe la o firma care se ocupa de inmatriculari, iar ei au spus ca e optionala schimbarea actelor masinii in cazul schimbarii adresei.
Grow up.

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 28.Iun.2012, 07:26:17 p.m. »
...e optionala schimbarea actelor masinii in cazul schimbarii adresei.
Toate actele trebuie sa coincida cu datele din C.I.-ul personal din care face parte si adresa de domiciliu. Pt celelalte domicilii pe care e posibil sa le ai, e nevoie de viza de flotant.

Politia Circulatie, in cazul in care esti cautat dupa numarul masinii, vine la adresa de domiciliu care trebuie sa fie aceeasi in toate actele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!