Autor Subiect: Problema SWIFT din 1994  (Citit de 2119 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline d4rkm4n

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Problema SWIFT din 1994
« : 05.Iun.2012, 02:56:26 p.m. »
Salutare!

Sunt posesorul unui Suzuki Swift din 1994 varianta cu 2 usi hatchback, motor 1.0 53 CP, 3 CYL. Problema este in felul urmator: in timpul mersului acul turometrului oscileaza mult, nu are si ea un curs frumos si din cand in cand se "inneaca", de obicei cand schimb treptele de viteza si accelerez, turatia motorului scade, se simte un soc, dupa care acul de la turometru sare iar la turatia normala. Mecanicul mi-a zis sa schimb fisele de la bujii, bujiile si delcoul pt ca nu primeste curent suficient (fura de undeva) si asta este cauza pentru care merge prost. Totusi ... care ar fi cauza, dupa parerea voastra pt ca parca nu-mi vine sa le schimb pe toate odata. Azi am comandat de la UNIX niste bujii NGK BPR6ES cu rezistenta antibruiaj si setul de fise pentru bujii. Un sfat...ceva ?

Offline adrian_r5

Re: Problema SWIFT din 1994
« Răspuns #1 : 05.Iun.2012, 03:14:39 p.m. »
Masina e cu carburator sau cu injectie ? La relanti ce se intimpla ... oscileaza turatia sau e constanta ? 

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline d4rkm4n

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Problema SWIFT din 1994
« Răspuns #2 : 05.Iun.2012, 05:03:01 p.m. »
masina este cu injectie, are un singur injector, iar la relanti treaba era in felul urmator: pana sa umble mecanicul la ea mergea constant la 800 RPM si din cauza asta i-am spus sa-mi umble la motor (pe undeva pe sub filtrul de aer, nu stiu exact ce i-a facut) si sa ii urce turatia pana pe la 1000 - 1500 RPM, asta din cauza ca inainte cand era setatata pe 800 RPM trepida toata masina, ca si atunci cand este in viteza si uiti sa calci pedala de ambreiaj.