Autor Subiect: Plan de calatorie  (Citit de 3461 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iris_

Plan de calatorie
« : 11.Mai.2012, 11:44:59 a.m. »
Am de gand anul asta sa scot putin masina (si sotia) la plimbare prin .ro Asa ca m-am gandit la un plan de calatorie

Drumul in mare ar fi cam asta:

Suceava - Poiana Largului - Bicaz - Lacu Rosu - Gheorghieni - Sighisoara - Arpasu de jos - Transfagarasan - Curtea de Arges - Ramnicu Valcea-Polovragi-Ranca-Transalpina-Sebes-Alba Iulia - Turda-Bistrita-Vatra Dornei-Suceava

http://g.co/maps/nvu8u (cu modificari minore dupa ce ne interesam de starea drumurilor si alte obiective in imediata apropiere) si ar dura cam 10-11 zile

Cazari noaptea:

1- Lacul Rosu

2- Sighisoara

3- prima noapte pe Trasfagarasan (probabil in zona Balea lac, la ceva pensiune cu preturi mai decente)

4- a 2-a noapte Trasfagarasan (probabil prin zona paraul Capra)

5- Polovragi (cheile oltetului +/- pestera muierilor)

6- Ranca (prima noapte pe Transalpina)

7- a 2a noapte pe Transalpina - raman de vazut cazarile ca am inteles ca e mai dificil, nu sunt prea multe locuri amenajate, ca pe Transfagarasan si sa le alegem si dupa peisaj)

8- Turda (salina, lacuri, etc)

9 - Vatra Dornei (puzderie de veverite)

10- acasa la Suceava

Daca aveti vreo idee cum sa-l fac mai bun/mai frumos, daca stiti ce locuri sunt de vazut musai prin zonele prin care trec, daca aveti idei despre preturi la cazare sau starea drumurilor, postati aici. Perioada (sfarsitul lunii iulie)
  • Suzuki Sx4 Sedan

Offline LTD

Re: Plan de calatorie
« Răspuns #1 : 11.Mai.2012, 01:18:56 p.m. »
de la Gheorgheni, eu as face stinga spre Miercurea Ciuc - Tusnad - Lacul Sf Ana - Tusnad - Micfalau - Baraolt - Odorheiu Secuiesc - Sighisoara
Lacul Sf Ana trebuie vazut iar drumul Micfalau - Odorheiul Secuiesc e absolut superb... plus o cofetarie de mare exceptie in Odorhei...
de la Sighisoara as merge spre Medias - Slimnic (cetate) - Sibiu - Transfagarasan
(din Sighisoara spre Fagaras drumul era cam praf si pulbere... vezi daca e in stare mai buna acum)
din rm valcea as face un mic ocol pe valea oltului pina la brezoi. cascada lotrisor e frumoasa... cozia etc
pestera muierilor e faina tare :) cheile oltetului nu stiu daca le poti face cu orice masina...
cind faci Transalpina, din Obirsia Lotrului merita sa tragi o fuga scurta sa vezi lacul Vidra. drumul e super si distanta nu e mare
tot ce am zis aici inseamna vreo 250 km in plus...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

The following users thanked this post: Meltdown

Offline Iris_

« Răspuns #2 : 11.Mai.2012, 01:27:47 p.m. »
@Ltd: multumesc de idei, am uitat complet de Sf. Ana, o sa-l trec in traseu. Diseara refac traseul in functie de ce pareri mai primesc.

Daca mai aveti sugestii, please share. E cam ultimul an in care pot face drumuri gen "hoinareala", de anul viitor o sa merg "la punct fix" pana creste juniorul mai mare si pot sa-l invat cu drumuri mai lungi.
  • Suzuki Sx4 Sedan

Offline bogdanb

« Răspuns #3 : 11.Mai.2012, 04:18:27 p.m. »
Din fericire avem o tara atat de bogata in locuri frumoase, incat pe oriunde o iei gasesti locuri si lucruri frumoase. Din pacate, tocmai fiindca sunt atat de multe, este greu de ales un traseu, desi paradoxal, fiind multe ar trebui sa fie mai usor... Eu va urez plimbare frumoasa, pe oriunde veti merge!  :)
Vezi ceva inspiratie si aici
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline enicky

« Răspuns #4 : 28.Mai.2017, 07:46:41 p.m. »
    Ne-am dori(la propunerea jumatatii) sa vizitam cateva zile tinuturile Covasnei.
  Daca ati cunoscut zona si puteti puncta cateva  obiective turistice de vizitat,  astept sugestiile cu placere. Multumesc! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #5 : 28.Mai.2017, 10:04:49 p.m. »
Ca unul care merge destul de des în zonă, din păcate doar în interes de serviciu, îți pot da un sfat. Nu comanda niciodată din start felul 1, 2 și desert. Nu poți duce.

Și doi, nu o să ții cont și o să te întotci mai gras  :-))
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: enicky, ...

Offline enicky

« Răspuns #6 : 28.Mai.2017, 11:54:43 p.m. »
... Nu comanda niciodată din start felul 1, 2 și desert.
               Nici n-am voie  !! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 29.Mai.2017, 12:22:54 a.m. »
@LTD: multumesc de idei, am uitat complet de Sf. Ana, o sa-l trec in traseu. Diseara refac traseul in functie de ce pareri mai primesc.
E frumos tare la Sf. Ana şi mai ales la Tinovul Mohoş (alături; nici să nu te duci la Sf. Ana dacă treci peste tinov).
Problema e drumul, care anul trecut era nu varză, ci Siria...
Pe mine m-a costat un schimb de amortizoare faţă la Civic.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline enicky

« Răspuns #8 : 29.Mai.2017, 01:04:27 p.m. »
    Ne-am dori(la propunerea jumatatii) sa vizitam cateva zile tinuturile Covasnei.
  Daca ati cunoscut zona si puteti puncta cateva  obiective turistice de vizitat,  astept sugestiile cu placere. Multumesc! :)
@LTD: multumesc de idei, am uitat complet de Sf. Ana, o sa-l trec in traseu. Diseara refac traseul in functie de ce pareri mai primesc.
E frumos tare la Sf. Ana şi mai ales la Tinovul Mohoş
   Din 2012 si pana acum cred c-o fi ajuns. :)

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 29.Mai.2017, 04:54:09 p.m. »
Ups! Acum am văzut că e topic reîncălzit.  :)

Ai putea să pleci prin Întorsura Buzăului, cu câteva obiective interesante pe traseu (dacă nu le-ai văzut deja):
- Tabăra de sculptură în piatră Năeni (45.115972, 26.492854) + Biserica dintr-o piatră & Necropola tracică Năeni (45.111751, 26.501920)
- Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari (45.360201, 26.713450)
- Trovanţii (Babele) de la Ulmet (45.36864853, 26.46466637)
- Mănăstirea Ciolanu + Tabăra de sculptură Măgura (45.237336, 26.546385)
- Herghelia Cislău (45.242633, 26.376571)
- Cetatea Ţărănească Prejmer (musai!! 45.721593, 25.773606)
- Balta Dracului din Covasna (45.845578, 26.170187)
- Muzeul Breslelor din Târgu Secuiesc (46.001778, 26.138255; n-am reuşit niciodată să-l prind deschis) şi o plimbare la pas prin "curţile" târgului
- Tinovul Mohoş şi Sf. Ana (nu mai dau detalii, dar dacă drumul e ca anul trecut... eu aş sări peste);

şi...

- Cichişor (Csiki Sör) no metter where (ultima oară am servit-o la Băile Tuşnad).
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, enicky, SuViPa