Autor Subiect: Centrala cu combustibil solid  (Citit de 3832 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Centrala cu combustibil solid
« : 11.Mai.2012, 11:27:30 a.m. »
M-ar interesa informatii legate de peleti (centrala este pe lemne si peleti), iar daca pt. partea cu lemne avem informatii, pt. partea de peleti am avea nevoie de informatii: de unde cumparati ? ce e important cand ii cumperi ? la ce sa fim atenti cand ii cumparam/folosim ?, etc. ...

Offline fireburn

Re: Centrala cu combustibil solid
« Răspuns #1 : 11.Mai.2012, 11:50:27 a.m. »
Sunt cam aceleasi lucruri ca si la lemn.
Trebuie sa fie cat mai uscati (la lemn se recomanda vechime de cel putin 2 ani); conteaza lemnul din care sunt facuti pentru ca din asta rezulta durata, puritatea si puterea calorica a arderii .
Ti-am dat niste idei, eu folosesc lemn nu peleti.
Ai centrala cu condensatie ?

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 11.Mai.2012, 01:38:43 p.m. »
stiu ca ofera statul o subventie pentru centralele cu peleti.
pt mine o solutie e sa cumpar o centrala si cu gaz si cu peleti.. dar am renuntat pentru ca mi se pare destul de scumpa investitia.. ajunge la 7-8ooo de euro  :fluier:

Offline ASZ

« Răspuns #3 : 11.Mai.2012, 07:23:43 p.m. »
Cum spuneam .. centrala deja exista ... inca nu e montat ... asa ca strangem (eu si fratele meu) informatii legate de peleti.
Anul acesta nu mai sunt fonduri pt. subventia la stat ...poate primim la anul ... si la multi ani :(

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14888
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 12.Mai.2012, 07:13:05 a.m. »
Tot ce iti pot spune este ca, din studiile facute de noi la catedra, in conditiile actuale, utilizarea peletilor este mai scumpa decat cea a gazului natural. La lemn merge mai bine. Nu stiu ce fel de centrala ai (sistemul de alimentare cu combustibil), dar la peleti poti scapa de grija alimentarii ritmice prin auomatizarea fluxului de combustibil din buncar.
A doua grja pe care trebuie s-o ai este gudronul format la arderea biomasei lemnoase. El se depune pe peretii focarului si ai schimbatorului de caldura, alternativ cu cenusa, formand o crusta care inrautateste transferul de caldura. Aceasta crusta trebuie data jos la 2-3 saptamani prin periere mecanica.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 12.Mai.2012, 11:59:38 a.m. »
Aceasta crusta trebuie data jos la 2-3 saptamani prin periere mecanica.
Mai in gluma, mai in serios: cu o petarda nu merge?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14888
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 12.Mai.2012, 05:04:38 p.m. »
Serios, gudronul se depune pe partile metalice din circuitul combustibil-gaze de ardere al cazanului si, in contact cu cenusa, devine "pietros".

Fumatorii de pipa stiu ce inseamna acel gudron...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ASZ

« Răspuns #7 : 17.Mai.2012, 08:35:00 p.m. »
Centrala este proaspat achizitionata de fratele meu, in ideea in care va incalzi cu lemne casa, dar fiind si pe peleti (are inclusiv sistemul acela automat de incarcare), m-a rugat sa incerc sa aflu catesceva DESPRE PELETI: de unde poate cumpara, la ce sa fie atent cand cumpara (cum se "masoara" calitatea peletilor, etc)
Asta doream sa aflu de la cei care folositi astfel de combustibil solid.

Cat despre curatarea cosului ... are timp s-o faca :).

Offline flotl

« Răspuns #8 : 07.Iun.2012, 08:41:03 p.m. »
Eu am centrala pe peleti, cumparata in februarie 2011.
Trebuie sa te interesezi de la alti posesori de unde iau peleti in zona ta. Esti un fericit pentru ca ai in zona destul de multe oferte. Poti nimeri peleti care au si ceva nisip in compozitie si dupa 1-2 zile ti se formeaza zgura in focar. Acesta este riscul.
Sa retii cand cumperi ca cei din brad au putere calorica mai mare decat cei din fag.
In caz ca merge folosita o combinatie de peleti si boabe porumb, atunci poti gasi porumb compromis pe care il poti lua aproape gratis si scazi costurile.
Se pare ca peletii sunt mai scumpi decat gazul, deocamdata. Calculul se face cel mai corect astfel: 1 kg de peleti are 4,5-5 KWh putere calorica si afli astfel pretul pe kWh. Te uiti in factura de gaze de la cineva din zona ta si vezi cu cat factureaza compania de gaze un kWh. Si compari.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 08.Iun.2012, 09:00:30 a.m. »
am un vecin ce are o cuva( un con intors invers ) in care pune coji de nuci pe care le ia gratis de la o fabrica ce exporta nuci :D