Autor Subiect: Martor Check Engine Aprins - Suzuki Grand Vitara 1.6  (Citit de 10665 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline xstranger

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Martor Check Engine Aprins - Suzuki Grand Vitara 1.6
« : 04.Apr.2012, 08:07:37 p.m. »
Buna ziua

Am un Gv 1.6 16v benzina din 2003.Masina am achizitionat-o recent si dupca circa 300 km mi s-a aprins martorul cu pricina.Am fost cu ea la un service,tipul de la service mi-a resetat eroare si m-a intrebat daca masina a stationat in ultima perioada,eu confirmandu-i acest lucru,deoarece in ultimi 2 ani se mersese cu masina doar 4k km.El a zis ca i-a dat o eroare la catalizator si sa merg cu ea mai sport.Problema este ca martorul s-a aprins din nou,dar ma indoiesc sa fie probleme la catalizator,deoarece masina are in jur de 100k km si este foarte bine intretinuta.Am impresia ca imi consuma cam mult in jur de 9% extraurban,voua cum vi se pare consumul acesta?Interesant este ca am consumul asta daca merg cu 100km/h,daca merg mai sus cu motoru mai turat,scade la 8%,de aceea eu suspectez ceva senzori responsabili cu amestecu benzina/o2.A mai avut cineva experiente de genul acesta? Precizez ca masina nu-si schimba comportamentul cand martorul se aprinde..
Va multumesc

Offline Livius

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 278
  • Gen: Bărbat
  • Drive safe, safe drive!
    • Bucuresti
Re: Martor Check Engine Aprins - Suzuki Grand Vitara 1.6
« Răspuns #1 : 04.Apr.2012, 08:12:03 p.m. »
Am o problema asemantoare la Ignis.Nu i-am dat de cap inca...il mai resetez din cand in cand de la bornele bateriei...
  • Vitara Passion AllGrip
"Cel ce luptă, chiar şi singur pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată"

Offline xstranger

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 04.Apr.2012, 08:15:13 p.m. »
Am o problema asemantoare la Ignis.Nu i-am dat de cap inca...il mai resetez din cand in cand de la bornele bateriei...

Acelasi lucru l-am facut si eu,iar azi cand am fost la un magazin de piese auto,tipul de la magazin cand a incercat sa-mi ceteasca codurile,nu a gasit nimic,acum sunt nevoit sa astept sa reapara din nou,cel mai probabil o sa apara maine.De regula apare la drum lung,nu in oras,iar maine am planificata o iesire....

Offline Livius

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 278
  • Drive safe, safe drive!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 04.Apr.2012, 08:48:26 p.m. »
Da, la drum lung si la mine...in oras reapare mai greu... :dknw:
  • Vitara Passion AllGrip
"Cel ce luptă, chiar şi singur pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată"

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #4 : 04.Apr.2012, 11:10:51 p.m. »
Incercati sa stai peste 3000 de ture la drum lung si in oras lasati masina in treapta a III-a de la 40 la 70 km/h.
Am condus recent un Golf 5 cu acelasi motor 1.6 16 V si intra-adevar ii place mai turat, acest aspect se observa si in consumul de combustibil: 120 - 140 km/h consum de 9.1 l/100 km (A2).

Benzina cu care alimentam masinile noastre nu este tocmai cea este prescrisa de producatorii atelajelor noastre.

Bafta,
Mihai

Offline xstranger

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 09.Apr.2012, 03:29:52 p.m. »
Am fost la Suzuki si mi-au venit cu codul de eroare P0420 si mi-au zis ca e sonda lambda 1.Aici sunt putin contrariat,pe net alti colegi sugereaza inlocuirea sondei lambda 2 ,nu stiu ce sa fac,ce imi recomandati?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 09.Apr.2012, 06:35:41 p.m. »
P0420 inseamna "Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)", deci nu are legatura directa cu una din sonde, dar la fel de adevarat e ca eroarea ar putea aparea si din functionarea defectuaoasa intr-un anumit moment si a uneia din cele doau sonde. In general e sonda 2, dar acest lucru se poate certifica doar prin masurarea in mers a parametriilor celor doua sonde.

De curiozitate, ce cod are motorul de pe masina ta?

Offline xstranger

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 09.Apr.2012, 08:12:33 p.m. »
G16B cred ca la codul asta te referi.Nu cred ca este catalizatorul,masina are in jur de 100k km.Am cumparat o sonda lambda universala bosch,care se poate monta si inainte cat si dupa catalizator,iar eu o sa o montez prima data in locul sondei 1.Mecanicul mi-a zis ca sonda 1 este cea care da informatii legate de amestec,sonda 2 este doar de noxe,iar cum mie imi si consuma mai mult,ma face sa cred ca s-ar putea totusi sa fie sona 1.